Niedługo więcej krasnali ogrodowych ;] bo kończę powoli thundów i zaprezentuje ich na specjalnych dla nich zrobionych przez ZOO Studio tackach.
A poza tym klocek zabójców rośnie w oczach - sponsoruje go teraz liczba 30 i tylko jeden wzór się powtarza.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
zwróciliście uwagę, że nawet malarze 'evy metalu nie mają ciekawych pomysłów na te sztandary ???
podziwiam skilla przy rzeźbieniu, nietypowy pomysł na sztandar ale w pozytywnym sensie, malowanie zwykłymi metalikami chyba by lepiej wyszło...
Niestety Nmm nie wychodzi mi najlepiej i wiem o tym lecz ćwiczę dzielnie kiedyś wyjdzie ;p
na zbliżeniu sztandar nie prezentuje się najlepiej wychodzą wszelkie niedoróbki głowa Dwarfa miała być źródłem światła lecz nie wyszło to najlepiej
zabrakło skilla ;p
Dahar dajesz dalej. Fajny pomysł i dzięki za powiększenie. Stary jestem - oczy już nie te ;]
Zdjęcia jak zwykle wykonywał zaprzyjaźniony fotograf, od urodzenia ma zrośnięte powieki, nie ma rąk a tak poza tym jest amebą. Stąd ich niezwykła jakość i precyzja. Tacki pochodzą od ZOO Studio za co cześć im i chwała, bo za to, ja się zabierać nie mam zamiaru.
Gotrek - kolejny w kolekcji
I moja grupa grzmiących. Jedna tacka zawiera brak, bo gdzieś mi wcięło 2 kraśki.
drugi murek zdecydowanie lepszy a cegły też fajne ino trochę za duże chyba - nieważne to tylko podstawki pod fajne modele
masz Dzikki swój styl malowania i można rozpoznać figsy które malowałeś, nawet jak nie są to krasnale i to się chwali
Są po prostu świetni Zazdroszczę też, że masz tak dużo tych brzydkich, starych i niemodnych figurek Ja jak już skompletowałem wszystko co chciałem to też nagle zapragnąłem sięgnąć jeszcze dalej wstecz i dalej poszukuję wielu modeli, które pokazujesz. Może kiedyś też się pochwalę taką kolekcją. Chwilowo takie prace jak ta Twoja motywują mnie do działania
Cześć Wreszcie odważyłem się zauploadować i poddać waszej krytyce jedną z pomalowanych przeze mnie figurek. Proszę o wszelkie rady, przyjmę je z wielką ochotą Co do podstawki, nie jest ruszona z racji braku materiałów i chwilowo również środków na zakup takowych Co do modelu, jest to figurka, którą jako młodzian (9 lat) zakupiłem w sklepie z pamiątkami w szczyrku, ołowiany Krasnoludek. Było to 9 lat temu mniej więcej. Zastanawia mnie czy jest to dzieło GW, bo idealnie pasuje do Hamków, czy jakiejś innej firmy.
Malowanie jest fajne - pomyśl o zaznaczeniu krawędzi, dodaj wash'a do kolczugi, brodę możesz zacząć od ciemniejszej barwy i dojść do żółtego, rozjaśnij załamania materiału i dodaj jaśniejsze krawędzie na metalikach.
Co do podstawki to wystarczy, że pomalujesz wikolem podstawkę i posypiesz piaskiem. Potem lekko przejedź farbą po nim i już. Nawet trawki nie musisz, jak nie masz. Potem się doklei ;]
I dajesz dalej. Malarzy kraśkowych nigdy za dużo.