Piechota w WFB
- Temple Guard
- Falubaz
Odkopuję temat, bo zaraz wyjdą HE, które mogą trochę namieszać swoją ulepszoną piechotą
Jakieś nowe przemyślenia o piechocie w WFB? 
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
dopuki kawaleria bedzie stosunkowo tania w porownaniu do piechoty to nie bedzie jakiejs rewolucji.
w nowych HE juz jest IMO lepiej, choc nadal nie cudowanie..
corowy włocznik 9 pkt, ciezka kawaleria ze speciali 23 lub 30 pkt.. co juz jest blizej stosunku 3:1.. a nie jak bylo wczesniej 2:1.
elitarna piechota jest droga, ale przynajmniej wiemy za co zapłaciła.
jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi.. HE maja spora szanse.. choc tu wariant na kawie i smoku tez wydaje sie dobry.
w nowych HE juz jest IMO lepiej, choc nadal nie cudowanie..
corowy włocznik 9 pkt, ciezka kawaleria ze speciali 23 lub 30 pkt.. co juz jest blizej stosunku 3:1.. a nie jak bylo wczesniej 2:1.
elitarna piechota jest droga, ale przynajmniej wiemy za co zapłaciła.
jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi.. HE maja spora szanse.. choc tu wariant na kawie i smoku tez wydaje sie dobry.

- Temple Guard
- Falubaz
O&G są specyficzne, bo mają tanią, solidną piechotę, a kawaleria jest droga. No i bonusy z Waaagh są znacznie lepsze dla piechoty, a Quell Animosity piechocie niewiele robi, a dla kawalerii jest nieopłacalny, bo może się okazać zabójczy.Asassello pisze:jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi
dlaczego nazywasz to "specyficzne".. dla mnie to naturalne...
ja bym z checia zobaczyl wiecej armii opartych na sporej ilosci piechoty (wiecej oddziałow piechoty niz kawalerii).. w 6 edycji GW troche zle wyceniło stosunek piechota - kawaleria.. w siódmej starają sie to troche naprawić.
ciekawi mnie czy Hordy Chaosu stana sie teraz prawdziwymi hordami.. a nie zlepkiem 3-4 kawalerii, smoka i małego wsparcia.
ja bym z checia zobaczyl wiecej armii opartych na sporej ilosci piechoty (wiecej oddziałow piechoty niz kawalerii).. w 6 edycji GW troche zle wyceniło stosunek piechota - kawaleria.. w siódmej starają sie to troche naprawić.
ciekawi mnie czy Hordy Chaosu stana sie teraz prawdziwymi hordami.. a nie zlepkiem 3-4 kawalerii, smoka i małego wsparcia.

- Temple Guard
- Falubaz
Miałem na myśli to, że są wyjątkowo specyficzne w tym, że kawaleria jest droga i ma sporo wad, a piechota jest tania i ma sporo bonusów. Praktycznie nie ma drugiej takiej armii posiadającej i piechotę i kawalerię, w której piechota byłaby tak znacznie bardziej opłacalna od kawalerii.Asassello pisze:dlaczego nazywasz to "specyficzne".. dla mnie to naturalne...
mowimy tu o ciezkiej kawalerii oczywiscie
.. bo fasty (tez kawaleria) sa zawsze wystawiane 
mozliwe ze u O&G troche za bardzo pocieli kawalerie, ale nadal jest wystawialna... poza tym miło sie patrzy na mase orków, wiec ja nie narzekam na to ze piechota jest bardziej opłacalna.
oby kierunek - wiecej piechoty na stolach - zostal utrzymany - mi sie podoba
mozliwe ze u O&G troche za bardzo pocieli kawalerie, ale nadal jest wystawialna... poza tym miło sie patrzy na mase orków, wiec ja nie narzekam na to ze piechota jest bardziej opłacalna.

- Temple Guard
- Falubaz
Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi stwierdzeniamiAsassello pisze:mowimy tu o ciezkiej kawalerii oczywiscie.. bo fasty (tez kawaleria) sa zawsze wystawiane