Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Początek potrzebna fachowa opinia
Witam Właśnie zaczynam zabawę z DE
zakupiłem puki co hydrę czarodziejkę i podstawkę kuszników szukam modeli puki co na 1200 ptk. jak by ktos pomóg w rozpisce i powiedział na czym grac (proszę bez slangów ) )
zakupiłem puki co hydrę czarodziejkę i podstawkę kuszników szukam modeli puki co na 1200 ptk. jak by ktos pomóg w rozpisce i powiedział na czym grac (proszę bez slangów ) )
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Wiem, że było już 1500 razy, ale nie mam czasu na szukanie.
Nasz Pegaz lata na podstawce 40x40 czy 50x50?
Zawsze mi się myliło.
Z góry dzięki
Zawsze mi się myliło.
Z góry dzięki
Impossible is nothing.
50x50MatthewKorona pisze:Wiem, że było już 1500 razy, ale nie mam czasu na szukanie.
Zawsze mi się myliło.
Z góry dzięki
Proponował bym Ci jeszcze kupić Dark raidersów, Warlocków i 2 Reaper Bolt Throwery. To tak podstawowo a do tego może jakąś piechoteYankes pisze:Witam Właśnie zaczynam zabawę z DE
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Sprawa jest mocno dyskusyjna bo zapis "hate(High Elves)" można rozumieć i jako cały AB i jako tylko wysokie elfy w sensie gatunkowym. Osobiście optował bym za tym drugim rozwiązaniem puki FAQ nie stwierdzi inaczej .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Kit z chariotami, ale co z Feniksami i Orłami np.? Co wtedy ze smokiem dosiadanym przez Prince'a? Na Prince'a jest hate, na smoka już nie ma? Ja uważam, że chodzi o jednostki z Warhammer Armies: High Elves, ale wiadomo... FAQ pokaże kto ma rację (przynajmniej według GW).
Z chariotem problemu właśnie nie ma bo dosiadają go elfy a możesz bić tylko po nim. Wiec przerzuty masz
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie tracą, już nie ma takiego zapisu w AB
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
1. jaką podstawkę ma medusa solo?
2. 5 warlocków nie ma nic do casta, bo niby jest napisane, że treated jak 2lvl mage czyli że bonus do casta chyba też,, ale ten dopisek, że za każdy dodatkowy szereg +1, aż do +3 sugeruje, że nie ma nic i się pogubiłem.
3. Assasyni tracą poisoned attacks jak se kupia poisona? W poprzednim booku było jasno dopisane, że tak, ale teraz nic nie znalazłem, a wolałbym się upewnić.
2. 5 warlocków nie ma nic do casta, bo niby jest napisane, że treated jak 2lvl mage czyli że bonus do casta chyba też,, ale ten dopisek, że za każdy dodatkowy szereg +1, aż do +3 sugeruje, że nie ma nic i się pogubiłem.
3. Assasyni tracą poisoned attacks jak se kupia poisona? W poprzednim booku było jasno dopisane, że tak, ale teraz nic nie znalazłem, a wolałbym się upewnić.
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
2. Masz +2 do casta zawsze, bo to 2 lvlowi magowie. Kolejne +1 do max +3 miałbyś za każdy dodatkowy szereg jednostki z 5 modeli powyżej pierwszego szeregu. Jeśli masz 5 Warlocków, to masz tylko +2 do casta wynikające z ich poziomu. Gdybyś miał 10 Warlocków w dwóch szeregach po pięciu, to miałbyś już +3 do casta.
Impossible is nothing.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
PadłemPitagoras pisze:3. Assasyni tracą poisoned attacks jak se kupia poisona?
A jeśli chodziło ci o to, czy tracą Poisoned Attacks jak wykupią Magiczną Broń, to tracą, o ile nie mają właśnie zapisku, że tak nie jest