Blackmoon: na Scatter Dice tam gdzie hit jest taka mala strzaleczka w koleczku... idzie w tamta strone gdzie pokazuje:)
Fanole?
Moderator: Kołata
Crimsoner jeśli chodzi o 1 to jesli fanole nie dojda ci do wrogiego regimentu to on wcale nie musi wchodzic na fanole i moze sie wycwanic tak jak napisales... jesli natomiast to szarza to musi szarzowac po fanolach, gdy je wypuszczasz... 2 jesli widzisz na oko ze moze byc 8" to raczej mierzysz i raczej nigdy mi sie nie zdarzylo ze zapomnialem o fanolach gdy sie do mnie przeciwnik zblizal lub gdy ja do niego:P Cos trudno mi w to uwierzyc:D 3 nie zastanawialem sie nigdy zazwyczaj robie jednak tak ze deklaruje i rzucam pojedynczo... Zaden przeciwnik dotychczas nie mial pretensji
Blackmoon: na Scatter Dice tam gdzie hit jest taka mala strzaleczka w koleczku... idzie w tamta strone gdzie pokazuje:)
na hicie sa takie male czarne strzaleczki - wg nich idzie
jesli masz kostke bez nich (zdazaja sie samorobki chociazby takie) to najprosciej przerzucic - nie stoi nigdy
jesli masz kostke bez nich (zdazaja sie samorobki chociazby takie) to najprosciej przerzucic - nie stoi nigdy
Wazne pytanie. Czy fanatyka mozna wypusci "do tyl" ?? Podrecznik wyjasnia tylko sytuacje gdy ktos wpada na czolo regimentu. Zgodnie z podrecznikiem atak z flanki czy "od tylca" jest w strefe ktorej regiment "nie widzi" wiec czy mozliwe jest wypuszczenie fanoli ??
Mialem kiedys akcje gdy moji Marauderzy zaatakowali flanke regimentu gbosow i oponent zadowolony wypuscil fanoli. Mozecie odpowiedziec czy mial prawo ??
Mialem kiedys akcje gdy moji Marauderzy zaatakowali flanke regimentu gbosow i oponent zadowolony wypuscil fanoli. Mozecie odpowiedziec czy mial prawo ??
Nie wiem, gdzie u ciebie pisze ze wychodzi tylko "na czolo"... Wychodzi, gdy wróg zblizy sie na 8 cali... Przód, tył, bok, spod ziemi, obojetnie...
Ale nia czaisz, że nie musisz widzeć, żeby wypuscic fanola??? -.-
echhhh... wystarczą fasty, żeby wyciągnąc fanoli, a potem tylko poczekać aż wrócą się w gobliny...
Wystarczy jeden celny strzał z byle czego i ucieknąYawaris pisze:Wiec po co w tej armii orki -_- wystarczy sfora night gobosow i nic do nich nie podejdzie, mozesz miec ich w H.. duzo i jeszcze z short bowami. kapturami moga zasypac przeciwnika. Ostro IMBA sa te fanole szczegolnie na moj chaos ....
Mi przynajmniej uciekały zawsze jak nie było w okolicy bosa. A takiej armii ng cała armia ucieknie bo się nawzajem spanikują
Nie bardzo rozumiem wiec pytam:zfenoli nie ma punktow... tylko za klocek ktory mial swirow... wiec tu 1 samotny fenol za bardz ci nie pomoze Razz
1) przeciwnik nie dostaje punktów za fanoli gdy zniszczy mi oddział w którym są fanole i nie zdązę ich wypuścić?
2) nie dostaje również punktów za wypuszczonych fanoli których zabił, zabiły się o elementy terenu, lub wypadły poza stół...
1) Przeciwnik dostaje punkty za cały oddział z fanatykamiKarbowy pisze:Nie bardzo rozumiem wiec pytam:zfenoli nie ma punktow... tylko za klocek ktory mial swirow... wiec tu 1 samotny fenol za bardz ci nie pomoze Razz
1) przeciwnik nie dostaje punktów za fanoli gdy zniszczy mi oddział w którym są fanole i nie zdązę ich wypuścić?
2) nie dostaje również punktów za wypuszczonych fanoli których zabił, zabiły się o elementy terenu, lub wypadły poza stół...
2) Zabicie wypuszczonego fanatyka nie daje punktów. Trzeba zabić oddział żeby je dostać.
A jak ktoś szarżuje i zobaczy że fanatycy są wypuszczenie 2 cale ode mnie i by się na nich zatrzymał, to może powiedzieć że się zatrzymuje i nie szarżować dalej?
Bo w normalnym ruchu może iść, zatrzymać się 8 ode mnie i nie iść dalej, a przy szarży wydawało mi sie że musi dalej szarżować, ale ktoś mi mówił że nie musi..
Bo w normalnym ruchu może iść, zatrzymać się 8 ode mnie i nie iść dalej, a przy szarży wydawało mi sie że musi dalej szarżować, ale ktoś mi mówił że nie musi..
Musi dokończyć szarże... W AB jest to dokładnie zaznaczone.
w poprzedniej edycji przy szarzy, po ruszeniu fanatykow mozna bylo wybrac opcje nie konczenia szarzy (zostawalo sie 8cali od regimentu nocnikow),Piotr3K pisze:A jak ktoś szarżuje i zobaczy że fanatycy są wypuszczenie 2 cale ode mnie i by się na nich zatrzymał, to może powiedzieć że się zatrzymuje i nie szarżować dalej?
teraz trzeba szarze kontynuowac, tylo z glowy bez booka w reku
pozdr