W tym roku jeszcze ani razuNOAK pisze:Fajne. Kontynuuj. A tak w ogóle w Chodzieży to się jeszcze w battla gra?
TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
Furion ma w planach kolejny ab do swojego projektu poprawy podręczników. Temat wisi w dziale dyskusja ogólna.
Jest tam limczor z ankietą jaki podręcznik ma być kolejny można głosować na bretke. Co by miało nie powstać i czy w ogóle będziemy na to kiedykolwiek grać to inna kwestia, ale zawsze lepiej to zobaczyć jakiś powiew świeżości.
Jest tam limczor z ankietą jaki podręcznik ma być kolejny można głosować na bretke. Co by miało nie powstać i czy w ogóle będziemy na to kiedykolwiek grać to inna kwestia, ale zawsze lepiej to zobaczyć jakiś powiew świeżości.
Nie no Bastor jasna sprawa i sam lubię wygrywać na niejednokrotnie o wiele starszym AB niż przeciwnika, ale skoro Furion ma swój projekt i daje możliwość oddania głosu na wybraną armię to czmu by nie przyspieszyć tego do czego i tak ma dojść. Po prostu.
Inna sprawa że zapewne i tak już niebawem będzie grać na szwedzkiego compa. Wygląda to dobrze.
Inna sprawa że zapewne i tak już niebawem będzie grać na szwedzkiego compa. Wygląda to dobrze.
Pełny luz Hoops
Ja w 100% popieram każdą inicjatywę w której można poprawić to co - umówmy się - nie jest w tej grze "idealne"
Zarówno projekt Szwedów jak i Furiona - mogą być czymś naprawdę extra.
Ale dla mnie osobiście "poprawić" a "zmienić" to jednak dwie różne sprawy - nie chodzi mi tylko o semantykę ale generalnie o przekaz.
Poprawić - oznacza dla mnie "ulepszyć"
Zmienić - po prostu zmienić.
I dla jasności - ja bym niczego nie poprawiał w Bretce bo mogą z tego wyjść niezdrowe sprawy.
Ale kilka zmian - szczególnie tych doprecyzowujących pewne sprawy - w zasadach ogólnych lub niektórych zasadach armijnych na pewno może być czymś ciekawym.
Z chęcią zagłosuję i przeczytam co tam Furion ma do powiedzenia w kontekście Rycerzy Pani Jeziora (lub "Mokrej Dziwki" jak mawiali Pythoni ustami wieśniaka
)
Ja w 100% popieram każdą inicjatywę w której można poprawić to co - umówmy się - nie jest w tej grze "idealne"
Zarówno projekt Szwedów jak i Furiona - mogą być czymś naprawdę extra.
Ale dla mnie osobiście "poprawić" a "zmienić" to jednak dwie różne sprawy - nie chodzi mi tylko o semantykę ale generalnie o przekaz.
Poprawić - oznacza dla mnie "ulepszyć"
Zmienić - po prostu zmienić.
I dla jasności - ja bym niczego nie poprawiał w Bretce bo mogą z tego wyjść niezdrowe sprawy.
Ale kilka zmian - szczególnie tych doprecyzowujących pewne sprawy - w zasadach ogólnych lub niektórych zasadach armijnych na pewno może być czymś ciekawym.
Z chęcią zagłosuję i przeczytam co tam Furion ma do powiedzenia w kontekście Rycerzy Pani Jeziora (lub "Mokrej Dziwki" jak mawiali Pythoni ustami wieśniaka
- wind_sower
- Masakrator
Pytania odnośnie fejki:
1. Czy może siedzieć w drugim rzędzie lancy, i korzystać z benefitów jak magiczka w drugim szeregu.
2. Czy jeżeli już będzie siedziała w drugim szeregu, to (z racji tego że jest skrajnym modelem) moze korzystać z zasady lancy (unicorn bije wszystkimi atakami z +2 do siły)?
3. Jej item losujący boundspelle wyczerpuje sie na wynik 6 czy na komete?
4. Spitful glace (zasada na niezdany test inicjatywy) działa przed rzuceniem challange?
1. Czy może siedzieć w drugim rzędzie lancy, i korzystać z benefitów jak magiczka w drugim szeregu.
2. Czy jeżeli już będzie siedziała w drugim szeregu, to (z racji tego że jest skrajnym modelem) moze korzystać z zasady lancy (unicorn bije wszystkimi atakami z +2 do siły)?
4. Spitful glace (zasada na niezdany test inicjatywy) działa przed rzuceniem challange?
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Tak. Jest to napisane w 3cim pytaniu w FAQ.
Poza tym, że z racji, że jest na podstawce 50x50 - wypycha jednego rycerza i wielkością robi "za dwóch" co oznacza, że z jednej strony można się w nią normalnie wbić.
Tak.
Jak rzucisz 6 podczas losowania, następuje automatyczne rzucenie komety i przedmiot się wyczerpuje.
Obydwie rzeczy następują "at the start of close combat phase/round" oznaczałoby, że jednocześnie -> przyjąłbym interpretację, że ten kogo tura decyduje co jest pierwsze.
Wszystkie pięknie wygląda ale pamiętaj, że Fay nie ma "look out sir" od rycerzy z lancy.
Tak. Jest to napisane w 3cim pytaniu w FAQ.
Poza tym, że z racji, że jest na podstawce 50x50 - wypycha jednego rycerza i wielkością robi "za dwóch" co oznacza, że z jednej strony można się w nią normalnie wbić.
Tak.
Jak rzucisz 6 podczas losowania, następuje automatyczne rzucenie komety i przedmiot się wyczerpuje.
Obydwie rzeczy następują "at the start of close combat phase/round" oznaczałoby, że jednocześnie -> przyjąłbym interpretację, że ten kogo tura decyduje co jest pierwsze.
Wszystkie pięknie wygląda ale pamiętaj, że Fay nie ma "look out sir" od rycerzy z lancy.
- wind_sower
- Masakrator
Czyli nie możliwe jest rzucenie chain lighting?
Można, na 6 leci Chain Lightning i kielich się wyczerpuje. Zapis o komecie jest stary i nieaktualny, bo we wcześniejszych edycjach szóstym czarem z Heaven była właśnie kometa. Errata do Brety znosi fragment zdania, czyli "(...)and the Comet of Cassandora is cast".
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
- wind_sower
- Masakrator
Dzieki. A mógłby ktoś podrzucić errate na mejla. Bo gópie gw usunęło 
A ja się pochwalę.
Wczoraj zaszarżowałem 40 zbrojnymi w wielką demonicę slanesha, udało mi się dać im regenkę na 4+
Czempion stanął do epickiego pojedynku i pomimo wielkiej odwagi padł z dwiema ranami.
Slaneshytka została złamana o 3 i na liderkę kulnęła 12 co wysłało ją prosto do warpa.
Dla takich chwil warto grać w tą grę.
Wczoraj zaszarżowałem 40 zbrojnymi w wielką demonicę slanesha, udało mi się dać im regenkę na 4+
Czempion stanął do epickiego pojedynku i pomimo wielkiej odwagi padł z dwiema ranami.
Slaneshytka została złamana o 3 i na liderkę kulnęła 12 co wysłało ją prosto do warpa.
Dla takich chwil warto grać w tą grę.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Siema, niedawno wróciłem do gry, przeczytałem 8 edycyjny podręcznik i trochę się zawiodłem, nie dość że bretonni nikt nie zmodernizował, to jeszcze pozytywne zasady bretońskie teraz ma KAŻDA armia. Mam na myśli warda, bo piechota z mieczem i tarczą ma teraz warda i mam też na myśli formację lancy, bo teraz każdy może bić z dwóch szeregów, czyli nasza konnica różni się teraz tylko statami od reszty, a staty to mamy tragiczne.
Czy w ogóle bretończycy mają w tej edycji jakiekolwiek szanse na wygraną? (oprócz fartownych rzutów)
Jak to jest z tym podręcznikiem furiona? Można na nim legalnie grać na wszystkich turniejach, czy tylko na takich gdzie każdy ma zrebalansowany podręcznik?
Czy w ogóle bretończycy mają w tej edycji jakiekolwiek szanse na wygraną? (oprócz fartownych rzutów)
Jak to jest z tym podręcznikiem furiona? Można na nim legalnie grać na wszystkich turniejach, czy tylko na takich gdzie każdy ma zrebalansowany podręcznik?
Czytam właśnie 9 th Age zasady do bretki i tak mi się rzuca w oczy ze lance mają teraz szeregi od 5 modeli ? Mag nie musi być w 2 szeregu ?, nie trzeba mieć lorda na pegazie żeby wystawić 3 unit pegazów, pegazy nie maja skirmisza, można dołączyć bohaterem do unitu pegazów, stały ward na 5+, Grale mają OTS-a i warda na 4+
.