Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Temat filmowy

Post autor: Sławol »

Ta, jest pełno śmiesznych scen i tekstów, np. to w 0:38 :lol:

BloodSport: Frank Dux versus Ray Jackson

A i obejrzałem też "Pacific Rim". Widowiskowy, z efektami i to w sumie tyle. Myślałem, że się jakiś Cthulhu w końcu pojawi. Perlman miał jajcarską rolę, tak też był ubrany.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: hubix »

Znacie jakiś fajny ale to naprawde fajny film fantasy?

Coś w stylu tolkien/warhammer/D&D czyli miecze,łuki,magia i dobry wątek fabularny :)

Możebyć coś bardziej wojennego z pikami,włóczniami,muszkietami czy karabinami i czołgami 8)

Mam nadzieję że coś znacie [-o<

ps: może to kogoś zainteresować http://www.filmweb.pl/film/Warcraft-2016-334999

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Chyba muszę udać się do okulisty #-o

Dzięki Sławol

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Nie ma za co, każdemu się może zdarzyć :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

;) Obrazek

Film jest mega głupi i leje z całego fantasy.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

hubix
Powergamer Rozpiskowy

Właśnie skończyłem go oglądać , można się pośmiać :D , ale fakt jest to parodia a raczej karykatura fantasy.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Pewnie już nie raz w tym temacie był poruszony wątek serialu Battlestar Galactica... Muszę dorzucić swoje trzy grosze. Serial - PETARDA. Przynajmniej do tej pory, a obejrzałem bez mała półtora sezonu na cztery, które wyszły.

Tu można za free obejrzeć: www.kinomaniak.tv/seriale/battlestar-galactica

Jakość bez szału, ale w tym serialu mi to niemal wcale nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Poszukuje tytułu filmu, mam nadzieję że ktoś bedzie go znał.

Stary Horror - akcja rozgrywa się w kinie samochodowym, do którego udaje się kila par, żeby oglądnąc ostatnie cztery seanse.
Więc ogladamy cztery kompletnie zryte horrory, a po każdym rozgrywa się coś w samym kinie.
Więcej nie będę pisał bo może ktoś będzie chciał zoabczyc film - mega czarny humor.
Jak ktoś kojarzy film, to proszę o podanie tytułu.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Lechu pisze:Pewnie już nie raz w tym temacie był poruszony wątek serialu Battlestar Galactica... Muszę dorzucić swoje trzy grosze. Serial - PETARDA. Przynajmniej do tej pory, a obejrzałem bez mała półtora sezonu na cztery, które wyszły.

Tu można za free obejrzeć: http://www.kinomaniak.tv/seriale/battlestar-galactica

Jakość bez szału, ale w tym serialu mi to niemal wcale nie przeszkadza.
No ja niestety się zawiodłem...
Pierwszy sezon oglądałem z ciekawością, 2gi jako tako, 3ci i 4ty już "żeby skończyć".
Chyba jedyne fajne postaci to Gaius i ta blondi.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

serial znosny ale podzielam zdanie barbary, pierwszy sezon, no moze o drugi byly sporo lepsze od kolejnych...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

mi tam Galactica się podobała... mam nawet na kompie całość w wersji HD :mrgreen:
A barbara ma rację Gaius i blądi klasa :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Gdyby pozostali w klimacie przygodowo-militarnym byłby bardzo fajny serial (np pilot, albo odcinki z Pegasusem). Niestety szybko wymyślają takie (sic!) kosmiczne głupoty, że zęby bolą. Przez całe odcinki niewiele się dzieje, nudy...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Niestety to przypadłość seriali. Pomysły się kończą a udziwnienia zaczynają.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

dzikki pisze:Niestety to przypadłość seriali. Pomysły się kończą a udziwnienia zaczynają.
True - to jest jeden z wielkich pomysłów, który leży u fundamentów sukcesu house of cards - dwa sezony, w których trzeba spiąć całą fabułę.
Jasne, że wygodniej jest maglować ten sam pomysł i wyciskać z niego ostatnie soki, ale to po prostu nie ma sensu - jest nudne dla widza.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

7 odcinków trzeciego sezonu minęło i nie mogę się zgodzić co do oceny tego sezonu. Ten serial to chylenie czoła rozkmince aspektów stworzenia sztucznej inteligencji (a dużo jest tematów do poruszenia w tej kwestii). Ale nie tylko to. W ogóle to jest serial raczej skłaniający ku myśleniu niż rozrywkowa papka do bezwiednego chłonięcia.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Wczoraj próbowałem oglądać "Bitwę o Wiedeń"... takiej szmiry to chyba nigdy nie widziałem. To nawet nie jest film tzw klasy B, to nawet nie powinno pod D podchodzić. Efekty specjalne to jakieś nieporozumienie, żenada do bólu. W sumie nie obejrzałem nawet 15 pełnych minut bo jak na to badziewie patrzyłem to aż mnie zęby bolały i wypadały włosy.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Ja obejrzałem cały i nie pojechałbym tak po nim. Jest po prostu ciężki w odbiorze, powolna akcja, fabuła prosta choć ciężko stwierdzić o co właściwie chodzi. Bitwy mogli sobie całkiem darować bo mega słabe. Za to ładne zdjęcia, dobra gra aktorska i kostiumy.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Pieta pisze:Ja obejrzałem cały i nie pojechałbym tak po nim. Jest po prostu ciężki w odbiorze, powolna akcja, fabuła prosta choć ciężko stwierdzić o co właściwie chodzi. Bitwy mogli sobie całkiem darować bo mega słabe. Za to ładne zdjęcia, dobra gra aktorska i kostiumy.
A cycki były? Jak nie, to nie ma co oglądać.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ten film to szmira, jakich mało. Gdzie Ty widziałes tę grę aktorską? Nie ma w nim NIC, co byłoby na jakims rozsądnym poziomie, no moze poza kostiumami...

ODPOWIEDZ