Szkoda zabijać parówki euro i dublowaniem armii IMO.Durin pisze:2 razy ta sama armia - jestem przeciw - chore rzeczy wchodza serio;)
Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xEURO
Re: Odp: Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xE
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Zostaje kwestia magii:
Na potrzeby tableki HE liczy się rzut na waitry gracza HE.
Pytanie co do ilości PD i DD, o ile PD to suma rzutów obu graczy o tyle DD to:
a) dwie najwyższe z czterech
b) suma wyższych kości z poszczególnych rzutów
Przykład gracz A rzucza na wiatry 5,5 gracz B (HE) rzuca 4,1
Na potrzeby tabelki dla Fenka liczymy 4
wersja a) PD - 15 DD - 10
wersja b) PD - 15 DD - 9
Na potrzeby tableki HE liczy się rzut na waitry gracza HE.
Pytanie co do ilości PD i DD, o ile PD to suma rzutów obu graczy o tyle DD to:
a) dwie najwyższe z czterech
b) suma wyższych kości z poszczególnych rzutów
Przykład gracz A rzucza na wiatry 5,5 gracz B (HE) rzuca 4,1
Na potrzeby tabelki dla Fenka liczymy 4
wersja a) PD - 15 DD - 10
wersja b) PD - 15 DD - 9
magia powinna zostać 2d6, nie widzę sensu robienia więcej
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- RedScorpion
- Falubaz
2d6 też myślę, że może wystarczyć. Ja osobiście w dużych bitwach gram 3d6 i dwie najwyższe na dispel. Dla demonów liczymy wtedy wynik na dwóch wcześniej wyznaczonych kościach dla he tak samo. Trochę to wbrew zasadzie demonów z ab, ale tak grywamy.
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
w wersji 3d6 2 najwyzsze dispell jest więcej kulania kostkami, a efekt praktycznie ten sam....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- RedScorpion
- Falubaz
A jak u demonów? Określają przed rzutem, które pójdą na tabelkę?Dydu pisze:Zagramy 3d6, DD to nawyższa i najniższa. HE muszą wskazać, które dwie kości określają tabelkę.
2d6 to troche mało jak na ~4800 na strone.
Nie wierzę w to co piszę, ale.... popieram Bartusia....
Przecież DOC na euro nie korzystają z tabelki
Przecież DOC na euro nie korzystają z tabelki
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, o 21:52 przez Durin, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaką tabelkę? Euro nie przewiduje tabelkiA jak u demonów? Określają przed rzutem, które pójdą na tabelkę?
3d6 brzmi rozsądnie. Do tego 3 channele max czy jak?
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
- RedScorpion
- Falubaz
No tak zapomniałem, że ar.com pisze swoje podręczniki
Z doświadczeń z parówek powiem, że parówki są bardzo remisowe, po za tym na te punkty realnie ciężko będzie dokończyć 6 tur, więc sądzę, że progi 350 są wysoce przesadzone.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Dydu - zły kierunek imo. Magia sama balansuje się na większe punkty, po co to psuć? Normalne wiatry są IMHO bardzo ok na ten format - robią różnicę, nie kończą bitewDydu pisze:Zagramy 3d6, DD to nawyższa i najniższa. HE muszą wskazać, które dwie kości określają tabelkę.
2d6 to troche mało jak na ~4800 na strone.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ale z was tchórze. Trzęsiecie portkami na myśl że ktoś będzie rzucał 3k6 na magie. Chyba nie graliście nigdy na większe punkty. Przy większej ilości punktów, to się po prostu rozbija na ilości rzeczy, które będą na stole. Różnica 1000pkt to jest 13:7 przy poluzowanych progach euro czyli próg co 0,0625. Żeby komuś dupnąć maske trzeba o 3000pkt go rozjechać. To jest ciężkie do zrobienia.
Ponadto jeśli 4 eko diabły to czemu nie 3k6 kostek. Coś za coś. Jak w jedną stronę, to i w drugą, bo wtedy będzie przegięcie.
Dlatego zamiast płakać o nie jakie to okropne, raczej myślcie jakie to fajne zobaczyć taką armię na stole.
Ja bym był za zwiększeniem rozmiarów punktowych oddziałów.
Ponadto jeśli 4 eko diabły to czemu nie 3k6 kostek. Coś za coś. Jak w jedną stronę, to i w drugą, bo wtedy będzie przegięcie.
Dlatego zamiast płakać o nie jakie to okropne, raczej myślcie jakie to fajne zobaczyć taką armię na stole.
Ja bym był za zwiększeniem rozmiarów punktowych oddziałów.