ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: ETC 2014

Post autor: Furion »

Crusader pisze:Fajne mapki. Wydają się proWochowe. Natomiast liczba jeziorek jest zaskakująca :)
taka sama jak na ETC 2013 :)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

To może jakoś agresywniej ustawione na paru stołach ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Well done, Furek. Dzis sobie ktoras wylosuje :evil:
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Kawał roboty. Daj znać jeżeli staną się oficjalne na ETC(DMP). Trzeba trenowac :wink:
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ja ostatnio grałem na 5tce.
Mój przeciwnik stwierdził, że mapka którą ustawiłem to tragedia :P
Mi jest to kompletnie obojętne, mapka jak mapka. Z pewnością promuje to jednak grę kilkoma armiami. Dla takich HE, DE, WoC te mapki są idealne.

Czy to jest jakiś luźny pomysł czy on ma realne szanse zaistnieć?
Zazwyczaj organizatorzy przedstawiali swoje mapki. Czy zamierzają to może zrobić i w tym roku? Czy będziemy grać na stare? Czy może przejdzie pomysł Furiona? Ktoś coś się orientuje?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Cauliflower pisze: Czy to jest jakiś luźny pomysł czy on ma realne szanse zaistnieć?
Zazwyczaj organizatorzy przedstawiali swoje mapki. Czy zamierzają to może zrobić i w tym roku? Czy będziemy grać na stare? Czy może przejdzie pomysł Furiona? Ktoś coś się orientuje?
Ludzie chcą nowych mapek od stycznia, Org to zlał. Zrobiłem moją propozycję. Org dał zielone światło jak kapitanowie się zgodzą. Na prywatnych kanałach słyszę głosy poparcia, na publicznych cisza. Tyle w temacie :)

Co do ustawienia mapek, to wśród wymienonych armii których te mapki premiują to nie słyszałem tylko o Wood Elfach i o Bestiach. Wszystko inne ma "do przodu" na mapkach, bazując na opinii graczy.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Na każdym stole jest górka/obel/czy domek wystawione na +/- 12", co daje możliwość praktycznie zawsze schowania niewygodnego latacza typu feniks, chimera, greater daemon czy jacyś pojedyńczy kowboje, którzy potem robią hyc 20 za kolejnego los blokera.
Ogólnie średnia liczba los blokerów to 3 (1 stół ma 4, jeden ma 2).

Wpływa to na grę, z pewnością.

Znając zapał tych orgów raczej zaakceptują te mapki, albo pozmieniają na stworzonej przez Ciebie bazie. Nie wiem czy będzie im się chciało robić je od nowa, jak dostają za free gotowca.

Tak czy siak, fajnie że Ci się chciało :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Cauliflower pisze:JZ pewnością promuje to jednak grę kilkoma armiami. Dla takich HE, DE, WoC te mapki są idealne.
Zgadzam się, gram zarówno DE jak i CHD. Dla DE bomba, dla defensów dramat, można ważna modele chować przed ostrzałem praktycznie do ostatniego momentu przed kluczową szarżą. Troszkę za bardzo anty-defensowe są moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez uwazam, ze troche za duzo losblokerow jest na srodkach stolu. Defensy ogolnie sa w bardzo slabej sytuacji tu. A dodatkowo daje omzliwosc castowania mocnych czarow, ktore sa albo dd albo vortexami z poza losu.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Z drugiej strony, poprzednio bylo kilka mapek, na których nigdy nie dalo sie schować LT. I tylko od szczescia w rzucie na stronę zalezalo, czy smok dostanie na pysk dwa dziala, czy nie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nadal sa takie 2 mapki ;)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Furion pisze:
Cauliflower pisze:
Co do ustawienia mapek, to wśród wymienonych armii których te mapki premiują to nie słyszałem tylko o Wood Elfach
Bo jak w burdelu interes nie idzie to się prostytutki wymienia a nie firanki :lol2: poczekaj do booka nowego to będzie pewnie jakiś feedback :wink:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, o 16:44 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To że napiszesz przekleństwo zastępując część znaków ekwiwalentem fonetycznym, nie oznacza że możesz miotać tu mięchem, gościu.
Szanuj polski język!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jankiel pisze:Z drugiej strony, poprzednio bylo kilka mapek, na których nigdy nie dalo sie schować LT. I tylko od szczescia w rzucie na stronę zalezalo, czy smok dostanie na pysk dwa dziala, czy nie.
Na Białym to była tragedia bo każdy stół był patelnią. Ja mam taki defens z charakterem, pograć mogę, ale widać że promują one ofensywną grę
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Właśnie, a mapki nie powinny niczego specjalnie premiować.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Balans przede wszystkim. Poza tym każdy i tak znajdzie wady, bo myśli o swojej armii skupiając sie na sobie. Ktoś juz zresztą napisał. Mapka jak mapka, trzeba grać. PrzynajmnieJ dopóki nie są naprawdę krzywdzą a, a nie są
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Jak wyszły mapki na etc 2013 to wszyscy się zachwycali, że super można się chować, ekstra premia dla wochu itp.
Te obecne od Furiona to tamta premia conajmniej x2

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Belial wszystko dobre co nas nie dotyczy, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma etc. :wink: Battlowcy zawsze będą narzekać.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Grając DE jestem zadowolony, grając ChD zupełnie odwrotnie. Tak nie powinno być.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Shino pisze:nadal sa takie 2 mapki ;)
Ja naliczylem 4 strefy, gdzie nie ma sie jak schowac i trzeba zaczac. Czesciowo mozna sie przynajmniej ratowac wieksza iloscia wystawien.

Opowiesci o tym, ze spokojnie mozna leciec od covera do covera sa troche przesadzone.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ