Huberta malowanie
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Huberta malowanie
Witam Was serdecznie,
Do Warhammera powracam po kilkuletniej przerwie i chciałem się z Wami podzielić moimi najnowszymi malunkami. Staram się malować na poziom TT tak aby łądnie wyglądały figurki na stole, czyli bez żadnych fajerwerków a za to w miarę schludnie. Jako, że zbliżają się wakacje wolałbym spędzić sezon "ogórkowy / truskawkowy" nie w polu a na warsztacie z figurkami zarabiając parę groszy.
Bardzo bym prosił o konstruktywną krytykę oraz ewentualne pochwały dla piętnastolatka
pozdrawiam
Do Warhammera powracam po kilkuletniej przerwie i chciałem się z Wami podzielić moimi najnowszymi malunkami. Staram się malować na poziom TT tak aby łądnie wyglądały figurki na stole, czyli bez żadnych fajerwerków a za to w miarę schludnie. Jako, że zbliżają się wakacje wolałbym spędzić sezon "ogórkowy / truskawkowy" nie w polu a na warsztacie z figurkami zarabiając parę groszy.
Bardzo bym prosił o konstruktywną krytykę oraz ewentualne pochwały dla piętnastolatka
pozdrawiam
Bardzo fajny szczur (fajna skóra i ostrze), swordmaster też niezły, gorzej z łucznikiem (którego postawa sugeruje że kiedyś miał konia a bez niego jego poza nie wygląda dobrze). Widać sporo washa, przydałyby się rozjaśnienia na najbardziej wypukłych elementach figurki. Fajnie, że pokazałeś swoje prace, będę tu zaglądał
- Kacpi 1998
- Masakrator
jak używasz ciemnego washa to wychodź od jasnych kolorów, spróbuj zamiast czarnego używać brązowego washa bo według mnie będzie to wyglądać lepiej
i najważniejsze: na razie nie myśl o żadnym cieniowaniu ale poprawnie pokrywaj figurki ''nie wyjeżdżając'' i tak by podkład się nigdzie nie przebijał i jak już sobię wyrobisz wprawę to dopiero coś cieniuj
i najważniejsze: na razie nie myśl o żadnym cieniowaniu ale poprawnie pokrywaj figurki ''nie wyjeżdżając'' i tak by podkład się nigdzie nie przebijał i jak już sobię wyrobisz wprawę to dopiero coś cieniuj
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Fajny brudny szczur i niefajne brudne elfy. Coś, co sprawdza się na jednym modelu niekoniecznie sprawdza się na innym.
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Poświęć więcej uwagi podstawkom, które są nieodłoczną częścią każdej figurki, zwykłe posypanie podstawki trawkom to nie jest dobry pomysł. Najpier wikol, potem piasek z piaskownicy , wikol trawka i włala! Widać że się starasz, dlatego maluj dalej bo każda kolejna pomalowana przez ciebie figurka wyexpi twój warsztat malarski. Pozdrawiam !
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Pomaluje więcej figurek i ogarnij podstawy a potem bierz się za malowanie na zamówienie.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- Kacpi 1998
- Masakrator
pokazałbyś nam figurkę bez łosza i jakichkolwiek prób cieniowania bo myślę, że właśnie na tym etapie tracą lub po prostu dajesz za mało warstw i podkład prześwituje
Podkład nie prześwituje ,tylko kolega zamiast wlewać na figurkę wash ,to rozmazuje go po figurce ,żeby zaoszczędzić płyn. Też kiedyś tak miałem... nie... nadal mam...Kacpi 1998 pisze:pokazałbyś nam figurkę bez łosza i jakichkolwiek prób cieniowania bo myślę, że właśnie na tym etapie tracą lub po prostu dajesz za mało warstw i podkład prześwituje
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Zamiłowanie do brudu to jedno, a chlapanie na lewo i prawo washem to drugie. Spróbuj położyć jeszcze jedną warstwę cieniowania, żeby rozjaśnić bazowy kolor.
http://www.youtube.com/watch?v=38wyPsAzp14 --> dobry tutek
I elfom ABSOLUTNIE nie washuj na czarno paszczy - wyszło stado murzynków. Albo spróbuj położyć delikatną warstewkę washa typu ogryn flesh czy jak tam się to teraz nazywa - ale tylko w zagłębieniach. Wyobraź sobie, że jesteś Szkotem z Poznania i strasznie żal Ci kasy na nowe washe
http://www.youtube.com/watch?v=38wyPsAzp14 --> dobry tutek
I elfom ABSOLUTNIE nie washuj na czarno paszczy - wyszło stado murzynków. Albo spróbuj położyć delikatną warstewkę washa typu ogryn flesh czy jak tam się to teraz nazywa - ale tylko w zagłębieniach. Wyobraź sobie, że jesteś Szkotem z Poznania i strasznie żal Ci kasy na nowe washe
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.