Na dodatek zapowiadają ich 22, co odpowiada mniej więcej liczbie domen magii w Storm of Magic - czyżby zamierzali przedrukować po jednym zaklęciu z każdej z domen wymienionych w SoM? Wtedy podziękuję, mam już taki zestaw kart
End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera
Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm
To prawda, niezbyt to pomysłowe z ich strony 
Na dodatek zapowiadają ich 22, co odpowiada mniej więcej liczbie domen magii w Storm of Magic - czyżby zamierzali przedrukować po jednym zaklęciu z każdej z domen wymienionych w SoM? Wtedy podziękuję, mam już taki zestaw kart
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
tak jest. Ponoć płomienie zostały zaklęte przez magów przeciwnych jemu i dlatego go oparzyły.-Qc- pisze:To, ze malekith nie został królem przez spiesk przewineło się już we fluffie do 7edycyjnego booka
O ile dobrze pamiętam, ta próba ognia to tylko coś w rodzaju symbolu a nie rzeczywistej próby.
Ogień jest tak zaklęty coby każdy mógł przez niego przejść, nawet elf-wieśniak
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a potem książęta Ulthuanu posadzili na tronie Caledorskiego bandziora , który przybrawszy imię
Imrik ruszył z wojskiem przeciw szlachetnemu Malekithowi którego się wielce i słusznie obawiał.
Imrik ruszył z wojskiem przeciw szlachetnemu Malekithowi którego się wielce i słusznie obawiał.
Elfy są siebie warte po prostu i dlatego ta paskudna rasa powinna w całości wyginąć 
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- RedScorpion
- Falubaz
ooooooooo jaka obelga, Crone się upomni o przeprosiny podczas naszej następnej bitwy 
W ogóle to wszyscy niech się poddadzą Nieskończonemu Chaosowi i zapanuje pokój 
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla. Pewnie wojną domową.Murmandamus pisze:a potem książęta Ulthuanu posadzili na tronie Caledorskiego bandziora , który przybrawszy imię
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla.

Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?
A nie odesłane były do warpa ?hypnotic pisze:Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Bracia Glott są dead na amen bo ich dusze są zamknięte w Ołtarzu SigmaraFuxiorr pisze:A nie odesłane były do warpa ?hypnotic pisze:Widać GW ma dość trzeźwe spojrzenie na to jak się robi politykę zakulisowo. HE to hipokryci, DE pozostaje jedynie moralne zwycięstwo po 6 tys lat. Martwi mnie tylko, że nie wydają nowego modelu Malekitha. Żeby to nie oznaczało, że jego królowanie będzie bardzo krótkie i nie warte uwiecznienia w plastkiu... Jak to było w 2 części ,Glotkiny giną?
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Nie poddały - przecież jak Malekith wypływa na wyjazd służbowy po koronę (która się mu jednak prawnie należała, hurraSłabi mnie tylko że DE tak po prostu poddały królestwo które tworzyły od 5 tys (?) lat
Klafuti, wygrałeś życie tym tekstemKlafuti pisze:No właśnie. Ja się zastanawiam, jak ulthuańskie środowiska prawicowe zareagują na obsadzenie Malekitha w roli króla. Pewnie wojną domową.
@Andrzej - tobie i ludziom którzy psioczą na nowy fluff, nazywają słabym, z dupy, kalką GoTa mogę powiedzieć jedno.
Zanim wyszedł Nagash i End of Times sam byłem wśród pierwszych, którzy rwali szaty i wyklinali tak śmierci fajnych postaci, masakryczny przewrót w sytuacji geopolitycznej, łączenie armii oraz retcon Storm of Chaos.
Ale po tym jak sam na spokojnie siadłem i zacząłem czytać te booki oraz zasady to wciągnęło mnie. Naprawdę wystarczy siąść sobie do Nagasha w wersji powieść albo book fluffu i natychmiast zaczyna to genialnie wyglądać, tysiąc razy lepiej niż dawne SoC. GW wskrzesza i wyciąga wszystkich najstarszych nawet bohaterów, przedmioty i fluff, który pamiętają tylko najstarsi wyjadacze... większość po to by ich zabić ? że ich wymieranie jest jak GoT ? Przepraszam bardzo, ale kto dał GRRMowi monopol na zabijanie postaci ? Dark Fantasy jakim jest Warhammer ma do tego miliard razy większe predyspozycje i dzięki EoT wreszcie zaczyna wyglądać jak prawdziwe Dark Fantasy.
Dodam, że poziom opisów również poszedł w górę i epickość, co jest miłą odmianą po tym jak Black Library zalewała nas tonami szmiry przez lata.
Może to wszystko postronnie wyglądać idiotycznie ale po wgłębieniu się naprawdę ma sens i klimat, ze znajomymi już szykujemy kampanię na duże punkty i nowe zasady (raporty powrzucam na forum).
Mega fajny fluff, jeszcze nie tyle zeby kupwoac, ale fajny 
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Z jednej strony dobrze, że w końcu prawda wyszła na jaw i pokazała, że HE to zdrajcy i sprzedawczyki, a Malekith zajął w końcu należe mu miejsce
a z drugiej strony... łącznie armylist'ów to będzie jakiś nie wyobrażalny suchar. Waye... warlocki i feniksy w jednej armii? Do tego Wildzi w specialach i star dragon w bohaterach... a cory zapachać turbo łucznikami względnie Silverami. Fluff, to jedno, ale przesadzają 
Kiedy, ta abberacja ma wejść w życie?
Kiedy, ta abberacja ma wejść w życie?
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Turniejowo - nigdy, wciśnięte przegięcia wyłączyłyby z gry (i sprzedaży) wszystko inne. Dodają ci tylko nowo wydane unity do wszystkich frakcji z booka tak jak Undead Legion dostał Morghasty a Chaosiarze "Blight Kingsów"
Magia też nie wejdzie.
A te łączenia armii są i tak tylko dla tak odgrodzonych murami domu od powergametstwa klimaciarzy, że oni to fajnie i racjonalnie połączą w swoich armiach, które jeszcze na bank full pomalowane epicko będą wyglądać na stołach w battle reportach na ogromne punkty. Kurde, aż sam dla moich orków zapotrzebowałem właśnie koalicjanta do takich bitew...
Skoro
TK i VC razem
Woch, Boch i Doch razem
DE, WE, HE razem
i na trzeci sojusz zostaje ostatni book... to:
- Orki+Skaveny+Ogry (moim zdaniem najbardziej prawdopodobne, jako że najsensowniej wygląda) - Tłuścisz i Ogry na migracji mogły złapać sztamę ze zjednoczonymi pod wodzą Gorbada zielonoskórymi po iluś tam bitwach na Dark i Badlandsach, skaveny wchodzą w sojusz, który chcą wykorzystać by przeżyć inwazję Chaosu z północy i inwazję Nagasha z południa oraz zabezpieczyć przed nimi swoje nowe nabytki terytorialne w Border Princes, Tilei i większości Estalii. Skaveny udają doradców Gorbada, opłacają mu bandy ogrów najemników, a kiedy już będzie po wszystkim pewnie się go pozbędą o ile on sam już nie padnie trupem w walce z Archaonem czy coś takiego.
Jakby wyjąć skaveny to sojusz jeszcze bardziej prawdopodobny - dwie olbrzymio-hordowe nacje, które pierwszy book opisywał jako szykujące się do wtubienia światu srogiego demedża.
- "Sojusz dobrych, światłych bojowników o lepszy świat i normalność" albo "Nacje-paladyni Warhammera" lub też "Konglomerat chłopców do bicia" Bretonnia+EMP+Dwarfy+Lizaki ? - oczywiście Lizaki wyglądają tu najmniej prawdopodobnie, ale chodzi tu o te rasy, które w 4 booku zadadzą wspólnie Chaosowi i Nagashowi decydujący cios w mordę po czym przywrócą wszystko do radosnej, staroświatowej normalności.
A te łączenia armii są i tak tylko dla tak odgrodzonych murami domu od powergametstwa klimaciarzy, że oni to fajnie i racjonalnie połączą w swoich armiach, które jeszcze na bank full pomalowane epicko będą wyglądać na stołach w battle reportach na ogromne punkty. Kurde, aż sam dla moich orków zapotrzebowałem właśnie koalicjanta do takich bitew...
Skoro
TK i VC razem
Woch, Boch i Doch razem
DE, WE, HE razem
i na trzeci sojusz zostaje ostatni book... to:
- Orki+Skaveny+Ogry (moim zdaniem najbardziej prawdopodobne, jako że najsensowniej wygląda) - Tłuścisz i Ogry na migracji mogły złapać sztamę ze zjednoczonymi pod wodzą Gorbada zielonoskórymi po iluś tam bitwach na Dark i Badlandsach, skaveny wchodzą w sojusz, który chcą wykorzystać by przeżyć inwazję Chaosu z północy i inwazję Nagasha z południa oraz zabezpieczyć przed nimi swoje nowe nabytki terytorialne w Border Princes, Tilei i większości Estalii. Skaveny udają doradców Gorbada, opłacają mu bandy ogrów najemników, a kiedy już będzie po wszystkim pewnie się go pozbędą o ile on sam już nie padnie trupem w walce z Archaonem czy coś takiego.
Jakby wyjąć skaveny to sojusz jeszcze bardziej prawdopodobny - dwie olbrzymio-hordowe nacje, które pierwszy book opisywał jako szykujące się do wtubienia światu srogiego demedża.
- "Sojusz dobrych, światłych bojowników o lepszy świat i normalność" albo "Nacje-paladyni Warhammera" lub też "Konglomerat chłopców do bicia" Bretonnia+EMP+Dwarfy+Lizaki ? - oczywiście Lizaki wyglądają tu najmniej prawdopodobnie, ale chodzi tu o te rasy, które w 4 booku zadadzą wspólnie Chaosowi i Nagashowi decydujący cios w mordę po czym przywrócą wszystko do radosnej, staroświatowej normalności.