End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: debelial »

To prawda, niezbyt to pomysłowe z ich strony :lol2:

Na dodatek zapowiadają ich 22, co odpowiada mniej więcej liczbie domen magii w Storm of Magic - czyżby zamierzali przedrukować po jednym zaklęciu z każdej z domen wymienionych w SoM? Wtedy podziękuję, mam już taki zestaw kart :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

-Qc- pisze:To, ze malekith nie został królem przez spiesk przewineło się już we fluffie do 7edycyjnego booka
tak jest. Ponoć płomienie zostały zaklęte przez magów przeciwnych jemu i dlatego go oparzyły.
O ile dobrze pamiętam, ta próba ognia to tylko coś w rodzaju symbolu a nie rzeczywistej próby.
Ogień jest tak zaklęty coby każdy mógł przez niego przejść, nawet elf-wieśniak ;) ale na wskutek spisku na owy krąg płomieni poszły inne zaklęcia...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a potem książęta Ulthuanu posadzili na tronie Caledorskiego bandziora , który przybrawszy imię
Imrik ruszył z wojskiem przeciw szlachetnemu Malekithowi którego się wielce i słusznie obawiał.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Elfy są siebie warte po prostu i dlatego ta paskudna rasa powinna w całości wyginąć :twisted:

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

ooooooooo jaka obelga, Crone się upomni o przeprosiny podczas naszej następnej bitwy :wink:

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

W ogóle to wszyscy niech się poddadzą Nieskończonemu Chaosowi i zapanuje pokój :twisted:
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

Skoro Tyrion jest avatarem khaina bo ma widowmakera to Aenarion też nim był ?

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Murmandamus pisze:a potem książęta Ulthuanu posadzili na tronie Caledorskiego bandziora , który przybrawszy imię
Imrik ruszył z wojskiem przeciw szlachetnemu Malekithowi którego się wielce i słusznie obawiał.
No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla. Pewnie wojną domową. :lol2:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stix »

Kolas111 pisze:Skoro Tyrion jest avatarem khaina bo ma widowmakera to Aenarion też nim był ?
Ba! Mało tego: był jednocześnie avatarem Asuryana!

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

hypnotic pisze:Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?
A nie odesłane były do warpa ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

MIeli potęciał, bo Melakith i Imryk jako dualbox siadłby całkiem ładnie.

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Fuxiorr pisze:
hypnotic pisze:Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?
A nie odesłane były do warpa ?
Bracia Glott są dead na amen bo ich dusze są zamknięte w Ołtarzu Sigmara ;) o chyba że ktoś ten Ołtarzyk rozbije :P
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Słabi mnie tylko że DE tak po prostu poddały królestwo które tworzyły od 5 tys (?) lat :?
Nie poddały - przecież jak Malekith wypływa na wyjazd służbowy po koronę (która się mu jednak prawnie należała, hurra :P ) to Horda Valkii była w odwrocie. Pod Har Ganeth dostali w dupę, pod Hag Graef powyżynał ich Malus Darkblade, no i sam Malekith samojeden przerwał oblężenie Naggarond. Myślę że po prostu zamiast ich wyświecić z Naggaroth po prostu postanowił zostawić tę hordę na północy i niech ona się bije z jego politycznymi rywalami (Malus był podobno oskarżony o szykowanie spisku mającego obalić Malka więc ten wysłał go na samobójczą misję uratowania Morathi z osaczonego Ghrondu). Ciekawi mnie tylko jak się sytuacja rozwinie pod nieobecność Wiedźmiego Króla... może w Naggaroth wreszcie będzie gorąco :twisted:
Klafuti pisze:No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla. Pewnie wojną domową. :lol2:
Klafuti, wygrałeś życie tym tekstem :mrgreen: Sądzę że elfie dresy Tyriona nie wskórają przeciw Malekithowi kamieniami więcej niż araby takimi samymi bryłami kwarcu przeciw czołgom USA. Wogóle, myślę że skoro Tyrion wyewoluuje w wielkiego, eldarskiego Avatara to pod koniec książki go utrupią (choć jak zwykle niemałym kosztem). I podzieli los Glottkina, a Malekith będzie dowodził zjednoczoną elfią rasą tworząc wreszcie jakiś blok o wymiernej sile oporu przeciw Chaosowi (ciekawostka - szeregowa piechota DE od nowej edycji zaczęła wyglądać mniej mrocznie... czyżby już od wtedy przygotowywali to zjednoczenie ? :lol2: ).

@Andrzej - tobie i ludziom którzy psioczą na nowy fluff, nazywają słabym, z dupy, kalką GoTa mogę powiedzieć jedno.
Zanim wyszedł Nagash i End of Times sam byłem wśród pierwszych, którzy rwali szaty i wyklinali tak śmierci fajnych postaci, masakryczny przewrót w sytuacji geopolitycznej, łączenie armii oraz retcon Storm of Chaos.
Ale po tym jak sam na spokojnie siadłem i zacząłem czytać te booki oraz zasady to wciągnęło mnie. Naprawdę wystarczy siąść sobie do Nagasha w wersji powieść albo book fluffu i natychmiast zaczyna to genialnie wyglądać, tysiąc razy lepiej niż dawne SoC. GW wskrzesza i wyciąga wszystkich najstarszych nawet bohaterów, przedmioty i fluff, który pamiętają tylko najstarsi wyjadacze... większość po to by ich zabić ? że ich wymieranie jest jak GoT ? Przepraszam bardzo, ale kto dał GRRMowi monopol na zabijanie postaci ? Dark Fantasy jakim jest Warhammer ma do tego miliard razy większe predyspozycje i dzięki EoT wreszcie zaczyna wyglądać jak prawdziwe Dark Fantasy.
Dodam, że poziom opisów również poszedł w górę i epickość, co jest miłą odmianą po tym jak Black Library zalewała nas tonami szmiry przez lata.
Może to wszystko postronnie wyglądać idiotycznie ale po wgłębieniu się naprawdę ma sens i klimat, ze znajomymi już szykujemy kampanię na duże punkty i nowe zasady (raporty powrzucam na forum).

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Mega fajny fluff, jeszcze nie tyle zeby kupwoac, ale fajny :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Z jednej strony dobrze, że w końcu prawda wyszła na jaw i pokazała, że HE to zdrajcy i sprzedawczyki, a Malekith zajął w końcu należe mu miejsce :mrgreen: a z drugiej strony... łącznie armylist'ów to będzie jakiś nie wyobrażalny suchar. Waye... warlocki i feniksy w jednej armii? Do tego Wildzi w specialach i star dragon w bohaterach... a cory zapachać turbo łucznikami względnie Silverami. Fluff, to jedno, ale przesadzają :P

Kiedy, ta abberacja ma wejść w życie?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

debelial pisze:Elfy są siebie warte po prostu i dlatego ta paskudna rasa powinna w całości wyginąć :twisted:
Bez tej rasy młotek nie istnieje [-X
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Turniejowo - nigdy, wciśnięte przegięcia wyłączyłyby z gry (i sprzedaży) wszystko inne. Dodają ci tylko nowo wydane unity do wszystkich frakcji z booka tak jak Undead Legion dostał Morghasty a Chaosiarze "Blight Kingsów" :lol2: Magia też nie wejdzie.

A te łączenia armii są i tak tylko dla tak odgrodzonych murami domu od powergametstwa klimaciarzy, że oni to fajnie i racjonalnie połączą w swoich armiach, które jeszcze na bank full pomalowane epicko będą wyglądać na stołach w battle reportach na ogromne punkty. Kurde, aż sam dla moich orków zapotrzebowałem właśnie koalicjanta do takich bitew... :(

Skoro
TK i VC razem
Woch, Boch i Doch razem
DE, WE, HE razem
i na trzeci sojusz zostaje ostatni book... to:
- Orki+Skaveny+Ogry (moim zdaniem najbardziej prawdopodobne, jako że najsensowniej wygląda) - Tłuścisz i Ogry na migracji mogły złapać sztamę ze zjednoczonymi pod wodzą Gorbada zielonoskórymi po iluś tam bitwach na Dark i Badlandsach, skaveny wchodzą w sojusz, który chcą wykorzystać by przeżyć inwazję Chaosu z północy i inwazję Nagasha z południa oraz zabezpieczyć przed nimi swoje nowe nabytki terytorialne w Border Princes, Tilei i większości Estalii. Skaveny udają doradców Gorbada, opłacają mu bandy ogrów najemników, a kiedy już będzie po wszystkim pewnie się go pozbędą o ile on sam już nie padnie trupem w walce z Archaonem czy coś takiego.
Jakby wyjąć skaveny to sojusz jeszcze bardziej prawdopodobny - dwie olbrzymio-hordowe nacje, które pierwszy book opisywał jako szykujące się do wtubienia światu srogiego demedża.
- "Sojusz dobrych, światłych bojowników o lepszy świat i normalność" albo "Nacje-paladyni Warhammera" lub też "Konglomerat chłopców do bicia" Bretonnia+EMP+Dwarfy+Lizaki ? - oczywiście Lizaki wyglądają tu najmniej prawdopodobnie, ale chodzi tu o te rasy, które w 4 booku zadadzą wspólnie Chaosowi i Nagashowi decydujący cios w mordę po czym przywrócą wszystko do radosnej, staroświatowej normalności.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

To jest oficjalna informacja że będą 4 tomy EoT? Mi się marzą chaos dwarfy z ogrami i orkami, ale to raczej mało prawdopodobne.

ODPOWIEDZ