Wręcz przeciwnie. Dostał mocniejszego nerfa bo był chyba zbyt grywalnyGalharen pisze:Nie doczytałem jeszcze, ale na szybko pytanie, zrobili coś z flamesphyre feniksem? Ugrywalniony?
HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
A chciałem sobie gnojka konwertować, a tu taki ch** )
No ale umówmy się... wylatywanie na strzały parku maszynowego jeśli była taka decyzją u SD zawsze działało w sposób- zastrzelili albo nie.Azurix pisze:Wiem o tych przedmiotach i następny Smok w rozpisce je uwzględnia już, ale chciałem najpierw Nullifying Crystal przetestować. Co do Krasnoludów to się zgadzam, ale Katapulty ma więcej armii i tu jest gorzej. Poprzednio mogłeś na 5+ przenieść Big Hita na Lorda, który miał 4+ Warda i dał radę to wybronić nawet. Dodatkowo przeciwni mógł rzucić 1-2 na multiplikację, a Star Dragon miał 7 ran, a teraz Ordnance zadaje Smokowi minimum 3 rany, a ten ma 6, więc 2 przypadkowe trafienia i do grobu idzie. "Charmed Shielda" dałem, ale pamiętaj, że można go zdjąć pestkami, a potem walić z Katapult, więc to też nie jest wcale takie pewne
Nie zapomnijmy, że do SD wchodzi np klocek piechoty z bannerem, z 2x5 DP, drodzy ale z S4 warto brać. Cory, gdzie dalej jest jazda, arcymag też się zmieści. Mi tam pasi
Tak czy owak z kraśkami jeśli miało się smoczka zawsze było bardzo ciężko i ryzykownie.
jak tak czytalem pobierznie to rulsy sa o wiele lepszy i spojne niz osemka ...
Myślałem, żeby spróbować z:
Smok z itemami wymienionymi wcześniej - przerzut ASv, Ranged 6, ignorem 1 hita, +2S dla Princa
Arcymag z White Magic
Mag z Death i dispellem
BSB z MR3
15 x DP z Banerem
Orzeł
41 x Speary z Dyscypliną, jako bunkier
2 x Fasty
Co o tym sądzicie?
Smok z itemami wymienionymi wcześniej - przerzut ASv, Ranged 6, ignorem 1 hita, +2S dla Princa
Arcymag z White Magic
Mag z Death i dispellem
BSB z MR3
15 x DP z Banerem
Orzeł
41 x Speary z Dyscypliną, jako bunkier
2 x Fasty
Co o tym sądzicie?
No, DP to aż 605pkt. Wiem, że dużo i zastanawiam się jeszcze. A może rozbić na 2 unity? Albo na swormasterów + np. 5DP i zostawić speary?
Wcześniej też miałem SH w tej rozpie, ale końcu zmieniłem na spearmenów.
Jakie lory byś wybrał?
A co do Maga na smoku, to jednak Prince ma te 4A z S6.
Wcześniej też miałem SH w tej rozpie, ale końcu zmieniłem na spearmenów.
Jakie lory byś wybrał?
A co do Maga na smoku, to jednak Prince ma te 4A z S6.
a nie lepiej lewki z kadra beda wtedy miec stubborna
nad dragonem nie ma co się zastanawiać, jest słaby, co inne ancient dragonSemi pisze:
A tak swoja droga to czemu nie dac arcy na smoku skoro taka sama maja przezywalnosc??
Ogólnie da radę to i to wziąć... ale jeśli BoTWD nie daje stuborna to chyba nie warto, szczególnie, że jest wtedy problem ze zmieszczeniem BSB.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Całkiem fajnie wygląda propozycja podręcznika w wersji 1.0 imho
Frosthearta przebudowali, ale nie jest totalnie znerfiony imho. Flamespyre'a chyba naprawili, bo poprzednia wersja była tragiczna, a teraz jest lepiej i taniej. Do tego Antek na Płomyku nie ma opcji zgasnąć w 1 turze Reborn'a, a jak rzuci się 3-4 (bo na 5-6 wstaje z popiołów), to w następnej turze na 4+ się odradza
Frosthearta przebudowali, ale nie jest totalnie znerfiony imho. Flamespyre'a chyba naprawili, bo poprzednia wersja była tragiczna, a teraz jest lepiej i taniej. Do tego Antek na Płomyku nie ma opcji zgasnąć w 1 turze Reborn'a, a jak rzuci się 3-4 (bo na 5-6 wstaje z popiołów), to w następnej turze na 4+ się odradza
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Nie jest to zebrane w żadnym PDFie, więc mogę jedynie podesłać link bezpośredni do zasad i statystyk tutaj: http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... #post29260 na forum. Trzeba będzie się jednak zarejestrować zapewne, aby móc przeczytać
@Azurix
Czy to są już jakby gotowe zasady HE??
Wygląda to bardzo fajnie!
Czy to są już jakby gotowe zasady HE??
Wygląda to bardzo fajnie!
Zdiełałem plik do ab2.2c
http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 6205295.ab
Proszę o sprawdzenie pod kątem błędów.
http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 6205295.ab
Proszę o sprawdzenie pod kątem błędów.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
co sądzicie o takiej rozpie na 2400pkt ?
High Prince 130 + smoczek 350 + kryształ 100 + gw 10 = 590
High Prince 130 + Master of the Paths 95 + Lion Fur 15 + Dragonscale Helm 10 = 250
High Captain 70 + BSB 25 + konik z NA 25 + Dragon armor 12 + Hardened Shield 5 + Dusk Stone 30 + Flame Lance 10 = 177
Mage 65 + Gleaming Robes 45 = 110
14x SH + fcg 352
ER 80 + łuki 5
ER 80 + łuki 5
ER 80
30x SM + fcg + BotWD 470
Frost 200
mały mag może zbierać jakieś challenge tyle że może lepiej mu dać 2lvl żeby MotP miał te 4+ do magowania
High Prince 130 + smoczek 350 + kryształ 100 + gw 10 = 590
High Prince 130 + Master of the Paths 95 + Lion Fur 15 + Dragonscale Helm 10 = 250
High Captain 70 + BSB 25 + konik z NA 25 + Dragon armor 12 + Hardened Shield 5 + Dusk Stone 30 + Flame Lance 10 = 177
Mage 65 + Gleaming Robes 45 = 110
14x SH + fcg 352
ER 80 + łuki 5
ER 80 + łuki 5
ER 80
30x SM + fcg + BotWD 470
Frost 200
mały mag może zbierać jakieś challenge tyle że może lepiej mu dać 2lvl żeby MotP miał te 4+ do magowania