Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Dziękuję bardzo! Rozumiem, że kreowanie pegazów wymaga szatkowania np. bretonii ? I czy warto zakupić dostępny warhost? Czy też lepiej wyjdę na starym battalionie, wydaje mi się, że to drugie, ale nie wiem...
Warhost jest kompletnie nie opłacalny (w sugerowanej cenie jak i w tej niższej... w niektórych sklepach)Aiden pisze:Dziękuję bardzo! Rozumiem, że kreowanie pegazów wymaga szatkowania np. bretonii ? I czy warto zakupić dostępny warhost? Czy też lepiej wyjdę na starym battalionie, wydaje mi się, że to drugie, ale nie wiem...
Pegazy faktycznie ciężko dostać, ale daje to motywację do konwersji
Ostatnio przekonałem się, że Exeków, chociaż fajnie wyglądają nie zawsze opłaca się wystawiać, więc zainwestuje w Black Guardów.
Do tego potrzebujesz: Kusze, Bolty, Warlocków, Dark Riderów, Wiczki, Czarodziejki, Korsarzy i gitara
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
Tak w skrócie - 10 warlocków 10 dr ze 3 bolce 3 pegazy, kloc korsarzy na start(bo o wiele tansi niż witchki) jacyś herosi na cold one/dark steed i egzekutorzy
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
Jak rozumiec ten zapis , bo troche sie pogubiłem...
Q: What kind of ward saves can be used against Arnzipal's Black Horror? Can you use Regeneration?
A: You can use only generic, all purpose Ward Saves and Magic Resistance. The spell doesn’t cause wounds so Banner of the World Dragon, Cloak of Twilight, and other Ward Saves against wounds caused by magic and similar do not work. No Regeneration.
Q: What kind of ward saves can be used against Arnzipal's Black Horror? Can you use Regeneration?
A: You can use only generic, all purpose Ward Saves and Magic Resistance. The spell doesn’t cause wounds so Banner of the World Dragon, Cloak of Twilight, and other Ward Saves against wounds caused by magic and similar do not work. No Regeneration.
''If you show your teeth, bite''
Przed BH chroni ward save i mr. Jednakże musi to być ward na wszystko, a nie na woundy. BH nie zadaje woundów tylko instant kill, dlatego COT czy BotWD nie działają. Regena również nie działa, bo nie jest ws tylko as.kangur022 pisze:Jak rozumiec ten zapis , bo troche sie pogubiłem...
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
I tak i nie. Regena jest czymś pomiędzy as i ws. Opisana została jako "special regenerate saving throw". Nie zmienia to jednak faktu, że ws nie jest i przed BH nie chroni.kangur022 pisze:Nawet nie wiedziałem ,że regenka została ,,podpięta'' pod armour save W opisie spella nie nic o regeneracji
EDIT:
Hmm... W polskich uściśleniach sędziowskich jest zapis, że można wykonać rzut na regne... Teraz to już nie wiem... Pewnie to jeden z tych kwiatków jak z podstawką pod pegaza... U nas grało się 50x50, a na ETC 40x40...
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
sedziowie przeglosowali jakis czas temu, ze na potrzeby gry uznajemy wiążące ETC FAQ
więc regeneracja nie będzie działać na black horror
to jest po prostu szara strefa w zasadach i trzeba bylo to uscislic w ktoras strone
pewnie nie zmodyfikowali uscislen, w kazdym razie grajcie jak wyżej
więc regeneracja nie będzie działać na black horror
to jest po prostu szara strefa w zasadach i trzeba bylo to uscislic w ktoras strone
pewnie nie zmodyfikowali uscislen, w kazdym razie grajcie jak wyżej
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- IronWithin
Zbiera na mi się na bitwę z vampirkami, jakieś rady?
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
- IronWithin
Domyślam się, vampiry zawsze dla mnie są zagwostką, i chyba najcięższym orzechem do zgryzienia
duzo piechoty
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"