Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Ziemkowe lizaki (31.03 Veteran)
Musze znalezc dobrego tutoriala, zeby zmnie zmobiliowal do przemalowania jeszcze raz rogow bo jak pisalem nie podobaja mi sie bardzo.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajna soczysta zieleń. Rogi bym jednak przemalował. Nie uważam, że tylko malując "paski" można świetnie pomalować rogi. Również odpowiednio stosując samo cieniowanie - od najciemniejszego u nasady do najjaśniejszego na czubku lub odwrotnie można osiągnąć całkiem dobry efekt. Nie gorszy, niż z paskami... Najlepiej to wychodzi mieszając odcienie na mokro - rozjaśnienia są płynne i efekt imho nawet lepszy, niż z paskami ...
Z checia przygarne jakies fajne tutki na rogi czy z kreskami czy bez 

No niestety pierwsze co się rzuca w oczy to te rogi...
Nie wiem ,może zamiast je tak kreskowac ...maluj jak skore(?) tzn. caly rog jednym kolorem i rozjasniamy calosc do szpica bez rzadnych kresek itp. Ja tak czasami robie rogi itp. (np.: na ostanim smoku WE robilem tak sporo rogow ,pazurów ...).
Sam kiedys robilem po7-8 ,a czasem chciałem i więcej ... teraz daje rade nawet przy 4 robic mega plynne przejścia ...kwestia wprawy ,dużo wody i ... masa cienkich warstw 
p.s-moze jakas fota grupowa ? bo w sumie sporo masz już mazniete

No foty slabe ,ale ja zawsze powtarzam ,ze nie ważne ile jest warst ,a ile ich widaćPrzy slabych fotach, gdy przejscia sa plynne figsy wygladaja turbo plasko jakby na 2-3 kolory byly pomalowane, na tej skorze jest 5.

p.s-moze jakas fota grupowa ? bo w sumie sporo masz już mazniete