Takze go widziałem i podobał mi sie bardzo , ruchy małp płynnie zrobione , zarowno 1 jak i druga czesc trzyma klase. Jeśli chodzi o komentarze , to jest dosc spora grupa ludzi dla których klasyczne częsci są o wiele lepsze i tego nie zmienisz.Mistrz Miecza Hoetha pisze:Byłem dzisiaj w kinie na Ewolucji Planety Małp, przeglądając po seansie filmweba byłem zaskoczony i zdruzgotany komentarzami ludzi na temat tego filmu i już szczerzę mówiąc sam nie wiem czy ja mam takie dziwne gusta czy na filmwebie siedzą same trolle.
Do rzeczy jednak: Film bardzo mi się podobał. Posiada naprawdę ciekawą fabułę, o niebanalnej tematyce konfliktu dwóch tak podobnych a tak odmiennych ,,ras". Co ciekawe film nie pokazuję nam tej dobrej strony, co rzadko się w filmach udaję (jako przykład poda Troję,film miał być obiektywny, ale w której chyba nikt nie kibicował Achillesowi który podobno wbrew zamierzeniom reżysera był strasznym dupkiem) . Tutaj jednak rzeczywiście po obu stronach walczą świetnie zarysowane postacie o niebanalnych charakterach (absolutnie genialna jak dla mnie kreacja Cezara) i obu stronom da się z łatwością kibicować. Sceny akcji stoją na wysokim poziomie i oglądałem je z nieskrywaną radością, zaś efekty są wyśmienite. Widać to zwłaszcza po małpach, które wyglądają prawie jak żywe, widać zmarszczki i znamiona na ich twarzach, wręcz poszczególne włoski. Z kina wyszedłem bardzo zadowolony, film mi się podobał i szczerze go polecam.
PS:Serio nie wiem czemu ludzie na filmwebie go tak nie lubią ?
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
''If you show your teeth, bite''
Wcale nie taka kupa. Mi sie podobaly, nie oczekuje od tego filmu wiele (jak od kazdego tego typu) tylko fajnych efektow i relaksu. Czworeczka byla na pewno lepsza od 3jki.
PiotrB pisze:Jeszcze wrócę do seriali ....
Zacząłem oglądać Suits.... NIE SŁUCHAJCIE że Good Wife jest lepszy .... ten serial miażdży
Zgadzam sie, suitsi sa swietni.
PiotrB pisze:Star Gate SG1 - fabuła słabsza ale 10 sezonów pozwala zżyć się z bohaterami .... w dodatku akcja przeplata się z Star Gate Atlantis (6 sezonów) a na deser dwa sezony Star Gate Universe... Miłych wakacji !
5 sezonów Atlantis było tylko - niestety:(
17 sezonów SG universe.... 1 rok studiów:)
Serialowym fanatykom polecam: http://tiii.me/
ja zwątpiłem:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
34 dni mi wyszlo
troche dziwne, bo pokazuje
10 sezonow supernatural (jest 8 )
2 sezony agents of shield (jest 1 )
doszedlem do 38 dni i dalej nie chcialo mi sie wklepywac
10 sezonow supernatural (jest 8 )
2 sezony agents of shield (jest 1 )
doszedlem do 38 dni i dalej nie chcialo mi sie wklepywac
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
No czasem są błędy, więc trzeba to kontrolować.
Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale 69 mi wyszło jak na świeżo podliczyłem...
Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale 69 mi wyszło jak na świeżo podliczyłem...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
"Transcendencja" z Deppem i Freemanem i... A, nieważne.
Pomysł jako-tako przykuł mnie do ekranu, film mógł być ciekawy, ale mimo wszystko nudził mnie przez samo wykonanie i ciągnącą się akcję. Mało zrywów. Trochę melodramatu.
Pomysł jako-tako przykuł mnie do ekranu, film mógł być ciekawy, ale mimo wszystko nudził mnie przez samo wykonanie i ciągnącą się akcję. Mało zrywów. Trochę melodramatu.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Polecam Ewolucje Planety Małp, naprawdę dobry filmSławol pisze:No weźcie coś polećcie, bo kiła straszna ostatnio... Transformersów jeszcze nie widziałem, a jako fan na pewno zaliczę
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony