Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Temat filmowy

Post autor: QQrydza »

Avengersi są calkiem OK, ale nie porywaja. Nie wiem jaki mam problem z tym filmem - chyba po prostu Ultron zasluguje na 5 a nie 2,5h w kinie :) Ant-Man bedzie duzo lepszy :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

A kto oglądał Chappe?? Mi się osobiście bardzo podobał.
BTW ja.na ave to już dość dawno byłem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Gotham skończyło się bardzo solidnie.

Ale to co się dzieje w końcówke Arrow patrząc na cały sezon to jakiś kosmos :D. Nie liczyłem, że końcówka będzie taka dobra :3
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Wróciłem z Avengers- wow! Ja chcę wincyj!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Loizok pisze:Wróciłem z Avengers- wow! Ja chcę wincyj!
Me to! :) Absolutnie się nie zawiodłem ... jest wszystko co trzeba - niesamowity film... a jak ktoś zostanie w kinie po napisach to dowie się ,że nadchodzi decydujące starcie !
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

niestety po napisach jest tylko jedna scena - po tych ładnych :P a czekalem do konca tych drugich :D smuteczek :)

No plan wydawniczy troche miesza z komiksami - fajnie ze jest infinity war, dziwne ze po drodze bedzie civil war, no i guardiansi 2 wskazuja ze w infinitce moga sie Straznicy zetknac z Avengersami - to bedzie super :)

Co ciekawe - final avengers bedzie za 4 lata! i obecnej fabuly z agentow tarczy tez za 4 lata ("inhumans") i co roku po 2-3 filmy i sezon agentow wiecie czego brakuje? jeszcze jednego serialu i pewnie to wrzuca - moze byc ciekawie :)

Choc osobiscie age of ultron zostal zrealizowany jak filler, dosc niewiele wnosi w rozwoj postaci. Imo - zobaczymy. Kibicuje DC ale fajnie ze marvel podnosi poprzeczke
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Wnosi bardzo dużo - masz dwie nowe postacie i znowu znika Hulk :)...

Edit. Strażnicy prawie na pewno zetkną się z Avengersami :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:niestety po napisach jest tylko jedna scena - po tych ładnych :P a czekalem do konca tych drugich :D smuteczek :)

Przecież mówili to już przed premierą, że nic po napisach nie będzie

a przy okazji

Agenci Shield i Agentka Carter dostali zamówienie na nowy sezon <3
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie mogłem spać po tym filmie - btw też czekałem 10 min jak dureń po 2 napisach :).... doszedłem do wniosku ,że największym zagrożeniem jest ....sam Tony Stark! .

Tak btw jestem Hulkiem!

https://www.facebook.com/piotr.bystron.7 :)

Edit : brakowało mi panny pots i jane foster:)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Załatwienie speedstera było na siłę, zreszta wporwadzenie też, wiadomo było że są konflikty z FoX na tle tej postaci ; P nowi avengersi prezentuja sie bez ikry

Gokish a skad mialem wiedzieć :D

Tak naprawde wielkim testem bedzie Civil War - moim zdaniem komiksow Injustice z DC bije to na głowę ale cóż, zobaczymy. Wiec jak wyjdzie im następny kapitan to bedzie hit seria

Ale jak pisalem - najlepszym hitem wakacji bedzie Ant-Man, a potem dopiero guardiansi 2 :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

-Qc- pisze:Ale jak pisalem - najlepszym hitem wakacji bedzie Ant-Man
imo choć żyje tymi historiami od wielu lat to koleś na latakącej mrówce mnie rozbawił do łez ... mam nadzieję ,że fil będzie lepszy niż zajawka :)
-Qc- pisze:nowi avengersi prezentuja sie bez ikry
Ty mały rudy bluznierco ! :) Ja polecam i pochwalam i już kocham :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ostatnio obejrzałem Nightcrawler - polecam, całkiem fajny film.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

A widzialem w kinie nawet - totalnie nie wiem dlaczego ale jakos dla mnie film był o niczym - ot smutna rzeczywistosci wspolczesnej telewizji w delikatnej grotesce. No i bez morału, a ten by sie w takich hsitoriach przydał :D

Piotr - w kreskowach ant man jest bleh. Ale film zapowiada sie kozacko, będzie raczej w stylu strazników. Zobacz trailer, jest naprawde mega - a scena z pociagiem przypomina mi podobna scene chyba z najnowszego supermana :D

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

W jednej z ostatnich scen stoi "nowy" zespół Avengers- wyglądało to tak, jakby miał zaraz ruszyć jakiś serial z nową ekipą i kapitanem na czele :mrgreen: to był by miód...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Loizok pisze:W jednej z ostatnich scen stoi "nowy" zespół Avengers- wyglądało to tak, jakby miał zaraz ruszyć jakiś serial z nową ekipą i kapitanem na czele :mrgreen: to był by miód...
+1! I z dwoma fajnymi laskami! Jak o mnie chodzie to chcę być uratowany przez taki team! ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze: Gokish a skad mialem wiedzieć :D

)
mi fejsbuk powiedział :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

jakis czas temu, na filmwebie wyczytalem, ze do avenegrsow mial dolaczyc spider-man oraz kapitan marvel, tylko zanim skonczyly sie pertrakcje, min z sony to avengersi 2 juz byli na ukonczeniu.
http://www.filmweb.pl/news/Captain+Marv ... %22-111243
w civil war wiadomo, ze spider man musi sie pojawic.
civil war zas to swietne wyjscie do tajnej invazji ktore z kolei prowadzi do thunderbolts :D

a tutaj jeszcze taka ciekawostka:
http://www.filmweb.pl/news/Spin-off+%22 ... 82o-111318

jesli zas chodzi o ant mana to mam mieszane uczucia co do tego filmu.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Morsereg pisze:jakis czas temu, na filmwebie wyczytalem, ze do avenegrsow mial dolaczyc spider-man oraz kapitan marvel, tylko zanim skonczyly sie pertrakcje, min z sony to avengersi 2 juz byli na ukonczeniu.
http://www.filmweb.pl/news/Captain+Marv ... %22-111243
w civil war wiadomo, ze spider man musi sie pojawic.
civil war zas to swietne wyjscie do tajnej invazji ktore z kolei prowadzi do thunderbolts :D

a tutaj jeszcze taka ciekawostka:
http://www.filmweb.pl/news/Spin-off+%22 ... 82o-111318

jesli zas chodzi o ant mana to mam mieszane uczucia co do tego filmu.

Póki co w obsadzie Spider Mana nie ma ale to czekają kto wygra casting na bycie nowym pająkiem.

a co do Legend Przyszłości spoko pomysł ale jeżeli będzie tak jak pierwsze plotki mówiły i będzie się to mialo kręcić wokół Atoma to pier...... i nie oglądam bo akurat całkowicie mi nie podchodzi pomysł na Atoma ani aktor grający postać :/ (wkurwia mnie no co :D)
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ray Palmer w Arrow miał być Tedem Kordem, dopiero jak już był scenariusz i wszystko to zmieniono mu imię, dlatego teraz jest Atom a nie Blue Beettle i znacznie różni się od swojego komiksowego imiennika.

A co do Spider-mana w Wojnie Domowej to wcale nie musi się tam pojawić, tak samo jak w Czasie Ultrona nie było Hanka Pyma, który przecież zbudował Ultrona w komiksach.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Spider-Man w civil war bedzie słaby - łądnie opisuje to facet na tym blogu:

http://ihbd.arhn.eu/dlaczego-ekranizowa ... ly-pomysl/

generalnie chlop duzo i fajnie o komiksowych sprawach nawija :)

ODPOWIEDZ