Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Re: Temat filmowy

Post autor: kangur »

Mistrz Miecza Hoetha pisze:Byłem dzisiaj w kinie na Ewolucji Planety Małp, przeglądając po seansie filmweba byłem zaskoczony i zdruzgotany komentarzami ludzi na temat tego filmu i już szczerzę mówiąc sam nie wiem czy ja mam takie dziwne gusta czy na filmwebie siedzą same trolle.
Do rzeczy jednak: Film bardzo mi się podobał. Posiada naprawdę ciekawą fabułę, o niebanalnej tematyce konfliktu dwóch tak podobnych a tak odmiennych ,,ras". Co ciekawe film nie pokazuję nam tej dobrej strony, co rzadko się w filmach udaję (jako przykład poda Troję,film miał być obiektywny, ale w której chyba nikt nie kibicował Achillesowi który podobno wbrew zamierzeniom reżysera był strasznym dupkiem) . Tutaj jednak rzeczywiście po obu stronach walczą świetnie zarysowane postacie o niebanalnych charakterach (absolutnie genialna jak dla mnie kreacja Cezara) i obu stronom da się z łatwością kibicować. Sceny akcji stoją na wysokim poziomie i oglądałem je z nieskrywaną radością, zaś efekty są wyśmienite. Widać to zwłaszcza po małpach, które wyglądają prawie jak żywe, widać zmarszczki i znamiona na ich twarzach, wręcz poszczególne włoski. Z kina wyszedłem bardzo zadowolony, film mi się podobał i szczerze go polecam.
PS:Serio nie wiem czemu ludzie na filmwebie go tak nie lubią ? :?
Takze go widziałem i podobał mi sie bardzo , ruchy małp płynnie zrobione , zarowno 1 jak i druga czesc trzyma klase. Jeśli chodzi o komentarze , to jest dosc spora grupa ludzi dla których klasyczne częsci są o wiele lepsze i tego nie zmienisz.
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Był ktoś na Transformersach ? Miałem iść ale kolega mnie zniechęcił że kupa .... chcę poznać zdanie innych zanim wydam te 20 zł :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Kupa i owszem, ale ja i tak na każdą część idę, żeby obejrzeć olbrzymie roboty rozwalające się nawzajem w kinie. No i zawsze też idę z kolegami i można się wtedy pośmiać z najgłupszych pomysłów i scen, a było takich sporo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wcale nie taka kupa. Mi sie podobaly, nie oczekuje od tego filmu wiele (jak od kazdego tego typu) tylko fajnych efektow i relaksu. Czworeczka byla na pewno lepsza od 3jki.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jeszcze wrócę do seriali ....
Zacząłem oglądać Suits.... NIE SŁUCHAJCIE że Good Wife jest lepszy .... ten serial miażdży :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

Zbaw nas ode złego - film
ktoś się wybiera? albo juz ogladał? , bo ja chyba w weekend pójdę xD

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

PiotrB pisze:Jeszcze wrócę do seriali ....
Zacząłem oglądać Suits.... NIE SŁUCHAJCIE że Good Wife jest lepszy .... ten serial miażdży :)

Zgadzam sie, suitsi sa swietni.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

PiotrB pisze:Star Gate SG1 - fabuła słabsza ale 10 sezonów pozwala zżyć się z bohaterami .... w dodatku akcja przeplata się z Star Gate Atlantis (6 sezonów) a na deser dwa sezony Star Gate Universe... :) Miłych wakacji ! :D

5 sezonów Atlantis było tylko - niestety:(

17 sezonów SG universe.... 1 rok studiów:)

Serialowym fanatykom polecam: http://tiii.me/

ja zwątpiłem:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

34 dni mi wyszlo ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

mi koło 50 pół roku temu jak to robiłem;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

U mnie stanęło na 60:10:25, ale pewnie jakbym poszukał to może jeszcze bym coś dodał.
Fajna strona, bardzo ładne grafiki.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

troche dziwne, bo pokazuje
10 sezonow supernatural (jest 8 )
2 sezony agents of shield (jest 1 )

doszedlem do 38 dni i dalej nie chcialo mi sie wklepywac :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Ej ale jest 10 sezonów Supernatural, wiec dobrze to pokazuje :D

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

whoot?
to znaczy, ze mam dwa sezony do nadgonienia :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Obejrzalem sobie pierwszy odcinek The Strain ktorego rezyserem i scenarzysta jest del Toro, szykuje sie fajna seria jezeli klimat utrzyma.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

No czasem są błędy, więc trzeba to kontrolować.

Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale 69 mi wyszło jak na świeżo podliczyłem...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

"Transcendencja" z Deppem i Freemanem i... A, nieważne.

Pomysł jako-tako przykuł mnie do ekranu, film mógł być ciekawy, ale mimo wszystko nudził mnie przez samo wykonanie i ciągnącą się akcję. Mało zrywów. Trochę melodramatu.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No dokładnie - początek super ,koniec zaskakujący - środek można wyciąć . Jak dla mnie solidne 6/10
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No weźcie coś polećcie, bo kiła straszna ostatnio... Transformersów jeszcze nie widziałem, a jako fan na pewno zaliczę :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Sławol pisze:No weźcie coś polećcie, bo kiła straszna ostatnio... Transformersów jeszcze nie widziałem, a jako fan na pewno zaliczę :D
Polecam Ewolucje Planety Małp, naprawdę dobry film ;)
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

ODPOWIEDZ