Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
LOL miesiąca - Chciałem iść dziś na Kapitana Amerykę 2 i zonk....nie mogę... W moim mieście tylko 3D to napisy / dubbling a W 2D jest TYLKO DUBBLING...........
co jest.... nie ma napisów?
Boje się, ze Amazing Spider-Man 2 za miesiąc tez tak będzie....
Wie ktoś, coś z Was?
Wie ktoś, coś z Was?
Pokój to zawieszenie broni pomiędzy dwiema wojnami.
WIdziałem Non-stop z Liamem Neesonem... miejscami rozwleczony i naciągany.... ale w sumie warto obejrzeć, ciekawie zawiązana intryga i zaskakujące rozwiązanie:)
Ponadto byłem na Kamieniach na Szaniec i uważam że to chyba jeden z lepszych Polskich filmów ostatnimi czasy, a na pewno jeden z mocniejszych.
Ponadto byłem na Kamieniach na Szaniec i uważam że to chyba jeden z lepszych Polskich filmów ostatnimi czasy, a na pewno jeden z mocniejszych.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
RedSkull pisze:LOL miesiąca - Chciałem iść dziś na Kapitana Amerykę 2 i zonk....nie mogę... W moim mieście tylko 3D to napisy / dubbling a W 2D jest TYLKO DUBBLING...........
Wie ktoś, coś z Was?
Tylko cinemacity w Krakowie proponuje 2 d i napisy - ja byłem na 3d z napisami i żałuję. Dla mnie filmy 3d są ciemne. Swoją drogą Kapitan Ameryka trzyma poziom, dobry film który bardzo rusza do przodu fluff Avangersów.... no i boska Natasha w końcu się całuje .... kocham Marvela
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ide zaraz na film o arce noego, patrzeć jak się topią ateiści i poganie. wiele sobie po nim obiecuje więc nawet jak będzie ssau paue to powiem że fajny. gorycz przyjdzie jak w opowieści biblijnej pojawią się treści lewackie jak to w holywodzie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
przeczucie mnie nie myliło. film miał tyle wspólnego z oryginałem co mcdonald z kotletem sojowym. borostwory opanowały nie tylko batla. film do obejrzenia w domu. jedyny plus to to że po filmie nasuwa się parę refleksji: to że ludzie - cywilizacja żyjąc bez Boga staczają się na dno. widać jak bardzo ludzie sprzed śmierci Chrystusa byli pozbawieni nadziei- mieli świadomość istnienia Boga ale czuli się opuszczeni. a tak na marginesie jak przystało na postępowe kino słowo Bóg nie pada ani razu zamiast tego jest "creator"...
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie ma cywilizacji ludzkiej, która nie miałaby jakiejś formy boga. Bóg to koncept nierozerwalnie związany z cywilizacją.
teraz masz cywilizację bez Boga.
Myślę, że Naviedzony miał na myśli bardziej to, że ludzie zawsze wierzą w jakiś system wartości i przekonań. Dla niektórych jest to religia, dla innych filozofia, cokolwiek, co pozwala na chociaż odrobinę stabilności. Tacy już jesteśmy, ukształtowani przez przestrzeń wymagającą jakiegoś punktu odniesienia, żeby nie pogrążyć się w otchłani szaleństwa. Wystarczy zabrać człowiekowi rachubę czasu czy kierunki świata, albo po prostu odciąć jego umysł od bodźców zewnętrznych, a umysł jego zostanie z wolna spustoszony.loko pisze:teraz masz cywilizację bez Boga.
nie wierze, jest tyle dobrych filmow a wy dyskutujecie o "Noe - Wybrany przez Boga" Co do waszej dyskusji ponieważ legenda o Noe pochodzi z ksiegi rodzaju która jak wiadomo jest pierwsza ksiega Tory w ktorym Boga określa sie JHWH czyli stwórcą. Cywilizacja bez Boga ? Przepraszam ale Ty chyba wiadomości nie oglądasz, na swiecie szaleje arabski fundamentalizm, polski sejm modli sie w intencji deszczu a popularnosc kabały w Warszawie jest wieksza niz w 39'
przeglądam zapowiedzi filmów (zwłaszcza sci-fi) i jakoś niespecjalnie mnie przekonują nowe tytuły. Od Moon'a nie mogę trafić na dobry film z tego gatunku. w tym roku bedzie troche filmów z tego gatunku.
- Transcendecja - wygląda na coś ala terminator 5 + kosiarz umysłów,
- Jupiter: Intronizacja - nie wiem zupełnie czego się spodziewać po tym filmie.
- Na skraju jutra (z T.Cruisem) - to samo
- Interstellar - ciekawy pomysł, dobry reżyser - może to
- kolejna część Planety Małp- dla miłośników serii
a i ciekawostka wychodzą w lecie 2014 r. równolegle 2 filmy o Heraklesie (czy jak kto woli Herkulesie)
moda na mitologię trwa, a zombi i wampiry poszły w odstawkę![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Transcendecja - wygląda na coś ala terminator 5 + kosiarz umysłów,
- Jupiter: Intronizacja - nie wiem zupełnie czego się spodziewać po tym filmie.
- Na skraju jutra (z T.Cruisem) - to samo
- Interstellar - ciekawy pomysł, dobry reżyser - może to
- kolejna część Planety Małp- dla miłośników serii
a i ciekawostka wychodzą w lecie 2014 r. równolegle 2 filmy o Heraklesie (czy jak kto woli Herkulesie)
moda na mitologię trwa, a zombi i wampiry poszły w odstawkę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
czytalem ulotke " świat przegrywa z efektem cieplarnianym i tonie w śniegu..." chyba zostane w domu.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Niestety tak to jest z opisami filmow, swiat tonie w sniegu bo xxx lat wczesniej rozproszyli w atmosferze jakis syf by obnizyc efekt cieplarniany i zadzialalo az za dobrze.loko pisze:czytalem ulotke " świat przegrywa z efektem cieplarnianym i tonie w śniegu..." chyba zostane w domu.