![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Bo wbrew pozorom rzadko się zdarza żeby wszedł 3 albo 4 razy w tą samą jednostkę. Brak kostek, zasięgu + jak ma zabić wszystkich łącznie z lordami to przeciwnik będzie dispelował to w 1 kolejności (co jest super, bo może uda się przepchnąć plagę albo 13) ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
kiedys to mielismy, models to models... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
PÓKIFAZIK pisze: puki
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
DOPÓKIDeus pisze: do póki
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
sory, ale nie mogłem wytrzymać. Teraz będziecie wiedzieć
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
W FAQ można przeczytać że jeśli w jednostce jest dzwon/furnace to jednostka jest unbreakable i nie można tej jednostki opuścić. Wciąż jest to więc ta sama jednostka jeśli tylko żyje dzwon/furnace.
Ja nie będę, bo mam dysfunkcję umysłową dysortografią zwaną.las gibonas pisze:Teraz będziecie wiedzieć
Life's a game with save and load features disabled.
Temat jest chyba do indywidualnej inerpretacji sędziego, osobiście wydaje mi się, że ze względu na szyk zdania w army booku dzwon i jednostka pchająca nie jest jedną jednostką. Strzela się do tego niezależnie, jest określenie o "unbreakable" seera oraz oddziału pchającego a nie jednostce "z dzwonem". Mam wrażenie, że death frenzy powinno się rzucać na oddział pchający, bądź na dzwon. Przeciw tym argumentom są wszelakie targetowalne spelle, które lecą w unit, oraz dzwon. Wording, wordingowi nie równy, trzeba z tym żyć:)
Autorytet nie gra w tej grze tylko zasady a co sedzia to opinia
grasz na to co Ci zasedziuja akurat w danej chwili na masterze
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Czary typu hex/augment obejmują całą jednostkę. Czyli i Dzwon i pchaczy i bohaterów w tej jednostce.
To że można osobno celować w dzwon atakami strzeleckimi nie oznacza że jest on osobną jednostką w jednostce.
W FAQ jest zapisek że bohaterowie z jednostki w której zginęły zwyklaki tworzą nową jednostkę, także na 100% schodzi Death Frenzy. Nie ma łykania K6 woundów
.
To że można osobno celować w dzwon atakami strzeleckimi nie oznacza że jest on osobną jednostką w jednostce.
W FAQ jest zapisek że bohaterowie z jednostki w której zginęły zwyklaki tworzą nową jednostkę, także na 100% schodzi Death Frenzy. Nie ma łykania K6 woundów
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Life's a game with save and load features disabled.
a jest tam dzwon ujęty? czy nie? bo dzwon to alternatywna sytuacja niz normalny unit herosow - to akurat wynika z bookaFAZIK pisze:Czary typu hex/augment obejmują całą jednostkę. Czyli i Dzwon i pchaczy i bohaterów w tej jednostce.
W FAQ jest zapisek że bohaterowie z jednostki w której zginęły zwyklaki tworzą nową jednostkę, także na 100% schodzi Death Frenzy. Nie ma łykania K6 woundów.
Wybaczcie, że tak się wtrącam w połowie rozkminy, ale mam pytanie odnoście Death Frenzy. Jeżeli rzucę ten czar na hordę CR(wyposażonych we włócznie ofc) w ilości np. 40 i zdeklaruję szarżę na skutek której 5 modeli z mojego pierwszego rzędu wejdzie w kontakt z przeciwnikiem, to czy będę dysponował atakami w liczbie 45 (a podczas przyjmowania szarży na klatę aż 60-cioma)? Sytuacja jest czysto teoretyczna, rzecz jasna.
mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość:)
mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość:)