Total War: Warhammer potwierdzony

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Total War: Warhammer potwierdzony

Post autor: Karli »

Trailer wymiata!
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

data jest znana? :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Ale by był ubaw gdyby Julian Mckinlay odpowiadał za AI

https://www.youtube.com/watch?v=rWwr1D84VEM

:lol2: :lol2: :lol2:
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Rewelacyjnie się to zapowiada...szkoda, że mój obecny lapek zapewne tego nie uciągnie :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mega! :)

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Jest moc! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Grand Admiral Thrawn pisze:Total War: WARHAMMER - In-Engine Trailer: Karl Franz of the Empire

https://www.youtube.com/watch?v=epK0ouN0l7U
Bez rewelacji, a przy tych demigryfach miałem dość... czy ten odrażający szajs musi być wpychany do każdej wersji gry?
Gdzie rycerze imperialni, gdzie muszkieterzy, włócznicy...
Pomijam już fakt, że grę robi studio notorycznie obniżające loty więc prawdopodobieństwo dobrego... w miarę udanego tytułu... jest nikłe.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Martin von Carstein pisze:
Grand Admiral Thrawn pisze:Total War: WARHAMMER - In-Engine Trailer: Karl Franz of the Empire

Bez rewelacji, a przy tych demigryfach miałem dość... czy ten odrażający szajs musi być wpychany do każdej wersji gry?
Pomijam już fakt, że grę robi studio notorycznie obniżające loty więc prawdopodobieństwo dobrego... w miarę udanego tytułu... jest nikłe.
Coś mi się wydaje, że jesteś typem człowieka co nie mówi " O już piątek, dziś zaczyna się weekend !", tylko " Cholera za trzy dni poniedziałek" :P:D, a tak poważniej to faktycznie demigryfy to jakiś dziwny stwór i znacznie bardziej wolałbym gdyby imperialne rycerstwo na nich szarżowało :) Jednak gra zapowiada się ciekawie :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Wystarczy ,że będą armia z WFB - i mechanika z Total Wara i jest super.... :) Ja tam się cieszę i martwię za razem - cieszę bo gra na pewno będzie super - martwię bo wyjście tej gry oznacza ,że nigdy już nie będzie wznowienia WFB
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Martin von Carstein pisze:

Przecież na pewno to wszystko co piszesz będzie w grze. Total War robi po raz pierwszy grę w klimatach fantasy - czy mają w trailerze pokazać kawalerię, która była we wszystkich poprzednich częściach gry? Czy może coś czego jeszcze nie było? Hmm?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Martin, spasuj z pochmurniactwem. Wszystkich jednostek na trailerze nie pokażą, zwłaszcza takich które powielałyby już zaprezentowany motyw.

Masz szarżujących demigryph knightów (najbardziej doborowe rycerstwo), to złorzeczysz na nich i pytasz gdzie rycerze na kuniach.

Potężnie strzela hellblaster i naparza czołg z działa, Ty z przekąsem mówisz gdzie muszkieterzy.

Halabardnicy dzielnie stoją w szeregach i przyjmują impet zielonoskórych, to załamujesz ręce dlaczego nie włócznicy.. :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Coś mi się wydaje, że jesteś typem człowieka co nie mówi " O już piątek, dziś zaczyna się weekend !", tylko " Cholera za trzy dni poniedziałek" :P:D, a tak poważniej to faktycznie demigryfy to jakiś dziwny stwór i znacznie bardziej wolałbym gdyby imperialne rycerstwo na nich szarżowało :) Jednak gra zapowiada się ciekawie :)
Powiem tak: jestem typem człowieka, który z serią był od 2004. Rome, Medieval, nieszczęśliwe Empire i Napoleon, lepszy Shogun, a potem najgorszy z serii czyli Rome II. Spędziłem przy tych grach (i modach) kilka tysięcy godzin (proporcjonalnie do ich jakości).

To tak gdybym ten weekend miał spędzić latem w Dolinie Śmierci.

Nawet mniejsza z tymi jednostkami, bardziej mnie martwi iż licencja trafiła do CA. Ludzi odwalających chałturę. Jeżeli spieprzą podstawy to zajmie lata nim moderzy się z tym uporają a i tak to tylko łatanie. Pięć lat czekałem na dobre AI do Miedievala II... to przynajmniej może poratować kampania z żywym graczem i bitwy wizytacyjne.

Będę mile i bardzo zaskoczony jeżeli gra okaże się czymś więcej niż tanim żerowaniem na marce serii i Warhammera.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, o 09:54 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

W razie czego będzie można skorzystać z Steam Refunds tak jak zrobili gracze Batman: Arkham Knight.

I Panowie/Panie nie przesadzajcie aż tak mocno z tym hurra-optymizmem. Pożyjemy zobaczymy co będzie :wink:
Ja mam Wielką nadzieję, że będą jednostki z Kultu Ulryka (w tym ich wersja Demigryfów). W ostateczności zawsze można wrócić do Call of Warhammer.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

PiotrB pisze: wyjście tej gry oznacza ,że nigdy już nie będzie wznowienia WFB
czemu niby ? :shock: GW się kopsnie, że AoS to szajs i wznowi choćy by odzyskać stałą klientelę. Ewentualnie setting pociągnie ktoś lepszy niż GW

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Mi w całym trailerze brakowało jedynie Gwardii towarzyszącej Imperatorowi, jakiejś świty, magów, kapłanów, czy po prostu rycerzy :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mag był. Nie widziałeś jak kometą Giganta przypierdzielił?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Nie no.
Mag był, Wielkie Miecze są, rycerstwo też. Wszyscy są piękni :D
Ale mówię konkretnie o początkowej scenie jak Imperator wychodzi przed regimenty, żeby wygłosić przemowę.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

William Wallace w filmie też sam wychodzi przed armię by wygłosić mowę :wink:

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Jeśli ogólna mechanika starć będzie taka jak w Empire/Shogunie 2/ Romie 2 to ja dziękuje.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Z wymienionych przez Ciebie tytułów Shogun 2 prezentuje się najlepiej. Co się Tobie w nim nie podobało?

ODPOWIEDZ