Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Post autor: Klaudel »

proste: założenie jest, że kocioł chodzi sam (czyli nie jest w żadnym unicie).
czy siła działa wtedy na znajdujące się na nim witchki?
czy fury może rzucić na siebie (czyli na znajdujące się na nim witchki)?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

2xtak, ale kminę solo kociołka i rzucania na niego frenzy wyceniam na mocne 2/10. :mrgreen:
Obrazek

Torian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Torian »

hahah no ja waham się miedzy 1/10 a 2/10 jednak :D poza tym pamiętaj że w oddziale dziwek daje im warda, 6 bo 6, ale jednak :D a siła działa na każdego w 6 calach
Okoń pisze:Może Teclis ma miecz mały,
za to odbyt wytrzymały.

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

5+?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Mają solidną 5 :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Torian

Kocioł 4, obsługa 5, oddział 6, czy się mylę?
za to odbyt wytrzymały.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Kocioł daje wszystkim wiczkom warda na 5+, na magię 4+. Sam ma na wszytko warda na 4+, a na magię 3+. Jakby kociołek był w innym oddziale, aniżeli wiczki, to daje warda na 6+(5+ na magię) oddziałowi. Sam nadal ma stabile 4+(3+ magia), ale wiczki 5+(4+ magia) :P Kociołem na sens ino w wiczkach albo BG :P ale i tak na granicy opłacalności.

konan
Wałkarz

Post autor: konan »

Mozecie powiedziec cos wiecej o mantykorze, zamierzam na niej grac ale nie wiem czy sie oplaca

Thorstein
Plewa

Post autor: Thorstein »

witam
Mam parę pytań odnośnie warloków, mianowicie:

1. czy jesli został mi w armi z czarodziejów tylko oddział warloków i nie uda mi się dispel to cały oddział traci koncentrację ? czy tylko jeden model w oddziale a inny z tego samego oddziału dalej może dispelować ??
jednym słowem czy strace +2 do dispela ??

2. czy krasnoludzka zjadaczka użyta do zdispelowania dumbolta zjada czar całemu oddziałowi czy tylko jednej jednostce w oddziale.

3. Czy jeśli inny czarodziej rzuci miscasta tego co zadaje woundy wszystkim czarodziejom to czy oddział dostaje jednego wounda czy pieć ? :D

Torian

Mantykora grałem w zestawieniu z Helką - magnes na kule armatnie, raz posadziłem generała to dostała też z działa, moim zdaniem gra się tym fajnie ale nie na wszystko jednak :p

Każdy warlock zna czar, musiałaby zjeść każdemu po kolei, czyli masz 5 zjada jednemu, czarujesz resztą. Co do reszty się nie wypowiadam bo nie praktykowałem :p
za to odbyt wytrzymały.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Analogicznie , według mnie jesli jednemu sie nie uda dispel to nastepny moze probowac bo kazdy jest magiem 2 poziomu.
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Thorstein
Plewa

Post autor: Thorstein »

no właśnie tego nie jestem pewien :P bo według tej analogii Kangur to powinienem też dostawać 5 hitów od miscasta innego czarodzieja i 5 czanelingów generować :D:D

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Tylko, że macie wyraźny zapis, że "unit doomfire warlocks is considered to be a level 2 wizard" (s. 41 AB DE), a nie, że składa się z 2-poziomowych wizardów. Każdorazowo wybiera się tylko "castera". Dodatkowo, jeśli jakaś zasada bije w wizarda, to przeciwnik wybiera model, który dostanie efekt zasady.

Pod wszystkimi względami powinno się go traktować jak jednego czarodzieja, IMHO.

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

Nie mam booka przy sobie ale wydaje mi sie ze tam jest napisane ze warlocks maja +2 do casta (dodatkowo +1 za kazdy pelny rank) a kojarze cos ze nie mieli +2 do disspella. A jesli jest taki zapisek to w przypadku nie udanego disspela to traci "koncentracje" tylko jeden gdyz tak jak zacytowal vampire nominuje sie 1 model. Analogicznie to samo z miscastem

Pozdr

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Jest zapisane, że oddział, to 2-go poziomowy czarodziej, a bonusy dostajesz tylko do czarowania za dodatkowe ranki. Dodatkowo model będący "focusem" nominuje się tylko w momencie castowania (na potrzeby line of sight, zasięg itp.), nie dispelowania, więc dospelować powinien cały oddział.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Dokaldnie jest traktowany jak mag 2 poziomu

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Torian pisze:Mantykora grałem w zestawieniu z Helką - magnes na kule armatnie, raz posadziłem generała to dostała też z działa, moim zdaniem gra się tym fajnie ale nie na wszystko jednak :p

Każdy warlock zna czar, musiałaby zjeść każdemu po kolei, czyli masz 5 zjada jednemu, czarujesz resztą. Co do reszty się nie wypowiadam bo nie praktykowałem :p
:roll:

Gdyby tak było, to oddział 10 warlocków miałby 10 channelingów :P a ma jeden. Zatem, jako oddział na potrzeby rzucania czarów traktowani są jako jeden mag, który zna dwa zaklęcia. Jeżeli niszczarka zniszczy doombolta, czy soulblighta, to oddział nie może dalej rzucać tego/tych czarów. Tutaj nie trzeba znać wybitnie zasad, wystarczy żelazna logika. W innym wypadku, doszłoby do patologii typu, chęć rzucenia 10 doomboltów na ture :P

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

pytanie ciekawoskta:

W którym momencie rzucania czaru przez Morathi dostaje +D3 do casta?
1) przed rzucaniem
2) w trakcie
3) jako dorzut - patrz sztylet

Awatar użytkownika
ArthooRo
Wałkarz

Post autor: ArthooRo »

Opłaca się kupować bohaterowi Sword of Anti-Heroes?
Można go wtedy tak umiejscowić w oddziale że daje całkiem sporo
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

spróbuj to z assasynem z killing blow. droga opcja, ale chyba lepsza od mastera
We can't stop here. This is bat country.

ODPOWIEDZ