Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ogrowe rozpiski
Ogólnie to tak. Dużo lepiej Ci wyjdzie kondom + mieczyk +1hit. Fencery i glitering zwiększą zwykle trudność trafienia maks o 33% i dają Ci prawie w ogóle nie praktyczny light armor. Kondom zwiększa o 50% w dodatku nie tylko na ataki w CC a mieczyk +1 do hita daje ten sam efekt c 10Ws jeśli chodzi o atakowanie. IMO good deal
Tylko, że jak już trafi i zrani to nie wybronisz tej rany. Natomiast mając złożenie proponowane przez Kubencjusza masz szansę rzucić to 4+. IMO każde złożenie ma swoje plusy jak również minusy.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
stan odpal kalkulator weź sobie próbkę rzędu 100 ataków z dowolnym WS i Siłą i zawsze Ci wyjdzie na korzyść warda. Nie zapominając jeszcze o tym że ward działa poza CC co daje w ciul różnicy gdy np oblejesz na działo lookouta.
Problem się zaczyna kiedy stoisz z kolesiem z Tricket shardem. A to niestety jest juz prawie że powszechnie występujący przedmiot.kubencjusz pisze:Ogólnie to tak. Dużo lepiej Ci wyjdzie kondom + mieczyk +1hit. Fencery i glitering zwiększą zwykle trudność trafienia maks o 33% i dają Ci prawie w ogóle nie praktyczny light armor. Kondom zwiększa o 50% w dodatku nie tylko na ataki w CC a mieczyk +1 do hita daje ten sam efekt c 10Ws jeśli chodzi o atakowanie. IMO good deal
fencery i -1 to hit jest unwiersalniejsze, do tego do leczacego sie maga perfect
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jeśli coś co działa w 1 na 6 faz jest bardziej uniwersalne w ochronie non toper to chyba już się odzywać nie będę-Qc- pisze:fencery i -1 to hit jest unwiersalniejsze, do tego do leczacego sie maga perfect
Nie rozumiem? tego maga trzeba zabezpieczac tylko w CC, na reszte masz runemawa, a jak do niego strzelaja to znaczy ze cos poszlo zdecydowanie nie tak
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Słowo honoru że oblać lookouta nie sztuka, a i na rune maw pałe można kulnąć
Nie kumam tego oporu: fancersy + glittering scales vs ward 4+ i nieważne co jeszcze. Przecież nie można podważyć sporego plusa złożenia grubasa na fancersach z -1 to hit, dodatkowo jeszcze z 4 (czy też nawet 3cim) levelem Great Maw dzięki któremu może leczyć rany. Nie sądzę też żeby w dobie OTS-a ward 4+ miał aż taką przewagę nad powyższym złożeniem, a gadanie że coś co chroni tylko w 1 fazie, a ward 4+ nawet w 6 !!! to jakaś porażka bo wydaje się, że ktoś nieźle popłynął i dołożył 2 swoje własne fazy Takie radosne złożenie na pewno przebija wszystko i każda konkurencja może się schować
A żeby nie było off topic - to z mojego doświadczenia powiem, że lubie złożenie fancers'ów i -1 to hit. Jest bardzo dobrym stoperem, ma przeżyć i zebrać sporo ataków. Odpowiednie przestawienie go z 2giego szeregu do bezpośredniej walki pozwala wygrać często całe starcie, a razem z OTSem, buffami z Maw'a i Beast'a może popsuć niejednego klepacza. Heaven i super pasująca zerówka w połączeniu z przerzutami 6-tek robi z takiego grubasa niemalże nieśmiertelnego typa. Co z tego, że ma 4 siły - przy odpowiednich buffach może mieć nawet i 9 !!! Leczenie z Maw myślę, że dobrze rekompensuje brak jakiegokolwiek ward'a. Chociaż dla malkontentów polecam fancers, glittering i ward 5+ ale to już co kto lubi
I na koniec - chętnie bym się spotkał na polu bitwy z takim zestawieniem slaughtermastera z ward 4+ i mieczykiem +1 to hit, mając grubego z fancersami i glittering scales. Nawet bez buffów, Twój bolek Kubensjusz trafia mojego na 5+ z 4 atakami, rani na 5+, ja mam 5 ataków na 3+ i ranie tak samo - ty przerzucasz warda. Ciekawy pojedynek?
A żeby nie było off topic - to z mojego doświadczenia powiem, że lubie złożenie fancers'ów i -1 to hit. Jest bardzo dobrym stoperem, ma przeżyć i zebrać sporo ataków. Odpowiednie przestawienie go z 2giego szeregu do bezpośredniej walki pozwala wygrać często całe starcie, a razem z OTSem, buffami z Maw'a i Beast'a może popsuć niejednego klepacza. Heaven i super pasująca zerówka w połączeniu z przerzutami 6-tek robi z takiego grubasa niemalże nieśmiertelnego typa. Co z tego, że ma 4 siły - przy odpowiednich buffach może mieć nawet i 9 !!! Leczenie z Maw myślę, że dobrze rekompensuje brak jakiegokolwiek ward'a. Chociaż dla malkontentów polecam fancers, glittering i ward 5+ ale to już co kto lubi
I na koniec - chętnie bym się spotkał na polu bitwy z takim zestawieniem slaughtermastera z ward 4+ i mieczykiem +1 to hit, mając grubego z fancersami i glittering scales. Nawet bez buffów, Twój bolek Kubensjusz trafia mojego na 5+ z 4 atakami, rani na 5+, ja mam 5 ataków na 3+ i ranie tak samo - ty przerzucasz warda. Ciekawy pojedynek?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ja tez nie przepadam za fencersami i glittering scales, ostatnio zacząłem grać na armur of silvered steel + dawnstone i jest nawet spoko z gut magic
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Tak, z dwurakiem. Najwięksi klepacze przebiją się przez ten save, ale rzucisz sobię regenkę i nawet na ataki z s6 masz save 5+ z przerzutem i regenę 4+
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
widze 400 pkt które ma 18 woundów i 4 tafa oraz ASL. Tyćkę kiszka.