Działo z Nuln
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Działo z Nuln
Działo to wchodzi w skład mojej armii i jest zaczątkiem żmudnego malowania całości ble ble (po 3 latach wypadało by się zabrać za własne śmieci...) Mam zamiar pomalować resztę moich modeli właśnie na takim poziomie, 3 tony to najwięcej ile chciałabym wyciągnąć. Kolorystyka będzie bardziej różnorodna, mam zamiar malować każdą jednostkę w barwach innej prowincji.
Zbliżenie na lufę
Zbliżenie na lufę
Bardzo przyzwoite malowanie , dzialo duzo ladniejsze od zalogi... Jesli chodzi o malowanie kazdej jednostki z innej prowincji to przemyslalbym pomysl jeszcze raz - spowoduje to , ze bedziesz miala armie wygladajaca jak zbieranina przypadkowach jednostek... Poza tym jakie to nieklimatyczne... Cala armia na czarno nietuzinkowo i fajine by wygladala...
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
przepiekne działko jest po prostu boskie...
Obsluga ma dziwne ubranka ale reszta mniamniuśna !!
Obsluga ma dziwne ubranka ale reszta mniamniuśna !!
-
- Kretozord
Działko świetne, szkoda że załoganci są prawie kompletnie czarni (wiadomo Nuln), może dało by się tam dodać jakieś kolory
Jak malowałaś metal a konkretnie stalowe elementy?
Jak malowałaś metal a konkretnie stalowe elementy?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
Jezeli chodzi o armie z roznych prowincji, czyli w roznych barwach to jestem za. Sam mam armie krasi w roznych barwach, po kilka oddzialow z roznych twierdz.
Super działko! Nie ma na prawdę do czego sie przyczepić.
Co do pomysłu odnośnie różnych prowincji to sugerował bym jednak zrobić armie w jednym temacie (przykładowo jakas prowincja + bateria artyleri z Nuln + kontyngent z Kisleva albo jakiś zakon).
Kumpel (zdobywca GD zresztą) zrobił w zeszłym roku dla siebie armię ze Stirlandu - najbiedniejszej prowincji Imperium. Jedyną maszyną w armii był rozklekotany hellblaster z urwanym kołem.
Chetnie się dowiem jak malowałaś te metaliki na armacie.
Czeka mnie właśnie malowanie całej armii imperium =="
Co do pomysłu odnośnie różnych prowincji to sugerował bym jednak zrobić armie w jednym temacie (przykładowo jakas prowincja + bateria artyleri z Nuln + kontyngent z Kisleva albo jakiś zakon).
Kumpel (zdobywca GD zresztą) zrobił w zeszłym roku dla siebie armię ze Stirlandu - najbiedniejszej prowincji Imperium. Jedyną maszyną w armii był rozklekotany hellblaster z urwanym kołem.
Chetnie się dowiem jak malowałaś te metaliki na armacie.
Czeka mnie właśnie malowanie całej armii imperium =="
Działo ok, natomiast załogantom bym kubraczki bardziej porozjaśniał.
Co do kolorów prowincji - oddziały z róznych miejsc mogą dać radę, o ile będzie do tego jakiś sensowny fluff Np pozostałości-zbieranina po Burzy Chaosu. I do tego lekko pokonwertować - tu dać jakiegoś zioma z bandażem, innych w podartych ubraniach, uszkodzenia na zbroi i broni itd... jednym słowem weterani - a takie armie można bardzo fajnie zrobić Więc ja bym sugerował w tę stronę, bo zwyczajna, zdrowa i zadowolona armia złozona z oddziałów z róznych prowincji będzie wyglądać bardzo dziwnie. Przy odpowiedniej charakteryzacji da radę spokojnie
Co do kolorów prowincji - oddziały z róznych miejsc mogą dać radę, o ile będzie do tego jakiś sensowny fluff Np pozostałości-zbieranina po Burzy Chaosu. I do tego lekko pokonwertować - tu dać jakiegoś zioma z bandażem, innych w podartych ubraniach, uszkodzenia na zbroi i broni itd... jednym słowem weterani - a takie armie można bardzo fajnie zrobić Więc ja bym sugerował w tę stronę, bo zwyczajna, zdrowa i zadowolona armia złozona z oddziałów z róznych prowincji będzie wyglądać bardzo dziwnie. Przy odpowiedniej charakteryzacji da radę spokojnie
ooo właśnie ... albo "zgrupowanie" pozostałych przy życiu weteranów po Burzy Chaosu, albo ukłon w stronę Shadow of the Horned Rat - starej gierki na PC - gdzie wokół odziału najemnej kawalerii organizowały się regimenty z całego imperium + imperial dwarfy + Norsca.
A działo z Nuln jak najbardziej w przyp. tej koncepcji się sprawdza, bo przecież jest ikoną imperialnej artylerii.
Kolorowe imperium - jestem za
A działo z Nuln jak najbardziej w przyp. tej koncepcji się sprawdza, bo przecież jest ikoną imperialnej artylerii.
Kolorowe imperium - jestem za
Czy my sie nie znamy ?? HĘ ?? Meg - zgadza sie Katowice - zgadza sie avatar hmm chyba tez sie zgadzaMegi pisze:Działo to wchodzi w skład mojej armii i jest zaczątkiem żmudnego malowania całości ble ble (po 3 latach wypadało by się zabrać za własne śmieci...) Mam zamiar pomalować resztę moich modeli właśnie na takim poziomie, 3 tony to najwięcej ile chciałabym wyciągnąć. Kolorystyka będzie bardziej różnorodna, mam zamiar malować każdą jednostkę w barwach innej prowincji.
i czy mi sie zdaje czy zrobilas mi kiedys duszki i sprzedalas mi wingeda ?? (moze sie pomylilem ^^" ??)
a tak do rzeczy bardzo czyste ladniusie malowanie dzialo full wypas ... mega staranne ... jesli taki poziom zostanie zachowany na calej armii to mega rispekt ...
BTW malowanie "historyczne - kazdy oddzial inna prowincja" moze zdac egzamin jesli odpowiednio zespolisz armie - jakis wspolny element przewodni itp itd pozdro
Tak dead to ja . A co do armii to przede wszystkim mam już sporą armie Dark Elfów malowaną w spójnych kolorach i Imperium miało być odskocznią od tego, kolorową zbieraniną wojsk z wszelkich prowincji zjednoczonych pod sztandarem Imperatora. Myślę, że jest to zgodne z fluffem i będzie się dobrze prezentować. Bardzo spodobał mi się pomysł obszarpanych weteranów zgrupowanych po Burzy Chaosu, ale niestety z barku czasu nie mogę bawić się w tego typu konwersje.
Działo świetne. Załoga jakaś taka... czarna? Ale reszta bardzo ładna. Pozdrawiam.
-
- Kretozord
a ja tak bym chciał poznać sposób na to sreberko
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
super figurki. A metaliki niesamowite
Sam wlaśnie kombuniję z małymi siłami Imperium, ale wszyscy będą w barwach Nuln. I teraz kończe obsuge do działa,ale chyba całości nie pokaże na forum, bo do Twojego się nie umywa
Sam wlaśnie kombuniję z małymi siłami Imperium, ale wszyscy będą w barwach Nuln. I teraz kończe obsuge do działa,ale chyba całości nie pokaże na forum, bo do Twojego się nie umywa
A mnie sie działko podoba. Co do załogi to owszem przydałby sie jeszcze jeden delikatny kolorek np. żeby byli bardziej czarno czerwoni albo coś w tym stylu ale brak tego nie "zabija" wygladu figurek. Nuln to Nuln, na czerni nie widać syfu i sadzy . A co do armi składanej z różnych prowincji, to być może będzie to nieco "pstrokate" ale z drugiej strony będzie ciekawy klimat i będzie czymś ... innym