Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Ja poczekam z komentowaniem aż obejrzę (oczywiste, wiem), ale przyznam się, ze czekam niecierpliwie - na razie słyszałem same dobre opinie poza Twoją, Piotrze, więc chętnie zobaczę, co to warte 

ewolucja czy stworzenie? https://www.youtube.com/watch?v=nsgRfD2K9_8
moim zadaniem ciekawe. film jest za kreacjonizmem a wiec cos zupelnie nowego przynajmniej dla mnie.
moim zadaniem ciekawe. film jest za kreacjonizmem a wiec cos zupelnie nowego przynajmniej dla mnie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
ja tam film obejrzałem, mimo że specjalnie nie przepadam za filmami o superbohaterach (wyjątek to Watchmen), to muszę przyznać, że nowi x-meni ogólnie dają radę. Jest w tym filmie wszystko czego trzeba przy tego typu produkcjach. Trochę dobrej akcji, zabawne dialogi, fajne efekty specjalne i ogólnie trzymająca się kupy fabuła. Nie jest to film genialny, ale naprawdę solidne kino z doborową obsadą.
opinia Piotra?Domino pisze:Ja poczekam z komentowaniem aż obejrzę (oczywiste, wiem), ale przyznam się, ze czekam niecierpliwie - na razie słyszałem same dobre opinie poza Twoją, Piotrze, więc chętnie zobaczę, co to warte
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Nnnnnnnieeeeloko pisze:ewolucja czy stworzenie? https://www.youtube.com/watch?v=nsgRfD2K9_8
Prooszę nie
Tu nie ma argumentu, tu jest kilku niedouczonych w pewnych aspektach ludzi którzy uprawiają quote-mining, argumentum ad verecundiam i błędną interpretację danych uzyskiwanych przez naukowców i błędne stosowanie definicji. Nie wiem, czy ten filmik "przekonał cię" do kreacjonizmu w jakimś stopniu, ale proszę nie szerz tego.
Jeżeli ktoś chce o tym głębiej porozmawiać to zapraszam na PW bo nie tu miejsce na to, ale błagam nie rozpowszechniajcie takich filmików.
Uerph.
Uderz w stól a nożyce sie odezwąPiotrB pisze:Rozumiem że to do mnie . Chłopcze przecież ty mnie nawet nie znasz. Temat jest filmowy - napisałem dlaczego mi się nie podobają - jeśli ktoś ma inne zdanie niż ty to nie znaczy że jest głupi lub upośledzony. Poza tym ja napisałem czemu mi się nie podobają - a ty napisałeś "dają radę " . Chcesz dyskutować na forum na używaj argumentów a nie stwierdzeń "bo ja tak sądzę i to jest jedyne słuszne".kangur022 pisze:Nowi X-mani dają rade , nie wiem czemu sie niektorzy czepiają , a przede wszystkim jeden forumowicz ,który robi sie na mega znawce i krytyka , juz nie wspomne który to..masakra co za koleś!!

''If you show your teeth, bite''
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
nowe pingwiny:
http://www.youtube.com/watch?v=RBCJXKJi ... ture=share
flash wyglada calkiem kozacko.
http://www.youtube.com/watch?v=RBCJXKJi ... ture=share
flash wyglada calkiem kozacko.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Panowie byłem w środę na "Na skraju jutra". Widziałem zwiastun jakiś czas temu i brałem pod uwagę że może być słabo.
Wyszedłem z kina zachwycony !! Tak dobrego SF nie widziałem od hohoho.
Co jest ok? Nie miałem wrażenia że cały film był kręcony na blue screenie - a to już sporo ja na to co ostatnio nam proponują. Efekty są spoko - w nie przesadzonej ilości, a co ważniejsze fabuła nie jest tylko banalnym gniotem wokół której robi się wybuchy.
Bardzo bardzo polecam! Nawet jak ktoś nie lubi T. Cruisa. A pro po Toma, jak chcecie porównania do "Niepamięci" (która mnie się podobała) - Tak! lepsze od "Niepamięci"
Wyszedłem z kina zachwycony !! Tak dobrego SF nie widziałem od hohoho.
Co jest ok? Nie miałem wrażenia że cały film był kręcony na blue screenie - a to już sporo ja na to co ostatnio nam proponują. Efekty są spoko - w nie przesadzonej ilości, a co ważniejsze fabuła nie jest tylko banalnym gniotem wokół której robi się wybuchy.
Bardzo bardzo polecam! Nawet jak ktoś nie lubi T. Cruisa. A pro po Toma, jak chcecie porównania do "Niepamięci" (która mnie się podobała) - Tak! lepsze od "Niepamięci"

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
zgadza się niepamięc była niezła , pomimo toma.
a ja polecam Czarownice z Angelina Joly , baja całkiem fajna prawie się nie nudziłem, tylko sama śpiąca królewna jakaś taka niedopryskana. no a że film lewacki to od razu widać na zakończenie.
a ja polecam Czarownice z Angelina Joly , baja całkiem fajna prawie się nie nudziłem, tylko sama śpiąca królewna jakaś taka niedopryskana. no a że film lewacki to od razu widać na zakończenie.

kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
szkoda, że te z podstawówki i lekcji ortografiiEntombet pisze:Mialem wczoraj okazje pujsc za darmo na Bayformers 4, kolejne zwoje mozgowe poszly sie j..ać.

To pewnie dla tego, ze był za darmo. Jak by zapłacił za bilet, to by go bardziej doceniłMatijjos pisze:szkoda, że te z podstawówki i lekcji ortografiiEntombet pisze:Mialem wczoraj okazje pujsc za darmo na Bayformers 4, kolejne zwoje mozgowe poszly sie j..ać.

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Byłem, całkiem fajne. Mimo, że film składa się z prawie samych nawiązań/zrzyn, to i tak dobrze się bawiłem. Angelina Jolie jest jedyną osobą, która powinna zagrać tę Czarownicę, świetnie jej wyszła ta postać.a ja polecam Czarownice z Angelina Joly , baja całkiem fajna prawie się nie nudziłem, tylko sama śpiąca królewna jakaś taka niedopryskana. no a że film lewacki to od razu widać na zakończenie.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Konwencje amerykańskich trailerów zaczynają mnie już denerwować. Co rusz w tle odgłos rogu mniej lub bardziej głośny, lektor mówi pół szeptem , jakieś błyski z odpowiednim efektem dzwiękowym, obowiązkowy napis this year, this fall, this summer etc i niby budujące napięcie wycie smyczków na coraz wyższe tony na końcówce zwiastunu.