taka sama jak na ETC 2013Crusader pisze:Fajne mapki. Wydają się proWochowe. Natomiast liczba jeziorek jest zaskakująca
ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
Kawał roboty. Daj znać jeżeli staną się oficjalne na ETC(DMP). Trzeba trenowac
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ja ostatnio grałem na 5tce.
Mój przeciwnik stwierdził, że mapka którą ustawiłem to tragedia
Mi jest to kompletnie obojętne, mapka jak mapka. Z pewnością promuje to jednak grę kilkoma armiami. Dla takich HE, DE, WoC te mapki są idealne.
Czy to jest jakiś luźny pomysł czy on ma realne szanse zaistnieć?
Zazwyczaj organizatorzy przedstawiali swoje mapki. Czy zamierzają to może zrobić i w tym roku? Czy będziemy grać na stare? Czy może przejdzie pomysł Furiona? Ktoś coś się orientuje?
Mój przeciwnik stwierdził, że mapka którą ustawiłem to tragedia
Mi jest to kompletnie obojętne, mapka jak mapka. Z pewnością promuje to jednak grę kilkoma armiami. Dla takich HE, DE, WoC te mapki są idealne.
Czy to jest jakiś luźny pomysł czy on ma realne szanse zaistnieć?
Zazwyczaj organizatorzy przedstawiali swoje mapki. Czy zamierzają to może zrobić i w tym roku? Czy będziemy grać na stare? Czy może przejdzie pomysł Furiona? Ktoś coś się orientuje?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Ludzie chcą nowych mapek od stycznia, Org to zlał. Zrobiłem moją propozycję. Org dał zielone światło jak kapitanowie się zgodzą. Na prywatnych kanałach słyszę głosy poparcia, na publicznych cisza. Tyle w temacieCauliflower pisze: Czy to jest jakiś luźny pomysł czy on ma realne szanse zaistnieć?
Co do ustawienia mapek, to wśród wymienonych armii których te mapki premiują to nie słyszałem tylko o Wood Elfach i o Bestiach. Wszystko inne ma "do przodu" na mapkach, bazując na opinii graczy.
pozdrawiam
Furion
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Na każdym stole jest górka/obel/czy domek wystawione na +/- 12", co daje możliwość praktycznie zawsze schowania niewygodnego latacza typu feniks, chimera, greater daemon czy jacyś pojedyńczy kowboje, którzy potem robią hyc 20 za kolejnego los blokera.
Ogólnie średnia liczba los blokerów to 3 (1 stół ma 4, jeden ma 2).
Wpływa to na grę, z pewnością.
Znając zapał tych orgów raczej zaakceptują te mapki, albo pozmieniają na stworzonej przez Ciebie bazie. Nie wiem czy będzie im się chciało robić je od nowa, jak dostają za free gotowca.
Tak czy siak, fajnie że Ci się chciało
Ogólnie średnia liczba los blokerów to 3 (1 stół ma 4, jeden ma 2).
Wpływa to na grę, z pewnością.
Znając zapał tych orgów raczej zaakceptują te mapki, albo pozmieniają na stworzonej przez Ciebie bazie. Nie wiem czy będzie im się chciało robić je od nowa, jak dostają za free gotowca.
Tak czy siak, fajnie że Ci się chciało
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- RedScorpion
- Falubaz
Zgadzam się, gram zarówno DE jak i CHD. Dla DE bomba, dla defensów dramat, można ważna modele chować przed ostrzałem praktycznie do ostatniego momentu przed kluczową szarżą. Troszkę za bardzo anty-defensowe są moim zdaniem.Cauliflower pisze:JZ pewnością promuje to jednak grę kilkoma armiami. Dla takich HE, DE, WoC te mapki są idealne.
Z drugiej strony, poprzednio bylo kilka mapek, na których nigdy nie dalo sie schować LT. I tylko od szczescia w rzucie na stronę zalezalo, czy smok dostanie na pysk dwa dziala, czy nie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Bo jak w burdelu interes nie idzie to się prostytutki wymienia a nie firanki poczekaj do booka nowego to będzie pewnie jakiś feedbackFurion pisze:Cauliflower pisze:
Co do ustawienia mapek, to wśród wymienonych armii których te mapki premiują to nie słyszałem tylko o Wood Elfach
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, o 16:44 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy
Powód: wulgaryzmy
- swieta_barbara
- habydysz
To że napiszesz przekleństwo zastępując część znaków ekwiwalentem fonetycznym, nie oznacza że możesz miotać tu mięchem, gościu.
Szanuj polski język!
Szanuj polski język!
Na Białym to była tragedia bo każdy stół był patelnią. Ja mam taki defens z charakterem, pograć mogę, ale widać że promują one ofensywną gręJankiel pisze:Z drugiej strony, poprzednio bylo kilka mapek, na których nigdy nie dalo sie schować LT. I tylko od szczescia w rzucie na stronę zalezalo, czy smok dostanie na pysk dwa dziala, czy nie.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
Właśnie, a mapki nie powinny niczego specjalnie premiować.
Balans przede wszystkim. Poza tym każdy i tak znajdzie wady, bo myśli o swojej armii skupiając sie na sobie. Ktoś juz zresztą napisał. Mapka jak mapka, trzeba grać. PrzynajmnieJ dopóki nie są naprawdę krzywdzą a, a nie są
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- RedScorpion
- Falubaz
Jak wyszły mapki na etc 2013 to wszyscy się zachwycali, że super można się chować, ekstra premia dla wochu itp.
Te obecne od Furiona to tamta premia conajmniej x2
Te obecne od Furiona to tamta premia conajmniej x2
Belial wszystko dobre co nas nie dotyczy, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma etc. Battlowcy zawsze będą narzekać.
- RedScorpion
- Falubaz
Grając DE jestem zadowolony, grając ChD zupełnie odwrotnie. Tak nie powinno być.
Ja naliczylem 4 strefy, gdzie nie ma sie jak schowac i trzeba zaczac. Czesciowo mozna sie przynajmniej ratowac wieksza iloscia wystawien.Shino pisze:nadal sa takie 2 mapki
Opowiesci o tym, ze spokojnie mozna leciec od covera do covera sa troche przesadzone.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.