Popieram, zajebisty serial, rekompensuje brak SpartacusaZiemko pisze:Ja jestem zachwycony serialem Wikingowie.
Nie wiem czy juz ktos o nim wspominal, ale klimacik swietny.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Popieram, zajebisty serial, rekompensuje brak SpartacusaZiemko pisze:Ja jestem zachwycony serialem Wikingowie.
Nie wiem czy juz ktos o nim wspominal, ale klimacik swietny.
Może podobał i się dlatego, że oglądałem o 4 rano.Afro pisze:Jak dla mnie to było schematyczne do bólu, film ratowały tylko fajne efekty (aczkolwiek niewiele ich było), zastanawiałem się, czy by pod koniec nie wyjść z kina i skoczyć na browar bo mniej więcej od połowy wiadomo było jak będzie się rozwijać fabuła. Brakowało tylko 'pięknej' amerykańskiej flagi w końcowej scenie ;p
Ja też coś dorzucę. Moim zdaniem mimo, że książka do długich nie należy twórcy filmy byli zmuszeni sporo wyciąć. Niestety zrezygnowali z wątku rodzeństwa i właściwie całego epilogu, które w książce są bardzo ciekawe, ale trudne do interesującego pokazania w filmie. Za to wszystko zostało wciśnięte w 2h, co moim zdaniem jest na plus, bo nie jestem amatorem mody na rozbijanie pojedynczych fabuł na 4 części. Akcja jest dynamicza, uważam, że film jest całkiem wciągający nawet dla osoby, która czytała książkę.Grichalk pisze:Wczoraj byłem na Enderze. Niestety moje obawy sie spełniły. Jest to film o cudownym dziecku ratującym świat. Temat psychiki został poruszony pobieżnie, a wątku rodzeństwa i ich kariery politycznej wcale nie poruszono.
Do tego mocno skupiono się i zwężono główny wątek, a tak bardzo liczyłem na fajne potyczki szkoleniowe. Ostatnia bitwa też zrobiona starannie, ale jednak pozostawia niedosyt.
Rozumiem zmiany wymuszone przez scenariusz, aby uwzględnić osoby nie czytające książki , ale mi jako jej fanowi film sie nie podobał. Lepiej by zrobili, gdyby nakręcili serial.
No i nie oszukujmy się, jest to film który ma przyciągnąć do kin tylko tytułem. Bo jak na dzisiejsze możliwości, to mogli się postarać lepiej.
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Też dziś byłem. Książki nie czytałem, a film mi się podobałLechu pisze:Nyłem na Grze Endera i uważam, że jest to dobry film. Nie jest efekciarskim skokiem na kasę i w dodatku, jak na film, całkiem nieźle oddal książkę. Po obejrzeniu naszło mnie na przeczytanie pozostałych części
Aldean pisze:Polecam Thor 2!
jak ktos lubi lokiego tak jak ja, to film jest must see!!
pozdrawiam
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie