Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Aiden
Plewa

Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Post autor: Aiden »

Dziękuję bardzo! Rozumiem, że kreowanie pegazów wymaga szatkowania np. bretonii ? I czy warto zakupić dostępny warhost? Czy też lepiej wyjdę na starym battalionie, wydaje mi się, że to drugie, ale nie wiem...

Awatar użytkownika
ArthooRo
Wałkarz

Post autor: ArthooRo »

Aiden pisze:Dziękuję bardzo! Rozumiem, że kreowanie pegazów wymaga szatkowania np. bretonii ? I czy warto zakupić dostępny warhost? Czy też lepiej wyjdę na starym battalionie, wydaje mi się, że to drugie, ale nie wiem...
Warhost jest kompletnie nie opłacalny (w sugerowanej cenie jak i w tej niższej... w niektórych sklepach)
Pegazy faktycznie ciężko dostać, ale daje to motywację do konwersji ;)
Ostatnio przekonałem się, że Exeków, chociaż fajnie wyglądają nie zawsze opłaca się wystawiać, więc zainwestuje w Black Guardów.
Do tego potrzebujesz: Kusze, Bolty, Warlocków, Dark Riderów, Wiczki, Czarodziejki, Korsarzy i gitara
Chciałbym kiedyś na starość usiąść w fotelu, spojrzeć na półkę pełną pięknych figurek i powiedzieć:"wow"

Aiden
Plewa

Post autor: Aiden »

Czyli rozumiem, że kolekcję najlepiej rozpocząć od klasycznego gromadzenia pudełek ew. modeli używanych? W takim razie, dziękuję za informację, kolega ma trochę nieużywanych pegazów, które chętnie odstąpi za symboliczną cenę, to już jakiś start jest.

Awatar użytkownika
IronWithin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: IronWithin »

Tak w skrócie - 10 warlocków 10 dr ze 3 bolce 3 pegazy, kloc korsarzy na start(bo o wiele tansi niż witchki) jacyś herosi na cold one/dark steed i egzekutorzy
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Jak rozumiec ten zapis , bo troche sie pogubiłem...
Q: What kind of ward saves can be used against Arnzipal's Black Horror? Can you use Regeneration?
A: You can use only generic, all purpose Ward Saves and Magic Resistance. The spell doesn’t cause wounds so Banner of the World Dragon, Cloak of Twilight, and other Ward Saves against wounds caused by magic and similar do not work. No Regeneration.
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

kangur022 pisze:Jak rozumiec ten zapis , bo troche sie pogubiłem...
Q: What kind of ward saves can be used against Arnzipal's Black Horror? Can you use Regeneration?
A: You can use only generic, all purpose Ward Saves and Magic Resistance. The spell doesn’t cause wounds so Banner of the World Dragon, Cloak of Twilight, and other Ward Saves against wounds caused by magic and similar do not work. No Regeneration.
Przed BH chroni ward save i mr. Jednakże musi to być ward na wszystko, a nie na woundy. BH nie zadaje woundów tylko instant kill, dlatego COT czy BotWD nie działają. Regena również nie działa, bo nie jest ws tylko as.
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Nawet nie wiedziałem ,że regenka została ,,podpięta'' pod armour save :shock: W opisie spella nie nic o regeneracji
Obrazek

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

kangur022 pisze:Nawet nie wiedziałem ,że regenka została ,,podpięta'' pod armour save :shock: W opisie spella nie nic o regeneracji
I tak i nie. Regena jest czymś pomiędzy as i ws. Opisana została jako "special regenerate saving throw". Nie zmienia to jednak faktu, że ws nie jest i przed BH nie chroni.

EDIT:

Hmm... W polskich uściśleniach sędziowskich jest zapis, że można wykonać rzut na regne... Teraz to już nie wiem... Pewnie to jeden z tych kwiatków jak z podstawką pod pegaza... U nas grało się 50x50, a na ETC 40x40...
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

sedziowie przeglosowali jakis czas temu, ze na potrzeby gry uznajemy wiążące ETC FAQ
więc regeneracja nie będzie działać na black horror
to jest po prostu szara strefa w zasadach i trzeba bylo to uscislic w ktoras strone

pewnie nie zmodyfikowali uscislen, w kazdym razie grajcie jak wyżej
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

@misha

Teraz już wszystko jasne. Dzięki za pomoc :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Jeśli BH przeleci przez smoczura , to zdaje jedziec i smok jeden test czy kazdy z osobna?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Każdy osobno przecież to zwykły tempkatka
Obrazek

Awatar użytkownika
Twister

Post autor: Twister »

Hej,

czy exeki z hellebron mają 2 czy 3 ataki? No i czy testują frenzy na 7 czy 10?

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

2 i 10. żeby testowali na 7, to większość modeli w jednostce musiałaby mieć frenzy sama z siebie
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
IronWithin

Zbiera na mi się na bitwę z vampirkami, jakieś rady?
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"

Awatar użytkownika
Cerverius
Wodzirej

Post autor: Cerverius »

czy jeśli przeciwnik rzuca na oddział z Hotekiem czar i wypadają mu dwie gały i dwie 6 to ma miscasta z ifką czy bez ?
Obrazek

Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

dwie 6 to zawsze ifka

@ironwithin na to pytanie nie ma szybkiej odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
IronWithin

Domyślam się, vampiry zawsze dla mnie są zagwostką, i chyba najcięższym orzechem do zgryzienia

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

duzo piechoty :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

czy czar Glittering Robe (scaly skin 5+) dziala na korsarzy? oni juz maja scaly skin z sdc, kwestia, czy to sie sumuje

ODPOWIEDZ