Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: kubencjusz »

Ogólnie to tak. Dużo lepiej Ci wyjdzie kondom + mieczyk +1hit. Fencery i glitering zwiększą zwykle trudność trafienia maks o 33% i dają Ci prawie w ogóle nie praktyczny light armor. Kondom zwiększa o 50% w dodatku nie tylko na ataki w CC a mieczyk +1 do hita daje ten sam efekt c 10Ws jeśli chodzi o atakowanie. IMO good deal

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Piechota(nawet elitarna) trafia świnię z WS10 i -1 to hit na szóstkach, Twoje złożenie jest trafiane na 4+, to spora różnica.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Tylko, że jak już trafi i zrani to nie wybronisz tej rany. Natomiast mając złożenie proponowane przez Kubencjusza masz szansę rzucić to 4+. IMO każde złożenie ma swoje plusy jak również minusy.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

stan odpal kalkulator weź sobie próbkę rzędu 100 ataków z dowolnym WS i Siłą i zawsze Ci wyjdzie na korzyść warda. Nie zapominając jeszcze o tym że ward działa poza CC co daje w ciul różnicy gdy np oblejesz na działo lookouta.

Mateo
Chuck Norris

Post autor: Mateo »

To zależy do czego ma służyć grubas. Ja biore fencery i glit żeby łapać niewygodnych hero w challenge.

Taki zestaw to 60pkt.

Spoko jest też złożenie prezerwatywa i gw/ sword +1hit.
Tylko moim zdaniem to nie jest stricte chellengowe złożenie

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

24 ataków z S5 WS3/4
Fencery+scales - trafia czterech, rani dwóch
Ward 4+ - trafia 12, rani 6, po wardzie 3 rany wchodzą

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

kubencjusz pisze:Ogólnie to tak. Dużo lepiej Ci wyjdzie kondom + mieczyk +1hit. Fencery i glitering zwiększą zwykle trudność trafienia maks o 33% i dają Ci prawie w ogóle nie praktyczny light armor. Kondom zwiększa o 50% w dodatku nie tylko na ataki w CC a mieczyk +1 do hita daje ten sam efekt c 10Ws jeśli chodzi o atakowanie. IMO good deal
Problem się zaczyna kiedy stoisz z kolesiem z Tricket shardem. A to niestety jest juz prawie że powszechnie występujący przedmiot.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

fencery i -1 to hit jest unwiersalniejsze, do tego do leczacego sie maga perfect
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

-Qc- pisze:fencery i -1 to hit jest unwiersalniejsze, do tego do leczacego sie maga perfect
Jeśli coś co działa w 1 na 6 faz jest bardziej uniwersalne w ochronie non toper to chyba już się odzywać nie będę :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie rozumiem? tego maga trzeba zabezpieczac tylko w CC, na reszte masz runemawa, a jak do niego strzelaja to znaczy ze cos poszlo zdecydowanie nie tak :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Słowo honoru że oblać lookouta nie sztuka, a i na rune maw pałe można kulnąć ;)

ravboss
Pseudoklimaciarz

Post autor: ravboss »

Nie kumam tego oporu: fancersy + glittering scales vs ward 4+ i nieważne co jeszcze. Przecież nie można podważyć sporego plusa złożenia grubasa na fancersach z -1 to hit, dodatkowo jeszcze z 4 (czy też nawet 3cim) levelem Great Maw dzięki któremu może leczyć rany. Nie sądzę też żeby w dobie OTS-a ward 4+ miał aż taką przewagę nad powyższym złożeniem, a gadanie że coś co chroni tylko w 1 fazie, a ward 4+ nawet w 6 !!! to jakaś porażka bo wydaje się, że ktoś nieźle popłynął i dołożył 2 swoje własne fazy :D Takie radosne złożenie na pewno przebija wszystko i każda konkurencja może się schować :P
A żeby nie było off topic - to z mojego doświadczenia powiem, że lubie złożenie fancers'ów i -1 to hit. Jest bardzo dobrym stoperem, ma przeżyć i zebrać sporo ataków. Odpowiednie przestawienie go z 2giego szeregu do bezpośredniej walki pozwala wygrać często całe starcie, a razem z OTSem, buffami z Maw'a i Beast'a może popsuć niejednego klepacza. Heaven i super pasująca zerówka w połączeniu z przerzutami 6-tek robi z takiego grubasa niemalże nieśmiertelnego typa. Co z tego, że ma 4 siły - przy odpowiednich buffach może mieć nawet i 9 !!! Leczenie z Maw myślę, że dobrze rekompensuje brak jakiegokolwiek ward'a. Chociaż dla malkontentów polecam fancers, glittering i ward 5+ ale to już co kto lubi :)
I na koniec - chętnie bym się spotkał na polu bitwy z takim zestawieniem slaughtermastera z ward 4+ i mieczykiem +1 to hit, mając grubego z fancersami i glittering scales. Nawet bez buffów, Twój bolek Kubensjusz trafia mojego na 5+ z 4 atakami, rani na 5+, ja mam 5 ataków na 3+ i ranie tak samo - ty przerzucasz warda. Ciekawy pojedynek? ;)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Ja tez nie przepadam za fencersami i glittering scales, ostatnio zacząłem grać na armur of silvered steel + dawnstone i jest nawet spoko z gut magic :)
Obrazek

Mateo
Chuck Norris

tez spoko kmina ;) wtedy z dwurakiem?

jak racie maneaterami ze scoutem to jakie uzbrojenie?
sprawdza wam sie taki oddzial?

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Tak, z dwurakiem. Najwięksi klepacze przebiją się przez ten save, ale rzucisz sobię regenkę i nawet na ataki z s6 masz save 5+ z przerzutem i regenę 4+ :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lahire12
Chuck Norris

Post autor: lahire12 »

Co powiecie na 6manitersów ITP Stubborn z Drurakami fcg na Ojro? :D
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

widze 400 pkt które ma 18 woundów i 4 tafa oraz ASL. Tyćkę kiszka.

Awatar użytkownika
lahire12
Chuck Norris

Post autor: lahire12 »

To może 3x ahw i 3x GW? i Heavy Armour
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

IMO optymalnie jest 4 ahw 2 oburaki i jeden golas(nie ma sensu dawać mu oburaka bo jeden ogr pewnie spadnie zanim uderzą Ci z asl).

Mateo
Chuck Norris

Ja kminie poisony scout teraz, fcg banner z jednorazowym rerollem paniki, muzyk, pistolety

Ciekawe czy zadziała

ODPOWIEDZ