Gallery by Ryu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
khm khm Ryu mam nadzieje , ze skore na twarzy dopiero pomalujesz? Poki co psuje efekt bardzo fajnej figsy...
Zdjęcia nie są takie złe. Szkielety zawsze robiłeś z większej odległości, bo było ich dużo i musiały się zmieścić w jednym kadrze. Poza tym były to modele pomalowane jasną farbą, więc nie kontrastowały tak z tłem - które notabene było często biało-niebieskie (pamiętasz nawet, jak się czasami kolory kości prześwietlały). Ten model jest pomalowany w ciemniejszej tonacji, więc dobrze by było ustawić dłuższy czas naświetlania (przy tym tle) lub podciągnąć trochę poziomy w Photoshopie. Można też pokusić się o korekcję ekspozycji, ale to nie jest konieczneRyu pisze:Tylko możecie mi powiedzieć czemu mi fotki już nie wychodzą? Niby wszystko tak samo, ale już ostrości nie łapię itd. :/

A co do ostrości, to problem może wynikać ze zbyt małej odległości figurki od obiektywu aparatu (choć nie musi, mi się czasami zdarza, że model jest ostry, a ręka, która najbardziej wystaje i jest skierowana w stronę obiektywu - już nie jest). Proponuję robić zdjęcia przy użyciu trybu "makro", ale bez zooma optycznego, lub tylko przy użyciu zooma.
Nie wiem, jak robisz fotki, więc piszę ogólnie, no i przy okazji tak tylko pokrótce, jak sam robię

Połączenie i wykorzystywanie jednocześnie obu funkcji w aparacie jest nieporozumieniem. Nie wiem w ogóle, skąd to się wzięło

A co do figurki? Hmm, poszerzamy horyzonty?

A czy przemalować? Jeśli o mnie chodzi - nie. Wyciągnąłbym tylko skórę przy użyciu Skull White i zrobił z niej coś na wzór starego dziada. Taki Dziadek Mróz z bronią

Zwróć uwagę, że tylko broń i czapa przyciągają wzrok w modelu, natomiast to zarost i kolczuga stanowią większość tej figurki.
Figurka sama w sobie jest ładna, jeśli zechcesz tak pozostawić - Twoja wola, też będzie dobrze

I tyle ode mnie, tak na szybko

Pozdrawiam
Sławol
Sykstus pisze:Ale czemu on jest murzynem ?? Lepsza była by taka trupia skóra przechodząca w szary a nie czarna.. Reszta bardzo fajna

@Ziemko - nie...

@Sławol -
Spróbujęna innym tle, np. na szarej koszulce, kartce Wink No i oczywiście tryb manualny

Tak robiętylko przy użyciu zooma

I statyw i samowyzwalacz jestDo tego dochodzi stateczność aparatu....... A tak sobie sam odmierzy czas i zrobi zdjęcie.

Wniosek: biorę się za TG - jeszcze 10 i będzie cały oddział a potem... Kto wie...

Dzięki wszystkim za komentarze

Skoro mowisz , ze jesz fajna na zywo to pozostaje mi wierzyc... Jak na nia patrze na fotkach to mam wrazenie , ze jest na niej tylko czarny podklad...
Dziękuję - to mnie zmotywowało... Do malowania ChDArtemis pisze:Ładny krasnal ale przy twoich TK to on może się schować

Z tym, że chyba lepiej skończyć 1 armię niż zacząć 2 i nie skończyć żadnej

Ostatnio obiecałem to słowa dotrzymam... Przynajmniej w części 
Cały oddziła z trayem TG już jest, ale bez zmienionego sztandaru, niestety... Jak był ciekawy pomysł to wykananie mi się nie podobało i odwrotnie (zdanie żony w tym przypadku jest nieadekwatne do rzeczywistości bo ona zawsze mnie podbudowuje
).
Ale ja nie o tym... Oto moje ostatnie wypociny

Cały oddziła z trayem TG już jest, ale bez zmienionego sztandaru, niestety... Jak był ciekawy pomysł to wykananie mi się nie podobało i odwrotnie (zdanie żony w tym przypadku jest nieadekwatne do rzeczywistości bo ona zawsze mnie podbudowuje

Ale ja nie o tym... Oto moje ostatnie wypociny

Daj większe foty
Chodź po poprzednich pracach wiem ,że są okej ,BARDZO okej 

Super są
Wykonanie proste, aczkolwiek bardzo efektowne. Czyste, schludne, b. dobry dobór kolorów. Czegóż więcej chcieć? Na stół zajebiste, na ebay bardzo dobre. Z TK się chyba więcej, niż Ty to zrobiłeś, wycisnąć nie da. Jesteśmy z Ciebie dumni:D
Pozdro!
Maciek
PS... Co nie zmienia faktu że są dla mnie zbyt pogodni
TK powinny być mroczne. 

Pozdro!
Maciek
PS... Co nie zmienia faktu że są dla mnie zbyt pogodni

Stateczność... Cóż trudno było to zkonwertować a i ochoty nie było bo tego nie lubię 
BTW: widzę że kolor tarcz wyszedł na fotach tragicznie - w realu nie jest to jednolity pomarańcz
Dziękuję za komentarze
@Szczurek - jak chcesz daj maila - podeślę takie "z aparatu" - bez zmniejszania

BTW: widzę że kolor tarcz wyszedł na fotach tragicznie - w realu nie jest to jednolity pomarańcz

Dziękuję za komentarze

@Szczurek - jak chcesz daj maila - podeślę takie "z aparatu" - bez zmniejszania

Aaaaleeeee oddział... 
Nie chce mi się więcej gadać o tej porze...
No dobra...
Dałeś czadu
Dobre kolory, technika bez zarzutu. Najbardziej mi się podoba w Twoich pracach spójność kolorystyczna, wszystko ładnie ze sobą gra, nic nie odstaje "innym odcieniem", czy też stylem wykonania.
Jakaś nowość i tym razem? Hmm... Chyba metaliki, nie? Te na ostrzach oczywiście
Tarcze widziałbym ciemniejsze, ale niekoniecznie czerwone od razu.
Dobra robota, bardzo ładny oddział.
No i masz zdrowie do tych kości
Mnie kiedyś na próbę wystawiały oddziały goblinów 
Pozdrawiam
Sławol

Nie chce mi się więcej gadać o tej porze...

No dobra...
Dałeś czadu

Jakaś nowość i tym razem? Hmm... Chyba metaliki, nie? Te na ostrzach oczywiście

Tarcze widziałbym ciemniejsze, ale niekoniecznie czerwone od razu.
Dobra robota, bardzo ładny oddział.
No i masz zdrowie do tych kości

Pozdrawiam
Sławol
Wiedziałem ze ten unit będzie super, ale po twoim tempie myślałem ze skończę szybciej, jednak mi też nie idzie szybko, dość powiedzieć ze mam narazie tylko 3 skończonych
.
Czekam na gotową armię, to że są fantastyczni chyba nie trzeba pisać

Czekam na gotową armię, to że są fantastyczni chyba nie trzeba pisać

Foty juz sa okej
Na poczatku byly takie bardzo male (jakies takie miniaturki
) .
Co do samych figurek to
Trzymają poziom
Bardzo klimatyczne (zreszta jak cale twoje TK) NIc tylko zazdorść ,ze tyle masz juz zrobione

Co do samych figurek to

Bardzo klimatyczne (zreszta jak cale twoje TK) NIc tylko zazdorść ,ze tyle masz juz zrobione