Total War: Warhammer potwierdzony

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Re: Total War: Warhammer potwierdzony

Post autor: Chomikozo »

Grand Admiral Thrawn pisze:Z wymienionych przez Ciebie tytułów Shogun 2 prezentuje się najlepiej. Co się Tobie w nim nie podobało?
10 jednostek na krzyż, dla wszystkich frakcji takie same. Fakt, dzięki temu balans był dobry, ale cierpi różnorodność. No i ten cholerny silnik graficzny: za cenę efekciarsta wywalono wszelki sens z bitew. Teraz wszelkie starcia to ciąg pojedynków, fakt, wspaniale animowanych, ale jednak. Dawniej (czyt. na starym silniku, do medka 2 włącznie)mogło być tak, że jeden rycerz walczy naraz z pięcioma chłopami. Obecne rycerz musi stoczyć pojedynek z każdym wieśniakiem i pozabijać ich po kolei, kiedy reszta czeka i się patrzy. W takiej sytuacji wszelkie formacje są bez sensu, żołnierze zaraz rozbiegają się poszukując adwersarzy do pojedynków. Przez to całą warstę strategiczną szlag trafia. Dla tych co nie grali : https://www.youtube.com/watch?v=8RTwA0JAQDY . Mniej więcej tak to wygląda.
Przez to wszelkie nowe Total Wary dla mnie to takie każualowe nawalanki z prześliczną oprawą audiowizualną. Najczęściej zaś gram w Call of Warhammera.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

PiotrB pisze:martwię bo wyjście tej gry oznacza ,że nigdy już nie będzie wznowienia WFB
czyli gw dalo sedze kazda figurke, ktora robia dwukrotnie (w sensie 2 modele) aby skonczyc wfb?

serio?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Shino pisze:
PiotrB pisze:martwię bo wyjście tej gry oznacza ,że nigdy już nie będzie wznowienia WFB
czyli gw dalo sedze kazda figurke, ktora robia dwukrotnie (w sensie 2 modele) aby skonczyc wfb?

serio?
Chyba trochę nie zakumałem co mówisz :) ... ale zawsze było tak że grę taką porządną robili dopiero po tym jak uśmiercili tytuł - np. epic ,czy inne z stąd moja obawa . Ja już w tamtym roku to przeżyłem kiedy mi karciankę Warhammer Invasion uśmiercili ni stąd ni zowąd ...5 lat zbierania kart psu na buty... o jaki byłem zły ! Teraz jest to samo jak sądzę :(
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Chomikozo pisze:Dla tych co nie grali : https://www.youtube.com/watch?v=8RTwA0JAQDY . Mniej więcej tak to wygląda.
Przez to wszelkie nowe Total Wary dla mnie to takie każualowe nawalanki z prześliczną oprawą audiowizualną. Najczęściej zaś gram w Call of Warhammera.
Od dawna gram w Shoguna i nie przydarzyło mi się nigdy to, co opisujesz. O.O

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Chomikozo pisze:
Grand Admiral Thrawn pisze:Z wymienionych przez Ciebie tytułów Shogun 2 prezentuje się najlepiej. Co się Tobie w nim nie podobało?
10 jednostek na krzyż, dla wszystkich frakcji takie same. Fakt, dzięki temu balans był dobry, ale cierpi różnorodność. No i ten cholerny silnik graficzny: za cenę efekciarsta wywalono wszelki sens z bitew. Teraz wszelkie starcia to ciąg pojedynków, fakt, wspaniale animowanych, ale jednak. Dawniej (czyt. na starym silniku, do medka 2 włącznie)mogło być tak, że jeden rycerz walczy naraz z pięcioma chłopami. Obecne rycerz musi stoczyć pojedynek z każdym wieśniakiem i pozabijać ich po kolei, kiedy reszta czeka i się patrzy. W takiej sytuacji wszelkie formacje są bez sensu, żołnierze zaraz rozbiegają się poszukując adwersarzy do pojedynków. Przez to całą warstę strategiczną szlag trafia. Dla tych co nie grali : https://www.youtube.com/watch?v=8RTwA0JAQDY . Mniej więcej tak to wygląda.

10 jednostek tak, bo w tamtym czasie nie mieli w Japonii aż takiego zróżnicowania w oddziałach (w Shogun 1 też tak jest). Co do silnika graficznego pełna zgoda. Walka to ciąg pojedynków ale też dodatkowo 'waga' jednostek jest 'odbiegająca od normy' i kawaleria szarżująca oddział piechoty i uderzająca w nich jest śmieszna gdy porówna się ją z kawalerią z Medka 2 czy też Rome 1.

Ale jeśli mam wybrać tylko pomiędzy Empire/Napoleon/Shogun2/Rome2 to Shogun 2 wypada i tak najlepiej (chociaż do wcześniejszych tytułów i tak mu daleko).
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Shogun 2 też jest moim ulubionym z tych nowszych, głównie ze względu na klimat :wink: Muzyka i desing menusów sa śliczne, podoba mi się też, że kampania trwa tylko 100 lat. Można dzięki temu przywiązać się do swoich generałów bo nie umierają ze starości co pięć tur jak w Rome 2.
Wracając do nowego Warhammera, wiadomo coś o wyglądzie mapy strategicznej ? Sądząc po ilości frakcji, raczej nie będzie to typowa total warowa mapa. Stawiam na coś pokroju tego co mieliśmy w Mark of Chaos, tzn robimy misje po kolei, ale mamy pewną wolność wyboru.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja stawiam na klasyczną Total War-ową mapę strategiczną, ale może być tak, że dla każdej frakcji będzie wyglądała inaczej.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

PiotrB pisze:
Shino pisze:

serio?
Chyba trochę nie zakumałem co mówisz :) ... ale zawsze było tak że grę taką porządną robili dopiero po tym jak uśmiercili tytuł - np. epic ,czy inne z stąd moja obawa . Ja już w tamtym roku to przeżyłem kiedy mi karciankę Warhammer Invasion uśmiercili ni stąd ni zowąd ...5 lat zbierania kart psu na buty... o jaki byłem zły ! Teraz jest to samo jak sądzę :(
gw sprzedajac prawa do zrobienia gry dalo 2 modele kazdej figurki do systemu aby zrobic z nich modele. Nie robiliby tego gdyby chcieli chyba od tak usmiercic system. Wtedy sega majac prawa do franczyzy moglaby sobie zrobic modele nie opierajac sie tak mocno na bitewniaku. Jak to np. bylo w age of reckoning.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

PiotrB pisze:
Shino pisze:

serio?

Spoko Conquest zginie podobnie AGoT zaora :(
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

To jest fenomen jak swoją głupotą zabijają na prawdę dobre gry ze sceną . :roll: Niestety Gokish ma racje...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

PiotrB pisze:To jest fenomen jak swoją głupotą zabijają na prawdę dobre gry ze sceną . :roll: Niestety Gokish ma racje...
Ale offtop :D

Bo ja już słyszę ile to ludzi AGoT'a zacznie a Conquest taki przyjemny no. Niby drogie granie w obie rzeczy nie będzie ale trzeba mieć czas a na dwie karcianki ciężko ciężko
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

nie wsluchiwalem sie za bardzo, ale ta magiczna kula w okolicach 5 minuty to jakas masakra, jak magia w ostatniej edycji ;p ciekawe czy magowie maja jakas szanse na miscasty
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Trzeba było się wsłuchać ;]
Magia będzie miała ograniczenia, bo nie chcą by dominowała. Poza tym wszystkie ruchy jednostek,działania, walka itp przedstawione na filmie to faza produkcyjna a nie produkt finalny.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Zbieram szczenę z podłogi...genialnie to wygląda :)

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Gdyby tylko tak szybko nie przewijali, nie mogłem dostrzec czy walczą "po staremu" (kupa na jednego) czy w systemie pojedynków.

Wygląda fajnie.

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Kurde prezentuje się rewelacyjnie i ta zajawka że modele ze stołów przeniosły się na ekran monitora.

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Pauzowałem filmik co dwie sekundy i co chwila przewijałem, żeby dokładniej się przyjrzeć i... na razie wygląda to wcale nieźle. Oczywiście należy pamiętać, że ten gameplay jest wyreżyserowany od początku do końca. Rome 2 na pokazach też wyglądał niesamowicie...

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Martin von Carstein pisze:Gdyby tylko tak szybko nie przewijali, nie mogłem dostrzec czy walczą "po staremu" (kupa na jednego) czy w systemie pojedynków.

Wygląda fajnie.

Chyba po staremu. I szarża kawalerii ma być poprawiana (oby była jak w Medieval 2).
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Stopa zgniatajaca czołg epicko wygląda. Trolle trochę śmiesznie chodzą ale w sumie nigdy nie widziałem na żywo troll to niea co komentować. Co wy wszyscy z tym usmiercaniem whfrpg 1 edycję już lata temu zakończyli a grać dużo ludzi gra jak.I w inne gry które sprzedawca przestał wspierać. Kto wam zabroni grać.
Taki mały offtop. Po wyjściu AoS i końcu 8 ed zrezygnowało paru graczy ale turniejowych.
Obrazek

ODPOWIEDZ