Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Czy pajonki też dostają +1 atak z devastating charge od Snagli?
Czy rydwan Groma ma trafienia z uderzenia k6 +1 czy zwykłe k6 ?
No tak, wiem, właśnie chodziło mi o ten fragment. Bo nie jest napisane k6 +1
Dobra, dzięki.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
No pewnie. Złamany jeden poganiacz pomimo braku squigów "wybucha". Witamy w świecie normalnych zasad.argoth pisze:Czy oddział squig herdów wybucha przy ucieczce jak nie ma tam juz żadnego squiga? W sensie czy nadal mają tę zasadę?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
przegrzeb temat End of Times w dziale ogolnym, statystyki power rangersow byly podawane ze screenami jak i zasady
ew w googlu poszukaj tego bylo pelno swego czasu
ew w googlu poszukaj tego bylo pelno swego czasu
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Hej, mam pytanie bo dzisiaj rozegrałem wieczorkiem emocjonujący mecz zielonymi.
Mam oddział zwykłych gobasów. Wykupiłem im 3 skulltakerów, sztandara, czempiona. I dołożyłem do oddziału 4 herosów z dwurakami po 34 pkt.
Jest walka. Skulsi wyskakują i przesuwają w drugi szereg 3 bohaterów z dwurakami. Bijemy się według inicjatywy. Skulsi wywalają ciosy według zasady ASF.
Wróg potem oddaje. Padają skulsi oraz czempion (łącznie 4 W) i trochę gobosów. Na miejsce poległych wchodzą herosi z GW, którzy według inicjatywy wypłacają ciosy z ASL.
Czy dobrze zrozumiałem zasady, czy jest FaQ do tego? Nie znalazłem nic na ETC. Prosiłbym o radę, bo nie chcę wałować ludzi,a combo jest fajne.
Mam oddział zwykłych gobasów. Wykupiłem im 3 skulltakerów, sztandara, czempiona. I dołożyłem do oddziału 4 herosów z dwurakami po 34 pkt.
Jest walka. Skulsi wyskakują i przesuwają w drugi szereg 3 bohaterów z dwurakami. Bijemy się według inicjatywy. Skulsi wywalają ciosy według zasady ASF.
Wróg potem oddaje. Padają skulsi oraz czempion (łącznie 4 W) i trochę gobosów. Na miejsce poległych wchodzą herosi z GW, którzy według inicjatywy wypłacają ciosy z ASL.
Czy dobrze zrozumiałem zasady, czy jest FaQ do tego? Nie znalazłem nic na ETC. Prosiłbym o radę, bo nie chcę wałować ludzi,a combo jest fajne.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Popelniles kluczowy error w momencie jak wycofales herosow. Nie mozesz tego zrobic, to skulki 0 jako herosi ktorymi sa, laduja w drugim szeregu. A potem moga zrobic make way wyciagajac FCG, ale nie hersow
Dlatego miedzy innymi sa do luftu![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dlatego miedzy innymi sa do luftu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
aha, wielkie dzięki:). To jak skulki startują w 2 szeregu jak są herosi, to zmienia postać rzeczy ;(. Faktycznie, oddział idzie do loftu...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
No tez smutalem
ale nawet na tych zasadach da sie nimi grac, po prostu musisz mieć 7 herosów wypychaczy w unicie wtedy jest ok ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A no i kiedys wpalem w egzeki i obnizylem im inicjatywe do 1, 9 atakow z s2 kb i rerollem - bezcenne![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A no i kiedys wpalem w egzeki i obnizylem im inicjatywe do 1, 9 atakow z s2 kb i rerollem - bezcenne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
kombinuję za trolami.
Wystawiam lorda nocników z battle axem ostatniego WAAAGH na great cave squigu. Czy mogę... wstawić go do 8 troli i liczyć na look at sir z powodu takiej samej wielkości podstawki? Nie pamiętam już jak to było.
10 ciosów z siłą 10 i ws2 mogą zaboleć, hłe hłe + 3 od dużego squiga.
Druga sprawa: Dlaczego wystawia się 10 poganiaczy z przodu i z tyłu w squig herdach? Czyż nie traci się wtedy 2 ciosów z przodu czerwonych kulek?
Wystawiam lorda nocników z battle axem ostatniego WAAAGH na great cave squigu. Czy mogę... wstawić go do 8 troli i liczyć na look at sir z powodu takiej samej wielkości podstawki? Nie pamiętam już jak to było.
10 ciosów z siłą 10 i ws2 mogą zaboleć, hłe hłe + 3 od dużego squiga.
Druga sprawa: Dlaczego wystawia się 10 poganiaczy z przodu i z tyłu w squig herdach? Czyż nie traci się wtedy 2 ciosów z przodu czerwonych kulek?
- Aron_Banalny
- Masakrator
ma random movement wiec nie wejdzie, nie jest tez monstrous infantry więc na 4+ też odpada
-
- Kretozord
poganiaczy trzyma się z przodu, żeby nie tracić pomidorów - przeciwnik bije po goblinach.
zabitych ściąga się z tyłu, dlatego najlepiej mieć nadwyżki i układ np. 10NG-20Sq-30NG
zabitych ściąga się z tyłu, dlatego najlepiej mieć nadwyżki i układ np. 10NG-20Sq-30NG
-
- Kretozord
-1, ale to jest soft cover. nie kumuluje się z innymi coverami.
oznacza to, że mangler za lasem dalej ma -1, mangler za murkiem/oddziałem -2
oznacza to, że mangler za lasem dalej ma -1, mangler za murkiem/oddziałem -2