[Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Re: [Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Post autor: Gremli »

Średni na armie którą mają 20 modeli w grze i wszystkie w wersji 5T SV 1+ WS 4+. TO LATA!! Czyli jest mobilne i ma szanse namieszać, a bombarduje podczas przelotu a nie po. wyda się bardzo ok.
Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

To prawda, ale mało armi gra teraz na piechocie
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zarzućcie jakimś linkiem z newsami, może być na pm.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Ostatnie 2 strony tematu u krasi. W końcu skończyło się fanzolenie o przewadze starego nad nowym i odwrotnie.
Ja tu tylko sprzątam.

Marek B.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marek B. »

Jak na razie to mało konkretów na forum o nowych krasnalach, poza ogólnym spamem tak jak przed każdym nowym bookiem.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Heretic pisze:To prawda, ale mało armi gra teraz na piechocie
A O&G na to NIEMOŻLIWE :wink:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Grolshek pisze: A O&G na to NIEMOŻLIWE :wink:
:lol2: :lol2: :lol2:

W sumie to demony, Vc, orki, skaveny, krasnale. No powiem, że trochę nietrafny był mój komentarz. Poza tym ten cały heinkel bomber uderza z 6 siły i d3 w pod dziu :wink: rą. Nawet chaos lord może dostać. Z drugiej strony tylko 4 +Sv i 3 W za 125 pkt. No nie wiem.

Panowie proponuje przenieś sie do tematu o dwarfach, bo nas Dymitr albo Yudo zaraz psami poszczują :wink:
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dymitr nie :) A Aga zauważy jak jej groszek doniesie ... :mrgreen: Ja pierdziele jak mi się te nowe figurki podobają do dwarfów....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Miałem dzisiaj boxa hammerersów i Deamon slayera w rękach. Są super!!! Naprawdę gracze DW mogą zacierać krótkie rączki, będzie czym grać. Koniec z hammererowym atakiem klonów

Awatar użytkownika
Pinka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pinka »

A jak się ma sprawa z pomalowaniem figurek na turniej? Co jest dopuszczone do gry, a co nie? Przechodzą jakieś proxy?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Spokojnie przechodzą niepomalowane figsy i lekkie proxy, bylebyś nie grał armią z kartek ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Pinka pisze:A jak się ma sprawa z pomalowaniem figurek na turniej? Co jest dopuszczone do gry, a co nie? Przechodzą jakieś proxy?
Możesz mieć niepomalowana armię, a jeżeli chodzi o proxy to napisz mi co chciałbyś sproksować lub wyślij zdjęcia, a ja Ci powiem czy to będzie ok czy nie.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Haha :P
Robert hobbysta xD
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Btw myślałeś o wprowadzeniu oceny malowania? lbo chociaż pkt za przygotowanie do gry?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Proszę cie :roll: Robert i modelarka ?
To tak jak Robert i religia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Ja mam wszystkie modele pomalowane :) Nie wie o co Ci chodzi :shock: :o :o .

Nie będzie oceny hobbystycznej. Natomiast rzeczywiście zastanawiam sie nad przygotowaniem do gry. Nie w roli dodawania punktów za przyniesienie miarki, ale ich odejmowania za utrudnianie gry.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Miarka, book, templaty, rozpiska CZYTELNA, czy +5 czy -5 bez znaczenia, ale powinieneś to sprawdzać:)

Za niewielkim hobby bym był, bo motywuje do malowania, ze mną tak było przynajmniej
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Durin pisze:
Za niewielkim hobby bym był, bo motywuje do malowania, ze mną tak było przynajmniej
Tak Marcinku znam Twoje stanowisko w tej sprawie, natomiast nie zmienie decyzji. Uważam, że gra turniejowa polega na pokazywaniu skila, a nie zapału modelarskiego. Wiem ,że ta opinia jest kontrowersyjna, ale jej nie zmienię.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

:P
Właśnie o tym mówiłem Robert :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Heretic pisze:
Durin pisze:
Tak Marcinku znam Twoje stanowisko w tej sprawie, natomiast nie zmienie decyzji. Uważam, że gra turniejowa polega na pokazywaniu skila, a nie zapału modelarskiego. Wiem ,że ta opinia jest kontrowersyjna, ale jej nie zmienię.
Zmienisz, jak sobie wreszcie chlopki pomalujesz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ