Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Ogarnijcie ten język. To że wasze standardy są niskie to wiem. Ale to na podwórku z kolegami a nie na publicznym forum.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Znowu mnie uprzedziłeś
Panowie : KULTURA WYPOWIEDZI.
Oto dwa słowa od ojca prowadzącego.Bycie uprzejmym nic nie kosztuje, a daje wiele...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Panowie : KULTURA WYPOWIEDZI.
Oto dwa słowa od ojca prowadzącego.Bycie uprzejmym nic nie kosztuje, a daje wiele...
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
- Aron_Banalny
- Masakrator
nowy lepszy, tylko lamery myślą inaczej i płaczą, i piszą cos czego nie widziałem bo Groszek usunąłbllblablablablabalbla
1:0 dla kulturwy
Barbara, trollu, stary jest dobry, nawet niezły (max von sydow, robot złego dreda, spoko mega city one) i stawiam go na równi z dżonym mnemonikiem (szanujemy) jeżeli chodzi o spoko filmy SF z tego okresu, ale nowy jest PRZEKOSMICZNIEPIENIĘŻNY efekty to tam pal licho, bo miód to morda dreda-urbana, zbroja sędziego, MUZA i tekściki dreda. ogarnij koniecznie! nowy dred to archiwum x filmów
- swieta_barbara
- habydysz
No obejrzę obejrzę, droczę się tylko.
Oglądałem tego Dredda, cały czas miałem wrażenie, że patrzę na kapitana bombę (pewnie przez ten hełm), zaś sam film mi się podobał. Z resztą nowy Dredd ma lepszą minę.Aron_Banalny pisze:nowy lepszy, tylko lamery myślą inaczej i płaczą, i piszą cos czego nie widziałem bo Groszek usunąłbllblablablablabalbla
1:0 dla kulturwy
Barbara, trollu, stary jest dobry, nawet niezły (max von sydow, robot złego dreda, spoko mega city one) i stawiam go na równi z dżonym mnemonikiem (szanujemy) jeżeli chodzi o spoko filmy SF z tego okresu, ale nowy jest PRZEKOSMICZNIEPIENIĘŻNY efekty to tam pal licho, bo miód to morda dreda-urbana, zbroja sędziego, MUZA i tekściki dreda. ogarnij koniecznie! nowy dred to archiwum x filmów
Jak na przykład w Łowcy Androidów. Jeżeli chodzi o porządnie wykonane makiety i scenografię, to wolę stare filmy, faktyczna wilgoć i para dają klimat.Grichalk pisze:Panowie, nie ma co porównywać. Kto sie wychował na starym, ten będzie za starym, kto na nowym, ten na nowym. Młodzi mają tę bolączkę, że wychowali sie na efektach i film bez nich jest już słaby.
Starzy wyjadacze przyzwyczajeni do starych efektów i gry aktorskiej będą zrzędzić na zbyt dużo efektów w nowym kinie i braku poważnej gry aktorskiej czy starego dobrego klimatu makiet.
Wracając do mega shitowyc filmów. Czy nowych 300 jest gorsze od bitwy wiedeńskiej i dlaczego jest od niej lepsze. Poza tym wyszły Kamienie na Szaniec, już sama znajomość tytułu sprawia, że wiem, że szykuje się badziewie roku.
Nie no - od bitwy wiedeńskiej niewiele jest gorszych ;]
A Dark City jest esencją klimatu - od pomysłu aż po wykonanie. Poza tym trąci o noir a ten typ zawsze dodaje nawet koszmarnym produkcją specyficzną atmosferę.
A Dark City jest esencją klimatu - od pomysłu aż po wykonanie. Poza tym trąci o noir a ten typ zawsze dodaje nawet koszmarnym produkcją specyficzną atmosferę.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- swieta_barbara
- habydysz
Widziałem, nie mój klimat trochę.Aron_Banalny pisze:to potem obczaj dark city
Trochę przypomina mi Watchers - "I'm not locked in here with you, you're locked in here with me!"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
Jak już mowa o klasyce![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jak już mowa o klasyce
stary porzadny Clint.kubencjusz pisze:I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
Jak już mowa o klasyce
choć nie wiem czy wole go jako aktora czy reżysera.
Kurcze człowiek chce wpaść do tematu i zobaczyć co warto teraz obejrzeć itp, a tu taki syf... ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" część
Typowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu.
Żadnych romansów, nie licząc niezbyt szczęśliwej seksualnej sceny głównego boahtera...
Ktoś coś wie o "Zniewolonym"? Bo chcę obejrzeć...
Pozdro![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" część
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ktoś coś wie o "Zniewolonym"? Bo chcę obejrzeć...
Pozdro
o to to, wczoraj byłem w kinie i mam dokładnie te same odczuciaPiotras pisze: Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" częśćTypowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu.
Żadnych romansów, nie licząc niezbyt szczęśliwej seksualnej sceny głównego boahtera...
![]()
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Afro pisze:o to to, wczoraj byłem w kinie i mam dokładnie te same odczuciaPiotras pisze: Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" częśćTypowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu.
![]()
ja się całkiem dobrze bawiłem na seansie
+1
z takim nastawieniem się idzie na taki film
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Zniewolony jak dla mnie badziewny, oglądałem z dziewczyną i, co się rzadko zdarza, nie mogliśmy dosiedzieć do końca, pod koniec już sprawdzałem ile do końca. Mega się dłuży, sceny domek--->drzewko--->zamyślony murzynek trwające dobre 5 minut były po prostu męczące. Żaden aktor mnie nie powalił, ot film na bezpieczny temat, o którym się szybko zapomni.
-
- Falubaz
Ostatnio widziałem - Sekretne Życie Waltera Mitty -> jak na film z Benem Stillerem jeden z lepszych imo
Bardzo ładne ujęcia i ciekawa fabuła.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)