Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Ziemkowe lizaki (31.03 Veteran)

Post autor: Ziemko »

Musze znalezc dobrego tutoriala, zeby zmnie zmobiliowal do przemalowania jeszcze raz rogow bo jak pisalem nie podobaja mi sie bardzo.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajna soczysta zieleń. Rogi bym jednak przemalował. Nie uważam, że tylko malując "paski" można świetnie pomalować rogi. Również odpowiednio stosując samo cieniowanie - od najciemniejszego u nasady do najjaśniejszego na czubku lub odwrotnie można osiągnąć całkiem dobry efekt. Nie gorszy, niż z paskami... Najlepiej to wychodzi mieszając odcienie na mokro - rozjaśnienia są płynne i efekt imho nawet lepszy, niż z paskami ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Z checia przygarne jakies fajne tutki na rogi czy z kreskami czy bez ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

No niestety pierwsze co się rzuca w oczy to te rogi... :wink: Nie wiem ,może zamiast je tak kreskowac ...maluj jak skore(?) tzn. caly rog jednym kolorem i rozjasniamy calosc do szpica bez rzadnych kresek itp. Ja tak czasami robie rogi itp. (np.: na ostanim smoku WE robilem tak sporo rogow ,pazurów ...).
Przy slabych fotach, gdy przejscia sa plynne figsy wygladaja turbo plasko jakby na 2-3 kolory byly pomalowane, na tej skorze jest 5.
No foty slabe ,ale ja zawsze powtarzam ,ze nie ważne ile jest warst ,a ile ich widać :wink: Sam kiedys robilem po7-8 ,a czasem chciałem i więcej ... teraz daje rade nawet przy 4 robic mega plynne przejścia ...kwestia wprawy ,dużo wody i ... masa cienkich warstw ;)

p.s-moze jakas fota grupowa ? bo w sumie sporo masz już mazniete :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ