widziałem kilka dni temu na Heathrow - fajny pomysł.Sławol pisze:Wpadło mi w oko niedawno na fb, to podrzucam
Air New Zealand: Smaug has landed - the B777-300
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
rewelacyjny serialMorsereg pisze:polecam stargate atlantisSławol pisze: Sung Kang chyba lepiej wypada jak Han w samochodowej wściekliźnie, za to Momoa to jak na razie mnie niczym nie zachwycił w filmach, które z nim widziałem ("Conan" i ten właśnie z Sylwkiem). Jedynie w "Grze o tron" wypadł nieźle. Ale może coś jeszcze kiedyś z nim przy okazji zobaczę. Slater to już w ogóle mnie na ekranie zaskoczył samą obecnością. Rola też słaba.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ostatnio oglądałem "Obławę" z Dorocińskim, Stuhrem, Rosati. Zdecydowanie polecam, świetny film pokazujący jak na prawdę wygląda wojna i co ludzie są w stanie zrobić żeby przetrwać, jak bardzo potrafią być bezwzględni i do czego są zdolni żeby się nachapać.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Jeśli chodzi o jakość to pierwsze miejsce ma SG1, potem Atlantis a na końcu SGU.polecam stargate atlantis
rewelacyjny serial
Chodzą słuchy, że chcą zrobić remake, z tego co pamiętam to filmu. Odczuwam strach, że zwalą to koncertowo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
+1Karlito pisze:Ostatnio oglądałem "Obławę" z Dorocińskim, Stuhrem, Rosati. Zdecydowanie polecam, świetny film pokazujący jak na prawdę wygląda wojna i co ludzie są w stanie zrobić żeby przetrwać, jak bardzo potrafią być bezwzględni i do czego są zdolni żeby się nachapać.
Jeżeli znowu polecą zasadą więcej, mocniej, szybciej, to czeka nas kolejne 2h przyjemnej sieczki
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Sławol pisze:"Expendables 3" latem 2014!
Antonio Banderas będzie, haha! No i Harrison Ford, Mel Gibson.
Teasery już latają po Internecie
https://www.youtube.com/watch?v=OuXkXJ1fPuk
Moim zdaniem "Iluzja" jest mega słaba, nie poleciłbym jej nikomu. Obsada niby niezła, ale sposób wytłumaczenia tricków iluzjonistów jest rażąco naciągany, a to według mnie jest najważniejszą częścią tego filmu. Poza tym dochodzi parę faktów całkowicie nielogicznych, które dodatkowo psują efekt.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
W takim razie trza ponownie obejrzeć "Prestiż"Matijjos pisze:Moim zdaniem "Iluzja" jest mega słaba, nie poleciłbym jej nikomu. Obsada niby niezła, ale sposób wytłumaczenia tricków iluzjonistów jest rażąco naciągany, a to według mnie jest najważniejszą częścią tego filmu. Poza tym dochodzi parę faktów całkowicie nielogicznych, które dodatkowo psują efekt.
Poszedłem na Hobbita i obejrzałem go na dodatek w nowej technologii blablajakiejśtam. Film jest dobry. Ciekawy i na pewno do niego wrócę. Odstaje od książki (jakby to było coś nowego przy filmach). Dodali trochę rzeczy by rozciągnąć część jak się da. Urywa się jak podejrzewałem w dupnym momencie. Na całe szczęście blady łork mnie już nie drażni, przyzwyczaiłem się. Krasnoludy też. O dziwo orki mnie trochę mierzwiły, bo miałem głupie wrażenie jakby oglądał gobliny lub hobgobliny a nie orki. Ale cóż. Taka karma jak się człowiek przyzwyczaił do młotkowego wizerunku orków.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W "Hobbicie" oglądasz właśnie gobliny. Poza tym orki to takie biało czarne drapieżniki morskie, orkowie natomiast to już coś zupełnie innego.O dziwo orki mnie trochę mierzwiły, bo miałem głupie wrażenie jakby oglądał gobliny lub hobgobliny a nie orki.
Odstawanie od książkowego pierwowzoru nie jest niczym złym, bo też niczego innego nie można się spodziewać. Adaptacje rzadko kiedy dorównują materiałowi źródłowemu, a - tak na szybko - nie przypominam sobie żadnej, która takowy by przebiła.
Ja tam idę z pozycji nakręconego fana i mam zamiar świetnie się bawić. Będę ślepy na wszystko, co nielogiczne i głupie aż do przesady, a na pewno trochę tego będzie. Potem i tak tutaj coś naklepię
P.S. Aha, a tak w ogóle to w "Elysium" dało się dojrzeć AK Niestety niedawno zmarł wynalazca kultowego już karabinu...
P.S. Aha, a tak w ogóle to w "Elysium" dało się dojrzeć AK Niestety niedawno zmarł wynalazca kultowego już karabinu...
mowa byla o mamoa. a o sgu chce zapomniecdzikki pisze:Jeśli chodzi o jakość to pierwsze miejsce ma SG1, potem Atlantis a na końcu SGU.polecam stargate atlantis
rewelacyjny serial
Chodzą słuchy, że chcą zrobić remake, z tego co pamiętam to filmu. Odczuwam strach, że zwalą to koncertowo.
jest roznica 'film na podstawie ksiazki' a 'wierna adaptacja ksiazki'. jackson od samego poczatku mowil, ze nie bedzie to wierna kopia ksiazki. do tego hobbit 2 ma sporo mniej zmian wzgledem ksiazki niz jedynka.dzikki pisze:Odstaje od książki (jakby to było coś nowego przy filmach).
no i sa jeszcze dwie kwestie: film ma byc wprowadzeniem do wladcy pierscieni (gdyby opieral sie tylko na ksiazce nie wyszlo by to tak dobrze) druga zas jest wieksze skupienie sie na bohaterach (w samej ksiazce bylo tego dosc malo, glownie znajdowaly sie tam opisy przyrody i akcja popychana przez kolejna akcje)
mimo wszystko mi sie przyjemnie ogladalo. tak jak dzikki powiedzial, do krasnoludow idzie sie przyzwyczaic.
@Naviedzony
w hobbicie ogladasz wlasnie orkow, gobliny miales przez chwile w pierwszej czesci gdzie kompania stala przed krolem goblinow a bilbo znalazl pierscien.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Teoretycznie według książki gobliny i orkowie to był jeden pies . A co do filmu, tak jak nie jestem fanem pierwszej części, zbyt dużo rzeczy mnie w niej drażniło (przede wszystkim Radagast i te cholerne królestwo goblinów), to dwójka według mnie jest po prostu świetna. Obejrzałem z wielką przyjemnością i polecam każdemu