Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Jeszcze jedno pytanko odnośnie zerówki z Death'a. Jeżeli mamy bohatera na jakimś potworze (przykładowo smoku) to zakładając, że różnica rzutu (wraz z LD) jest na korzyść przeciwnika, w kogo są kierowane rany ? W potwora, czy w bohatera ? Czy może jest to rozwiązywane losowo, tak jak w przypadku strzelania ?
Tak się grało kilka lat temu... za czasów 7 edycji. Nie przeniosłeś się przypadkiem w czasie?Cerverius pisze:supergdzie znajde potwierdzenie w rulbuku ? bo mi wmawiali ostatnio ze mogą wybierać w kogo walić i zaciukali mi pedzia i został hero pieszo
bo hero miał AS0+ i przerzuty i WS3+ na schotingi i magie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Wybierasz target, smoka lub lorda. Smok bierze liderkę kolesia z góry. Wiec to zalezy czy chcesz zabic smoka czy kolesia na górze.palen pisze:Jeszcze jedno pytanko odnośnie zerówki z Death'a. Jeżeli mamy bohatera na jakimś potworze (przykładowo smoku) to zakładając, że różnica rzutu (wraz z LD) jest na korzyść przeciwnika, w kogo są kierowane rany ? W potwora, czy w bohatera ? Czy może jest to rozwiązywane losowo, tak jak w przypadku strzelania ?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Co jest odginaczka u de?
www.skrajnieskonczony.pl - Mój blog, zapraszam ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jarlaxle pisze:Tak się grało kilka lat temu... za czasów 7 edycji. Nie przeniosłeś się przypadkiem w czasie?Cerverius pisze:supergdzie znajde potwierdzenie w rulbuku ? bo mi wmawiali ostatnio ze mogą wybierać w kogo walić i zaciukali mi pedzia i został hero pieszo
bo hero miał AS0+ i przerzuty i WS3+ na schotingi i magie
Nie możesz mieć poza tym as 0+ tylko 1+
a to nie jest tak że mam AS 0+ ale gały nadal dają porażkę a 0+ pomaga tylko przy pircingu jak ktos mnie walnie z s5 to nadal oblewam tylko przy gałach ??
najnowszy Army builder pokazuje mi AS0+ tym sie sugerowałem
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, o 08:16 przez Cerverius, łącznie zmieniany 1 raz.
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/o5bacgg48w0gwwf/cerverius.jpg?dl=1)
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Kopyt pisze:DR w wersji najtańszej, harpie lub 10 suk (co prawda ja je tak stosuję ze względu na itp, i jednak nawet w taką 6 nieciekawie atakować. )
Przyłącze się do dyskusji jakie jest zadanie doginaczek ?? to są przeszkadajki ? czy oddziały kamikadze na maszyny wroga ??
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/o5bacgg48w0gwwf/cerverius.jpg?dl=1)
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
odginaczkami są DRki ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Mozna ale po co ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Oblewasz poniżej 3... bo nawet jak wyciągasz AS 0, czy AS -1, to i tak max masz 1+ i od 1+ odejmujesz siłę 5, czyli oblewasz od poniżej 3+. Czyli na 1 i 2. Dobrze byłoby gdybyś przeczytał chociaż pobieżnie głównego rulebookaa to nie jest tak że mam AS 0+ ale gały nadal dają porażkę a 0+ pomaga tylko przy pircingu jak ktos mnie walnie z s5 to nadal oblewam tylko przy gałach ??
Na fleetmastera szkoda punktów
Nigdy jeszcze na nim nie grałem , ale nie ma sensu go wystawiac , gdyby miał te 100 ptk do dyspozycji to jeszcze mozna pomyśleckonan pisze:Czy mozna jakos sensownie zlozyc fleetmastera? Czy szkoda punktow na niego?
![Obrazek](https://www.dropbox.com/s/ug6ml814d7s65xb/kangur.jpg?dl=1)
''If you show your teeth, bite''
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wygląda na to, że nie powinny mieć dodatkowego ataku z dwóch broni.
Niestety niekonan pisze:Czy dostaje 4 T kiedy posadze lorda na cold ona ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand