Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Jeszcze jedno pytanko odnośnie zerówki z Death'a. Jeżeli mamy bohatera na jakimś potworze (przykładowo smoku) to zakładając, że różnica rzutu (wraz z LD) jest na korzyść przeciwnika, w kogo są kierowane rany ? W potwora, czy w bohatera ? Czy może jest to rozwiązywane losowo, tak jak w przypadku strzelania ?
Tak się grało kilka lat temu... za czasów 7 edycji. Nie przeniosłeś się przypadkiem w czasie? Nie możesz mieć poza tym as 0+ tylko 1+Cerverius pisze:super gdzie znajde potwierdzenie w rulbuku ? bo mi wmawiali ostatnio ze mogą wybierać w kogo walić i zaciukali mi pedzia i został hero pieszo bo hero miał AS0+ i przerzuty i WS3+ na schotingi i magie
Wybierasz target, smoka lub lorda. Smok bierze liderkę kolesia z góry. Wiec to zalezy czy chcesz zabic smoka czy kolesia na górze.palen pisze:Jeszcze jedno pytanko odnośnie zerówki z Death'a. Jeżeli mamy bohatera na jakimś potworze (przykładowo smoku) to zakładając, że różnica rzutu (wraz z LD) jest na korzyść przeciwnika, w kogo są kierowane rany ? W potwora, czy w bohatera ? Czy może jest to rozwiązywane losowo, tak jak w przypadku strzelania ?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Co jest odginaczka u de?
www.skrajnieskonczony.pl - Mój blog, zapraszam
Jarlaxle pisze:Tak się grało kilka lat temu... za czasów 7 edycji. Nie przeniosłeś się przypadkiem w czasie? Nie możesz mieć poza tym as 0+ tylko 1+Cerverius pisze:super gdzie znajde potwierdzenie w rulbuku ? bo mi wmawiali ostatnio ze mogą wybierać w kogo walić i zaciukali mi pedzia i został hero pieszo bo hero miał AS0+ i przerzuty i WS3+ na schotingi i magie
a to nie jest tak że mam AS 0+ ale gały nadal dają porażkę a 0+ pomaga tylko przy pircingu jak ktos mnie walnie z s5 to nadal oblewam tylko przy gałach ??
najnowszy Army builder pokazuje mi AS0+ tym sie sugerowałem
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, o 08:16 przez Cerverius, łącznie zmieniany 1 raz.
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Kopyt pisze:DR w wersji najtańszej, harpie lub 10 suk (co prawda ja je tak stosuję ze względu na itp, i jednak nawet w taką 6 nieciekawie atakować. )
Przyłącze się do dyskusji jakie jest zadanie doginaczek ?? to są przeszkadajki ? czy oddziały kamikadze na maszyny wroga ??
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
odginaczkami są DRki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Mozna ale po co
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Oblewasz poniżej 3... bo nawet jak wyciągasz AS 0, czy AS -1, to i tak max masz 1+ i od 1+ odejmujesz siłę 5, czyli oblewasz od poniżej 3+. Czyli na 1 i 2. Dobrze byłoby gdybyś przeczytał chociaż pobieżnie głównego rulebookaa to nie jest tak że mam AS 0+ ale gały nadal dają porażkę a 0+ pomaga tylko przy pircingu jak ktos mnie walnie z s5 to nadal oblewam tylko przy gałach ??
Na fleetmastera szkoda punktów Beastmaster jest bardziej sensowną opcją, na granicy grywalności.
Nigdy jeszcze na nim nie grałem , ale nie ma sensu go wystawiac , gdyby miał te 100 ptk do dyspozycji to jeszcze mozna pomyśleckonan pisze:Czy mozna jakos sensownie zlozyc fleetmastera? Czy szkoda punktow na niego?
''If you show your teeth, bite''
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wygląda na to, że nie powinny mieć dodatkowego ataku z dwóch broni.
Niestety niekonan pisze:Czy dostaje 4 T kiedy posadze lorda na cold ona ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand