Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Sevi »

Taki gość byłby niszczycielem światów :)

i pewnie dlatego takiego nie zrobili, a szkoda, bo byłaby teoretycznie jeszcze większa różnorodność rozp :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

kurde, ale inni mają kozaków na smokach, nie pogardziłbym tyrantem nawet za 400-500pktów
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Myślę że taki gościu właśnie kosztowałby ok 500 punktów :)
Fajnie byłoby. Byłoby ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Tyrana na mournie? Dawać go kurdebele na pełno wymiarowego rinoxa z 4 atakami s6 :D

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Ja nadal myślę że ktoś chciał dać nam kowboja na 9 edycję w postaci Uowcy na Stonehornie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

Pytanie - dlaczego nie mogą nam go dać? Bo będzie przegięta jedbstka? WoCH może sobie sadzać gienka i magów na Juggernauty. Nigy ogry takie silne i wogóle a siły to mają tylko o 1 więcej od człowieka. Siłą bazowa ogra powinna być 5 a nie 4.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Może w kolejnym booku dadzą, ale to tak daleka droga że szkoda o tym gadać :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

w sumie nowa edycja rulebooka już chyba w 2014 ;)

Awatar użytkownika
ogrmasta

chyba armybooka.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rulebook nam nie da Rhinoxów :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

ogrmasta pisze:chyba armybooka.
rulebooka, 9 edycja, a po rb będą wychodzić nowe ab, więc przy mega dobrych wiatrach w 2015 być może ogry ;p

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Myślę że w 9 ed armybooki nie będą tak często wychodzić jak w obecnym tempie ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Jakby nam dali prawdziwe rinoxy, a nie byle mourny to grałbym kurdebele ile wlezie :D Albo gnoblar honcho jako hero. Jest sporo rzeczy, które można by zrobić na starym fluffie, a które byłby naprawdę fajne. Mnie np bardzo brakuje cathayskich długich mieczy. :roll:

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

o dokładnie, często się zastanawiam czym kieruje się gw zabierając takie klimatyczne rzeczy

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Cathayskie miecze były wypas :)

Najbardziej szkoda, że nie wykorzystano potencjału gnoblarów, chętnie zobaczyłbym jakiegoś bohatera, ba, szamana :)
Magia gnoblarska mogłaby być bardzo fajna :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Domena Gnoblarzych Trzewi! :mrgreen:
Lore Atribute: Zielone jest szczeńśliwe.
Szczęście gnoblarów jest legendarne. Magowie oraz oddziały, w których przebywają słyną jako Ci, którzy potrafią szczęściem wygrać bitwę.
Po każdym udanym rzuceniu czaru rzuć k6. w wypadku wyniku 1-5 mag rzucający czar uzyskuje magiczną ochronę na 5+. Przy wyniku 6 magiczną ochornę uzyskuje cały oddział w którym jest mag.

Signature spell. Rozmiar rzondzi! 10+/15+
Trzewia gnoblarów błogosławią swoich mizernych poddanych zadowolone widokiem, swoich posłańców działających ku chwale jego imienia.
Dowolny oddział gnoblarów w zasięgu 12 cali otrzymuje bonus +2 do siły. Jeśli mag zdecyduje się rzucić powiększoną wersję działa na wszytskie oddziały gnoblarów promieniu 6 cali.

Magiczne śmiecie. 5+
Gnoblarze Trzewia błogosławi lichy oręż swoich wyznawców
Augemnt. Dowolny oddział gnoblarów w zasięgu 24" zyskuje zasadę magiczne ataki oraz armour pircing.

Stare mienso. 7+/15+
Soki trawienne nie radzą sobie z pokarmem które zjadł szaman. Wykorzystując wiatry magii gnoblar zwiększa ilość gazów w swoim organizmie z skutkiem fatalnym dla wszystkich w zasięgu.
Gnoblar szaman zyskuje zionięcie z siłą 2 bez ochrony pancerza. Połóż na nim mały tamplajt. Wszystkie modele otrzymują trafienie s siłą 1 bez ochrony pancerza. Czarodziej może rzucić powiększoną wersję, która może zmienić jego odbyt w istną rakietnicę. Zyskuje on wtedy możliwość zionięcia 3 razy. Zamiast małego znacznika połóż duży. Wszystkie modele trafione będą z siłą 3 a sam czarodziej automatycznie straci jedną ranę.

Co się świeci to je moje! 10+/18+
Gnoblar Szaman wykorzystuje czystą magię, by zdefragmentować ekwipunek wrogiego bohatera, który zmaterializuje się na magu. Chciwy gnoblarzy bóg rady z swojego wysłannika daje mu siłę by władać nim z pełną biegłością.
HEX. Dowolny bohater w zasięgu 24" traci 1 ws, bs, atak( do minimum 1) i armour save.(minium brak pancerza). Wszytskie zabrane charakterystyki natychmiast kumulują się z tymi posiadanymi przez Gnoblar Szamana. Mag może rzucić powiększoną wersję na , która działa na wszystkich wrogich bohaterów w promieniu 12". Czar działa wtedy na wszystkich bohaterów wroga w promieniu 12".

Wysilcie wyobraźnię :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

E, za mocne ;)

Gnoblarski szaman jest bohaterem, jest traktowany jako czarodziej 1 poziomu i korzysta z gnoblarskiej domeny magii.
Za +35 punktów może mieć 2 lv.
Koszt 30 punktów.

Gnoblarska domena:

Atrybut: Po udanym rzuceniu czaru oddział w którym jest gnoblarski szaman uzyskuje regenerację na 6+
0. Wybrany oddział gnoblarów dostaje +1 LD. 5+ w 6 calach/8+ w 12 calach
1. Pocisk dokładnie taki sam jak ogrzy - gnoblarski szaman uczył się rzucać czary podpatrując ogrzych rzeźników.
2. Szaman może się teleportować w dowolne miejsce w 24 calach od niego 8+
3. Wybrany oddział dostaje przerzut nietrafionych to hit 8+ w 6 calach/10+ w 12 calach
4. Wybrany oddział dostaje przerzut nietrafionych to wound 9+ w 6 calach/10+ w 13 calach
5. Oddział w którym znajduje się szaman może wykonać dodatkowy ruch 2k6 - nie może wejść tym ruchem do walki 11+
6.

Nie mam pomysłu na 6 :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
ogrmasta

Ja bym raczej widział gnoblary na szablozębnych - takie tam fasty. Gnoblarska magia - skoro wywodzą się od zielonych to może niech jedzą grzyby ;]

Co do czaru nr 6 to może coś w rodzaju wskrzeszania?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

opcja seviego jest spoko, tylko jeśli miałyby być rzucane na ogry (które gardzą gnoblarami) dodałbym jakiś debuff w stylu:
'przy rzucaniu na oddział ogrów roll d6, na 1-2 dostajesz gonga od ogra z oddziału w który rzucałeś czar' :)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Magia gnoblarów nie może być mocna - z zasady. Ale oczywiście musi być parę fajnych czarów, ale nie mogą urywać dupy :) Pomysł na debuff bardzo dobry :) Z grzybkami też fajnie :)

Po przemyśleniu zamieniłbym 0 z 1 miejscami, tak aby 1 lv szaman zawsze miał coś użytecznego - a fluffowo jest to podbudowane, bo pocisk podglądał u rzeźników :)

W takim układzie mamy gościa za 30 punktów który nosi scrolla i zapewne w takim układzie byłby widywany (teoretycznie) najczęściej na stołach :)

Ogrmasta - imo nie, koty są zbyt hmm wyniosłe i dumne żeby nosić na grzbietach jakieś śmierdzące gnoblary :)

To już prędzej zwykły fast na wilkach, których w Górach napewno nie brakuje :)
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ