Nowe modele od GW
Re: Nowe modele od GW
Spirit hosty epickie ! musze mieć ze 3
Nw co to te duże mounty... ciekawe jak to to wytłumaczą ;d
Znalazłem jeszcze tego pana ! Czyżby coś dużeg do vc? :
Nw co to te duże mounty... ciekawe jak to to wytłumaczą ;d
Znalazłem jeszcze tego pana ! Czyżby coś dużeg do vc? :
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Jaka wiocha . Tylko Nagash i Arkhan dają radę. Duchy też. Pozostałe modele to transformersy z nieprzemyślanym projektem. Chociaż pewnie i tak ludzie nawet z takiego badziewia wycisną coś porządnego odpowiednim malowaniem. Fluffowe tłumaczenie dużych stworków pewnie będzie takie: zawsze tam były. Warhammer coraz bardziej zaczyna przypominać świat WoW-a, HoMM czy innego cukierka, z tą różnicą, że świat młotka wciąż pozostaje skazany na zniszczenie.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, o 07:34 przez Klafuti, łącznie zmieniany 1 raz.
ja się zastanawiam jak te nowe modele jednostek, do których zasady będą tylko w bookach kampanii będą grały na ETC a poza tym jak rozwiążą kwestię dodatków bo coś mi się wydaje, że teraz nawet mag chaosu będzie mógł przywołać np. taktyczną kreskę zombie
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- ŁukaszŻelazek
- Mudżahedin
Nagash - Dużo detali, fajna zbroja. Podobają mi się te fruwające księgi, taki detal świadczący o dużej magiczności. Bez tych macek byłby smuklejszy i bardziej czarnoksiężnikowato - wyglądający. W sumie te macki ładnie wyglądają, można użyć do konwersji.
Duchy rewelacyjne, oby były wytrzymałe na urazy mechaniczne.
Manfred - super nietoperzosmok! Bardzo fajny pomysł żeby takiego sfinksa nietoperzowego dać mu za wierzchowca. Sam Manfred bardzo wampirowaty. Fajna muskulatura przedramion. Ten spojler na ramionach trochę komiczny, mógłby być o połowę czy 2/3 krótszy.
Arkhan the Black - widać, że chcieli uderzyć w tą samą nutę co Nagash. Bardzo fajny wierzchowiec, kościany smok.
Neferata - zamysł był dobry. Widać co chcieli zrobić. Nagie ciało osłonięte biżuterią i zbroją z kości, do tego obcisła zbroja. Wyszło niestety gorzej. Być może, przez liczne elementy pancerza nie wygląda kobieco, za bardzo wydaje się przypakowana. Może kwestia głębokich cieni w malowaniu to wyolbrzymia. Wierzchowiec taki bez pomysłu, widać że był projektowany na końcu.
Wierzchowce - GW kontynuuje trend małych główek dużych bydlaków zapoczątkowany na Carnosaurze. Nie wygląda to wg. mnie fajnie, bo potwory wyglądają jakby karmił je McDonald. Bardziej w moim stylu są wielkie paszcze i zębiska jak u Sfinksów.
Demon Prince do VC - bardzo słaby, mało klimatyczny pomysł. Chyba, że to dedykowany w kampanii przydupas Nagasha to zrozumiem. Zauważcie, że trzyma się na duchach skapujących ze skrzydeł. Powodzenia w transporcie.
Duchy rewelacyjne, oby były wytrzymałe na urazy mechaniczne.
Manfred - super nietoperzosmok! Bardzo fajny pomysł żeby takiego sfinksa nietoperzowego dać mu za wierzchowca. Sam Manfred bardzo wampirowaty. Fajna muskulatura przedramion. Ten spojler na ramionach trochę komiczny, mógłby być o połowę czy 2/3 krótszy.
Arkhan the Black - widać, że chcieli uderzyć w tą samą nutę co Nagash. Bardzo fajny wierzchowiec, kościany smok.
Neferata - zamysł był dobry. Widać co chcieli zrobić. Nagie ciało osłonięte biżuterią i zbroją z kości, do tego obcisła zbroja. Wyszło niestety gorzej. Być może, przez liczne elementy pancerza nie wygląda kobieco, za bardzo wydaje się przypakowana. Może kwestia głębokich cieni w malowaniu to wyolbrzymia. Wierzchowiec taki bez pomysłu, widać że był projektowany na końcu.
Wierzchowce - GW kontynuuje trend małych główek dużych bydlaków zapoczątkowany na Carnosaurze. Nie wygląda to wg. mnie fajnie, bo potwory wyglądają jakby karmił je McDonald. Bardziej w moim stylu są wielkie paszcze i zębiska jak u Sfinksów.
Demon Prince do VC - bardzo słaby, mało klimatyczny pomysł. Chyba, że to dedykowany w kampanii przydupas Nagasha to zrozumiem. Zauważcie, że trzyma się na duchach skapujących ze skrzydeł. Powodzenia w transporcie.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
chyba nie myślisz, że wszystkie mądrości by GW będą z bazy dopuszczanePrzemcio pisze:ja się zastanawiam jak te nowe modele jednostek, do których zasady będą tylko w bookach kampanii będą grały na ETC a poza tym jak rozwiążą kwestię dodatków bo coś mi się wydaje, że teraz nawet mag chaosu będzie mógł przywołać np. taktyczną kreskę zombie
Poza tym spec charactery nie grają przecież w większości przypadków turniejowo, a część się w ogóle nie zmieści punktowo
Manfred na piechotę to 540 ptk chyba około. + 150/200 za to coś i masz już 700+ a to nadal plewa bez warda spadająca od armaty.
Nagash turniejowo zapomnij 4K+ bitwa.
Nowy Lore na potrzeby kampanii ok, ale czy to coś wejdzie oficjalnie do RB to poczekamy co erraty powiedzą. Musiałoby być napisane, że magowie z odpowiednich armii mogą wybierać ten Lore.
Jeśli napiszą, że w trakcie kampanii wszyscy mogą to wiesz, wybrać WoChem możesz - na potrzeby kampanii a nie regularnej gry hyhy
Jakoś nie wyobrażam sobie Wysokich czy Leśnych Elfów albo Slanna wzywających umarłych do swojej służby, ale oczywiście $$$ jest istotny a sprzedaż zombich niska, a Genialny Wydawca nieprzewidywalny w swoim "long term cash generating machine"
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Duchy świetne. Reszta - ni to fantasy, ni battle, ni tech-mech, ni mokry sen młodego adepta sztuk tajemnych.Kordelas pisze:O ile duchy FENOMENALNE to ci jeźdzcy jacyś tacy... kiczowaci?
Chcemy Sigmara! Chcemy Sigmara!
Tak czy inaczej po epoce "warhammer jako pojedynek charakterów wycinających pół stołu w turę", oraz kolejnej - "kupujcie setki figurek - tylko hordy na waszych stołach zapewnią nam premię", konsekwentnie oswaja się nas z nową: "monsters, large targets, 50EUR + per model, post-hammer fantasy".
To ja chcę Thunderbarge.
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... 151#606151
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... 179#606179
Ciekawe, że na forum 40k jest więcej informacji i fotek niż tutaj. I nawet reakcje jakieś bardziej pozytywne.
"- Rules are changing with that extension, 50% lords for example." - jeśli to prawda to Nagash gra już od 2k!
Wampirzy daemon prince to jednak heraldowie nagasha, pewnie latająca monster infrantry.
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... 179#606179
Ciekawe, że na forum 40k jest więcej informacji i fotek niż tutaj. I nawet reakcje jakieś bardziej pozytywne.
"- Rules are changing with that extension, 50% lords for example." - jeśli to prawda to Nagash gra już od 2k!
Wampirzy daemon prince to jednak heraldowie nagasha, pewnie latająca monster infrantry.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
aż się mi przypomina bitwa kolegów z 5 ed patrząc na nagasha, wtedy psycho nekro klowna zaszarżował blodthirster i dostał w swoją khornową czachę...
Mnie się model Nagasha podoba, duszki wokół niego i nowe Spirit Host akurat do mnie nie przemawiają. Jeźdźcy na nowych bestiach są fajni, ale same bestie i "Demon Prince" są z innej bajki. Jako modele nie są złe, ale absolutnie nie pasują do Warhammera ani VC.
Mnie absolutnie nie przeszkadza że Nagash jest przykokszony, w 5 edycji też był. Nawet nie wiem czy nie jest za cienkim magiem jak na to co powinien sobą reprezentować. Wg fluffu powinien mieć Loremaster (Lore of Vampires, Lore of Undeath) + czary z innych domen w tym Dark Magic. To w sumie najpotężniejszy mag jaki stąpał po świecie Warhammera.
Mnie absolutnie nie przeszkadza że Nagash jest przykokszony, w 5 edycji też był. Nawet nie wiem czy nie jest za cienkim magiem jak na to co powinien sobą reprezentować. Wg fluffu powinien mieć Loremaster (Lore of Vampires, Lore of Undeath) + czary z innych domen w tym Dark Magic. To w sumie najpotężniejszy mag jaki stąpał po świecie Warhammera.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ne licząc Kroaka, ale on nie żyje.
Oh Wait....
Oh Wait....
Teraz Lord Kroak to tylko dusza przebywająca w pobliżu zmumifikowanego ciała-relikwii posiadająca jedynie cień dawnych umiejętności. Chociaż w 6 ed. AB kosztował jako mumiak 1100+ pkt.
Za życia by zdmuchnął Nagasha jak świeczkę. Fluffowo sam odpierał legiony demonów nieustannie przez wiele dni i dopiero po długiej defensywie tuzin Bloodthristerów w gearze antymagicznym przedarł się do niego i go usiekł.. chociaż na odchodnym Kroak nie omieszkał odesłać ich z resztą przyjaciół do warpa, a sam jako dusza postanowił poniekąd zostać.
Za życia by zdmuchnął Nagasha jak świeczkę. Fluffowo sam odpierał legiony demonów nieustannie przez wiele dni i dopiero po długiej defensywie tuzin Bloodthristerów w gearze antymagicznym przedarł się do niego i go usiekł.. chociaż na odchodnym Kroak nie omieszkał odesłać ich z resztą przyjaciół do warpa, a sam jako dusza postanowił poniekąd zostać.
Miejscami troche smiechowe (patrz nogi tej bestii od Manfreda ... mocno 40k zalatuje ) . Ja tam jestem zadowolony ... Nagash po przerobkach bedzie super Tytanem ,Arkhan the Black ... wierzchowiec to super alternatywa dla sfinksa ,a z gory mozna sobie jakiegos bohatera na piechote zrobic Duszki chyba z tego najfajniejsze ... tez juz mam dla nich zastosowanie
A fakt, zapomniałem o żabciach. W takim razie najpotężniejszy mag jaki stąpał po świecie, nie licząc Slaanów.
Nie bez powodu o Teclisie mówi się że jest najpotężniejszym żyjącym magiem - Nagash jest najpotężniejszym nie-żyjącym
Nie bez powodu o Teclisie mówi się że jest najpotężniejszym żyjącym magiem - Nagash jest najpotężniejszym nie-żyjącym
Właśnie, brat chciał stary model Nagasha na Hierotytana, to teraz będzie mógł użyć nowego, przynajmniej nie będzie się kurzył na półceszczurek pisze:Miejscami troche smiechowe (patrz nogi tej bestii od Manfreda ... mocno 40k zalatuje ) . Ja tam jestem zadowolony ... Nagash po przerobkach bedzie super Tytanem ,Arkhan the Black ... wierzchowiec to super alternatywa dla sfinksa ,a z gory mozna sobie jakiegos bohatera na piechote zrobic Duszki chyba z tego najfajniejsze ... tez juz mam dla nich zastosowanie
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
btw... there's no such thing as Kislev any more
Chaos w odwrocie, trupiaki się budzą... nowa groza przybywa
Chaos w odwrocie, trupiaki się budzą... nowa groza przybywa
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Nieee
Nadal istnieje Kislev jako państwo (którego zresztą suwerenem jest Imperium) ,ale jest na gigantyczną skalę targane wojną i chaosem ,a o państwowości świadczą jedynie magnaci pozamykani w swoich grodach (oczywiście jest wielu którzy starają się oczyszczać swoje tereny ,ot jeśli mają to szczęście ,że kilka elitarnych oddziałów przetrwało Burzę Chaosu)
Nadal istnieje Kislev jako państwo (którego zresztą suwerenem jest Imperium) ,ale jest na gigantyczną skalę targane wojną i chaosem ,a o państwowości świadczą jedynie magnaci pozamykani w swoich grodach (oczywiście jest wielu którzy starają się oczyszczać swoje tereny ,ot jeśli mają to szczęście ,że kilka elitarnych oddziałów przetrwało Burzę Chaosu)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!