Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

Re: Temat filmowy

Post autor: RedSkull »

LOL miesiąca - Chciałem iść dziś na Kapitana Amerykę 2 i zonk....nie mogę... W moim mieście tylko 3D to napisy / dubbling a W 2D jest TYLKO DUBBLING...........

co jest.... nie ma napisów?

Boje się, ze Amazing Spider-Man 2 za miesiąc tez tak będzie....

Wie ktoś, coś z Was?
Pokój to zawieszenie broni pomiędzy dwiema wojnami.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

tak to już jest z filmami dla dzieci...zwykle jest dubbing.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

WIdziałem Non-stop z Liamem Neesonem... miejscami rozwleczony i naciągany.... ale w sumie warto obejrzeć, ciekawie zawiązana intryga i zaskakujące rozwiązanie:)

Ponadto byłem na Kamieniach na Szaniec i uważam że to chyba jeden z lepszych Polskich filmów ostatnimi czasy, a na pewno jeden z mocniejszych.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja właśnie wracam z 300 początek.
Muza genialna, film też fajny, dużo się tną biją, kilka fajnych motywów "taktycznych" wydaje mi się, że będą nadal coś kręcić.
Muszę poszukać soundtracka

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

RedSkull pisze:LOL miesiąca - Chciałem iść dziś na Kapitana Amerykę 2 i zonk....nie mogę... W moim mieście tylko 3D to napisy / dubbling a W 2D jest TYLKO DUBBLING...........

co jest.... nie ma napisów?

Boje się, ze Amazing Spider-Man 2 za miesiąc tez tak będzie....

Wie ktoś, coś z Was?

Tylko cinemacity w Krakowie proponuje 2 d i napisy - ja byłem na 3d z napisami i żałuję. Dla mnie filmy 3d są ciemne. Swoją drogą Kapitan Ameryka trzyma poziom, dobry film który bardzo rusza do przodu fluff Avangersów.... no i boska Natasha w końcu się całuje .... kocham Marvela :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Grand Budapest Hotel jest genialny. Świetna fabuła, zdjecia i muzyka nawet nie wiem kiedy zleciały te 2h
Obrazek

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ide zaraz na film o arce noego, patrzeć jak się topią ateiści i poganie. wiele sobie po nim obiecuje więc nawet jak będzie ssau paue to powiem że fajny. gorycz przyjdzie jak w opowieści biblijnej pojawią się treści lewackie jak to w holywodzie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Hurtmaker pisze:tak to już jest z filmami dla dzieci...zwykle jest dubbing.
Tak to jest z antyintelektualną papką, chciałeś rzec.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

przeczucie mnie nie myliło. film miał tyle wspólnego z oryginałem co mcdonald z kotletem sojowym. borostwory opanowały nie tylko batla. film do obejrzenia w domu. jedyny plus to to że po filmie nasuwa się parę refleksji: to że ludzie - cywilizacja żyjąc bez Boga staczają się na dno. widać jak bardzo ludzie sprzed śmierci Chrystusa byli pozbawieni nadziei- mieli świadomość istnienia Boga ale czuli się opuszczeni. a tak na marginesie jak przystało na postępowe kino słowo Bóg nie pada ani razu zamiast tego jest "creator"...
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nie ma cywilizacji ludzkiej, która nie miałaby jakiejś formy boga. Bóg to koncept nierozerwalnie związany z cywilizacją.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

teraz masz cywilizację bez Boga.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

loko pisze:teraz masz cywilizację bez Boga.
Myślę, że Naviedzony miał na myśli bardziej to, że ludzie zawsze wierzą w jakiś system wartości i przekonań. Dla niektórych jest to religia, dla innych filozofia, cokolwiek, co pozwala na chociaż odrobinę stabilności. Tacy już jesteśmy, ukształtowani przez przestrzeń wymagającą jakiegoś punktu odniesienia, żeby nie pogrążyć się w otchłani szaleństwa. Wystarczy zabrać człowiekowi rachubę czasu czy kierunki świata, albo po prostu odciąć jego umysł od bodźców zewnętrznych, a umysł jego zostanie z wolna spustoszony.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

nie wierze, jest tyle dobrych filmow a wy dyskutujecie o "Noe - Wybrany przez Boga" Co do waszej dyskusji ponieważ legenda o Noe pochodzi z ksiegi rodzaju która jak wiadomo jest pierwsza ksiega Tory w ktorym Boga określa sie JHWH czyli stwórcą. Cywilizacja bez Boga ? Przepraszam ale Ty chyba wiadomości nie oglądasz, na swiecie szaleje arabski fundamentalizm, polski sejm modli sie w intencji deszczu a popularnosc kabały w Warszawie jest wieksza niz w 39'
Obrazek

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

przeglądam zapowiedzi filmów (zwłaszcza sci-fi) i jakoś niespecjalnie mnie przekonują nowe tytuły. Od Moon'a nie mogę trafić na dobry film z tego gatunku. w tym roku bedzie troche filmów z tego gatunku.
- Transcendecja - wygląda na coś ala terminator 5 + kosiarz umysłów,
- Jupiter: Intronizacja - nie wiem zupełnie czego się spodziewać po tym filmie.
- Na skraju jutra (z T.Cruisem) - to samo
- Interstellar - ciekawy pomysł, dobry reżyser - może to
- kolejna część Planety Małp- dla miłośników serii

a i ciekawostka wychodzą w lecie 2014 r. równolegle 2 filmy o Heraklesie (czy jak kto woli Herkulesie)
moda na mitologię trwa, a zombi i wampiry poszły w odstawkę :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Z całkiem niezłych sci-fi postapo ostatnio wyszedł Snowpiercer.

A w całkiem innym klimacie Dom Hemingway z Jude Law, świetny film :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

tego Snowpiercera widziałeś afru?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

yup, całkiem mi się podobał, jakieś wybitne kino to nie jest, ale tak do obiadu w sam raz
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

czytalem ulotke " świat przegrywa z efektem cieplarnianym i tonie w śniegu..." chyba zostane w domu.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

loko pisze:czytalem ulotke " świat przegrywa z efektem cieplarnianym i tonie w śniegu..." chyba zostane w domu.
Niestety tak to jest z opisami filmow, swiat tonie w sniegu bo xxx lat wczesniej rozproszyli w atmosferze jakis syf by obnizyc efekt cieplarniany i zadzialalo az za dobrze.

ODPOWIEDZ