Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
@IronWithin, obczaj parę stron wcześniej.
Co do rozpy z Grimgorem i Wurzagami: to są główne targety magii i strzelania. Byłem z tym na DMŚu i za każdym razem redukowano mi Czarnych. Moi mieli w ogóle +1 do M. Savege notorycznie nie zdawały animozji... Chyba nie jest mi dane grać tą rozpiską .
Anyway, ktoś może podpowiedzieć jak tym grać vs różne armie? (zakładając pewne standardy rozpiskowe tych armii) + czy używacie bounda Wurrzaga, który zamienia wizardow w squiga?
Co do rozpy z Grimgorem i Wurzagami: to są główne targety magii i strzelania. Byłem z tym na DMŚu i za każdym razem redukowano mi Czarnych. Moi mieli w ogóle +1 do M. Savege notorycznie nie zdawały animozji... Chyba nie jest mi dane grać tą rozpiską .
Anyway, ktoś może podpowiedzieć jak tym grać vs różne armie? (zakładając pewne standardy rozpiskowe tych armii) + czy używacie bounda Wurrzaga, który zamienia wizardow w squiga?
- GrimgorIronhide
- Masakrator
zasadniczo różne armie ograniczają się do decyzji między magia,artyleria,czekanie - a solidny napór
bound spell idzie zawsze z jednej ostatniej kostki jak jest, a nóż przeciwnik spróbuje to rozproszyć albo czar wyjdzie. Ale polegać na tym głównie nie radzę
bound spell idzie zawsze z jednej ostatniej kostki jak jest, a nóż przeciwnik spróbuje to rozproszyć albo czar wyjdzie. Ale polegać na tym głównie nie radzę
- IronWithin
- "Nie jestem powergamerem"
Wgl gdy składa się klocek troli to chodzą same, czy wrzuca sie do nich kogoś zeby zwiekszyć im ld i jednoczesnie zmiejszyć szansze stupidity?(wiem ze prawdopodobnie tak, ale sęk w tym kogo)
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
Generał+BSB
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Trolle potrzebują niańki. Jeżeli ma to być gobboboss na pająku, coby Los miał to już lepiej skorzystać z niańki w klocku obok, gdyż tak goblin ma tylko 7ld , chyba że to lord.
Ale nawet 10 z przerzutem nie daje gwarancji inteligencji.
Ale nawet 10 z przerzutem nie daje gwarancji inteligencji.
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Rzeczywiście. Sorki za wprowadzenie w błąd.
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
- IronWithin
Wgl patrzyłem na trolle, i powiedzcie mi czemu są tak cenione?
"From iron cometh strength! From strength cometh will! From will cometh faith! From faith cometh honour! From honour cometh iron!"
bo to jedna z niewielu odpowiedzi na blendera vc.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- IronWithin
W jakim sensie odpowiedź?
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Trole są cenione bo po
Primo: mają regenkę
Drugie Primo: umieją rzygać, co zabija kawę
Trzecie primo: troll kosztuje 35 punktów - niedużo jak na jego atuty, jest w cenie naszej balisty a porównać się go z nią nie da.
Czwarte Primo: są fajne i bardzo, bardzo głupie
Primo: mają regenkę
Drugie Primo: umieją rzygać, co zabija kawę
Trzecie primo: troll kosztuje 35 punktów - niedużo jak na jego atuty, jest w cenie naszej balisty a porównać się go z nią nie da.
Czwarte Primo: są fajne i bardzo, bardzo głupie
- IronWithin
Zwykle trolle lepiej czy stone/river?
Ja osobiscie trolli nie lubię, za bardzo ustawiaja Ci rozpiskę i za bardzo są wrażliwe na smierc generała a do tego i tak zdarzy się kulnąć te 10 dwa razy i nagle inwestycja punktowa w pizdu... + na popularny shadow to oddane punkty
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Szczwaniak
- Chuck Norris
@IronWithin
Zamiast trolli spróbuj hordę squigów - goblin - squig ustawionych tak :
Albo blok black orków.
Zamiast trolli spróbuj hordę squigów - goblin - squig ustawionych tak :
Albo blok black orków.
paszczaki są ok , tylko kusi puszczać je fanka bez ld generała bo nie uciekają ale z drugiej strony szkoda takim klockiem przegrać kombat o 1..
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
squigi musza miec generała i bsb bo jednak czesto stoja na tym stubbornie
-
- Kretozord
grał ktoś na tych squig herdach bez squigów? pozwalają sędziowie, żeby to wybuchało? Takie 3 dziesiątki w kreseczkach/kostkach to tylko 90 pkt, a do obrony maszyn i na flanki jak znalazł.
- IronWithin
Chyba nigeryjskie orki bardziej mnie przekonują ;p aczkolwiek uważam squigi za urocze stworzenia ;p
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Black orki są najbardziej przewidywalne z naszych jednostek. Fajnie czasem grać czymś co nie płata figlów, kiedy nie jest na to pora.