Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: MikiChol »

Czy pajonki też dostają +1 atak z devastating charge od Snagli?

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

oddział Deff Creepers ma Devastating Charge. W efekcie zwiększa to liczbę ataków modeli o 1 czyli zarówno jeździec jak i pająk dostają ten bonus. Co ciekawe sam Snagla wygląda na to, że nie ma Devastating Charge.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vulturius
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vulturius »

Czy rydwan Groma ma trafienia z uderzenia k6 +1 czy zwykłe k6 ?

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

strona 67 AB:OG - "Grom's Chariot: [...] has scythed wheels."
Obrazek

Awatar użytkownika
Vulturius
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vulturius »

No tak, wiem, właśnie chodziło mi o ten fragment. Bo nie jest napisane k6 +1 :P Dobra, dzięki.

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Czy oddział squig herdów wybucha przy ucieczce jak nie ma tam juz żadnego squiga? W sensie czy nadal mają tę zasadę?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

argoth pisze:Czy oddział squig herdów wybucha przy ucieczce jak nie ma tam juz żadnego squiga? W sensie czy nadal mają tę zasadę?
No pewnie. Złamany jeden poganiacz pomimo braku squigów "wybucha". Witamy w świecie normalnych zasad.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Czy ktoś widział statystyki Grima z EOT o ile są, i mógłby je podać
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

przegrzeb temat End of Times w dziale ogolnym, statystyki power rangersow byly podawane ze screenami jak i zasady

ew w googlu poszukaj tego bylo pelno swego czasu
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Hej, mam pytanie bo dzisiaj rozegrałem wieczorkiem emocjonujący mecz zielonymi.

Mam oddział zwykłych gobasów. Wykupiłem im 3 skulltakerów, sztandara, czempiona. I dołożyłem do oddziału 4 herosów z dwurakami po 34 pkt.

Jest walka. Skulsi wyskakują i przesuwają w drugi szereg 3 bohaterów z dwurakami. Bijemy się według inicjatywy. Skulsi wywalają ciosy według zasady ASF.
Wróg potem oddaje. Padają skulsi oraz czempion (łącznie 4 W) i trochę gobosów. Na miejsce poległych wchodzą herosi z GW, którzy według inicjatywy wypłacają ciosy z ASL.

Czy dobrze zrozumiałem zasady, czy jest FaQ do tego? Nie znalazłem nic na ETC. Prosiłbym o radę, bo nie chcę wałować ludzi,a combo jest fajne.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Popelniles kluczowy error w momencie jak wycofales herosow. Nie mozesz tego zrobic, to skulki 0 jako herosi ktorymi sa, laduja w drugim szeregu. A potem moga zrobic make way wyciagajac FCG, ale nie hersow

Dlatego miedzy innymi sa do luftu :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

aha, wielkie dzięki:). To jak skulki startują w 2 szeregu jak są herosi, to zmienia postać rzeczy ;(. Faktycznie, oddział idzie do loftu...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No tez smutalem :D ale nawet na tych zasadach da sie nimi grac, po prostu musisz mieć 7 herosów wypychaczy w unicie wtedy jest ok :D

A no i kiedys wpalem w egzeki i obnizylem im inicjatywe do 1, 9 atakow z s2 kb i rerollem - bezcenne :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

kombinuję za trolami.

Wystawiam lorda nocników z battle axem ostatniego WAAAGH na great cave squigu. Czy mogę... wstawić go do 8 troli i liczyć na look at sir z powodu takiej samej wielkości podstawki? Nie pamiętam już jak to było.

10 ciosów z siłą 10 i ws2 mogą zaboleć, hłe hłe + 3 od dużego squiga.

Druga sprawa: Dlaczego wystawia się 10 poganiaczy z przodu i z tyłu w squig herdach? Czyż nie traci się wtedy 2 ciosów z przodu czerwonych kulek?

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

ma random movement wiec nie wejdzie, nie jest tez monstrous infantry więc na 4+ też odpada
Obrazek

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

dzięki!

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

poganiaczy trzyma się z przodu, żeby nie tracić pomidorów - przeciwnik bije po goblinach.
zabitych ściąga się z tyłu, dlatego najlepiej mieć nadwyżki i układ np. 10NG-20Sq-30NG

konan
Wałkarz

Post autor: konan »

Jaka jest kara za strzał w manglera z broni BS-owej?

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

-1, ale to jest soft cover. nie kumuluje się z innymi coverami.

oznacza to, że mangler za lasem dalej ma -1, mangler za murkiem/oddziałem -2

konan
Wałkarz

Post autor: konan »

A moge nim przejsc przez swoj oddział ?

ODPOWIEDZ