Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Temat filmowy

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Ziemko pisze:Pier...dzielicie panowie.
Imho porownanywanie tego do mistrza Kurosawy jest bledem.
Teraz jest juz totalne inne kino, jak bedzie duzo fajnej samurajskiej napierdzielanki to bede zadwolony.
Imho filmy samurajskie Kurosawy, a obecne kino samorujaskie naszpikowane efektami to dwa inne gatunki.
A do czego porównywać nowe kino samurajskie jak nie starego? Równie dobrze można zarzucić porównań między kinem wojennym z lat 20 - tych i 30 - tych, a tym powojennym.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Obejrzałem sobie w końcu "Django", bo wcześniej jakoś nie miałem okazji. Do tego filmu trzeba podchodzić imho z lekkim przymrużeniem oka, jak do Bondów, bez próbowania oceny realizmu epoki. W tej konwencji zabawa jest naprawdę przednia. Świetne zdjęcia, muzyka i role aktorów. Film wg mnie "ukradł" Samuel L. Jackson - jego kamerdyner gromi. Johnsona nie poznałem :P . Za to półidiotyczna mordę Quentina od razu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Fajne główne role dwóch bounty hunterów. Nawet Leonardo nie przeszkadzał w odbiorze. Ogólnie dobrze się bawiłem i jeszcze pewnie parę razy do tego filmu wrócę... Zatem nie tylko stare filmy są dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

smiejagreg pisze:Nawet Leonardo nie przeszkadzał w odbiorze.
imo, leonardo jest top 3 aktorem tego pokolenia. nie zagrał złej roli w całej swojej karierze.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Aldean pisze:
imo, leonardo jest top 3 aktorem tego pokolenia. nie zagrał złej roli w całej swojej karierze.

pozdrawiam
Jak się tak dobrze zastanowić, to masz rację - porównując Leonardo z innymi aktorami pokolenia damonów, afflecków i innych, chyba rzeczywiście tak jest :( ...

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Nawet Leonardo nie przeszkadzał w odbiorze
:o On tam zagrał świetną rolę. A tak poza tym to uważam tak jak Aldean :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Polecam "Kongres". Choć oczywiście jeszcze bardziej polecam przeczytanie najpierw Kongresu Futurologicznego. ;]

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Aldean pisze:

pozdrawiam

Sprecyzuj. Wszystkie role po titanicu.
W tym sie zgodze - infiltracja (genialny film), krwawy diament, aviator, incepcja - genialna gra Leonardo.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Odbierasz to, wydaje mi sie, poprzez pryzmat ogólnego hate na Titanica. Jego gra aktorska w titanicu trzyma poziom. po prostu film lekko z dupy.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@up
poprzednia strona - post afra
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Aldean pisze:Odbierasz to, wydaje mi sie, poprzez pryzmat ogólnego hate na Titanica. Jego gra aktorska w titanicu trzyma poziom. po prostu film lekko z dupy.

pozdrawiam
+1
wszyscy przykleili mu łatkę 'pedałka z titanica', a koleś zagrał tam całkiem dobrą rolę. No i tak jak wcześniej pisałeś, ja podobnie nie widziałem filmu, gdzie zagrał słabo.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Morsereg pisze:@up
poprzednia strona - post afra
Fakt, przegapiłem :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Afro pisze:
Aldean pisze:Odbierasz to, wydaje mi sie, poprzez pryzmat ogólnego hate na Titanica. Jego gra aktorska w titanicu trzyma poziom. po prostu film lekko z dupy.

pozdrawiam
+1
wszyscy przykleili mu łatkę 'pedałka z titanica', a koleś zagrał tam całkiem dobrą rolę. No i tak jak wcześniej pisałeś, ja podobnie nie widziałem filmu, gdzie zagrał słabo.
romeo i julia tam zagral slabo.

do listy ziemka dodal bym jeszcze:
gangi nowego yorku i wielki gatsby gdzie dicaprio zagral naprawde genialnie.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Dla mnie najlepszą robotę DiCaprio odwalił w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a".

"Gangi Nowego Jorku" i "Wyspa tajemnic" zaraz na podium.

"Aviator" też dobry. Aktor dorósł, zmężniał i się zwyczajnie wyrobił. Świetnie gra. Czasy "Titanica" to podstawówka u mnie, więc inaczej na to patrzyłem także ;)

Ze starszych filmów to pamiętam jeszcze "Szybkich i martwych", ale tam to już w ogóle była obsada... Nawet Tobin Bell tam grał - przyszły Jigsaw z "Piły" ;)

Film "Django" widziałem już wcześniej. Jackson rządził, tak samo, jak Waltz. DiCaprio też dał radę, Foxx po swojemu z gadaną - było wesoło :D Dobrze mi się oglądało.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Generalnie nie wymienialem wszystkich, bo troche tego jest. Body of Lies tez swietne.
Ten tytanik byl masakryczny i widac bylo, ze po tym filmie mial lekka przerwe na duzym ekranie, ale pamietam jak wtedy powrocil w infiltracji to mi szczeka spadla ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Wróciłem niedawno z "Grawitacji".

Idźcie. Serio. Nie jest wielki mega super duper, ale napięcie jest, sceny świetne, dramaturgii sporo. Naprawdę można z przyjemnością obejrzeć. Od siebie powiem, że warto. Kosmos podany nieco inaczej, ale na dużym ekranie całość robi wrażenie. Muzyka jest świetna.

Jakby co - nie bić ;)

P.S. Aha, byłem na 3D, jeżeli komuś to ma pomóc w podjęciu decyzji. Efektów było trochę i były widoczne.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Co do DiCaprio po titanicu jeszcze była Niebiańska Plaża czy coś takiego i to też było mało porywające.
W moim odczuciu Leonardo jest nierówny, albo gra w bardzo nierównych filmach i to mi zaburza perspektywę.
Super był za młodu - Gilbert, Chłopięcy Świat czy Totalne Zaćmienie.
Nie zgadzam sie niestety ze Sławolem o tyle że Gangi i Wyspa są moim zdaniem mega słabe i trudno mi tam docenić Di Caprio.

Ale nie po to tu wlazłem. Otóż byłem na Riddicu .. jako ze uwielbiam poprzedni części oczekiwałem czegoś podobnego, parę osób zachwalało więc tym bardziej poszedłem rozochocony. Niestety. Nie-do-wiary jaki ten film jest słaby, po prostu nudny i bez pomysłu. Tak wiem że to ma być kino akcji i efekty i w ogóle .. no ale nawet to nie jest OK :roll: Wściekam się bo strasznie zepsuli historie i bohatera o sporym potencjale na coś naprawdę sytego.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: hubix »

Dibo pisze: Ale nie po to tu wlazłem. Otóż byłem na Riddicu .. jako ze uwielbiam poprzedni części oczekiwałem czegoś podobnego, parę osób zachwalało więc tym bardziej poszedłem rozochocony. Niestety. Nie-do-wiary jaki ten film jest słaby, po prostu nudny i bez pomysłu. Tak wiem że to ma być kino akcji i efekty i w ogóle .. no ale nawet to nie jest OK :roll: Wściekam się bo strasznie zepsuli historie i bohatera o sporym potencjale na coś naprawdę sytego.

Radzę spojrzeć na budżet panie zepsuli historię ;)

Budżet Kronik Riddicka to 110 000 000
Budżet Riddicka to zaledwie 38 000 000

Więc jak na trzykrotnie miejszy budżet uważam że dali radę ,

a apropo "Grawitacji" ... wow.
Napięcie jest ogromne a i efekty 3d genialne ;)

Oba filmy polecam nie są to super hity james'a camerona typu Avatar ale i tak warto ;)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

hubix pisze: Budżet Kronik Riddicka to 110 000 000
Budżet Riddicka to zaledwie 38 000 000
OK ale .. lepszy pomysł na fabułę można mieć za 0,5 $ .. budżet ma wpływ raczej na wygląd niż pomysłowość autora który się za to zabrał :)

A propo budżetów można zrobić coś dobrego za grosze, np: Paranormal Activity albo Pi czy Cube :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ