Wypiję za toStan pisze:Raczej jego na cel wybiera artyleria
1001 krasnoludzkich domowych sposobo na pokonanie .....
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: 1001 krasnoludzkich domowych sposobo na pokonanie .....
Grałem juz 3 razy z tym feniksem za karzdym razem atakowal rangersow nie wiem co feniksy do nich mają generalnie takie łatwe kąski ale oni w 10 nie daja rady generalnie na dwie tury mam feniksa zajetego w combacie. Wtedy go prubowalem dojechac vengence seeker ale niestety ginie od strzał
eMperem
Fear is the path to the dark side
Moi mili,
Macie jakis sposob na radzenie sobie z chaosem? Ciagle prsegrywam z turbo offence... ostatnio mialem taki zestaw: krol na tronie, bsb, ok 28 deep watch, 28 kings guard, 29 dlugobrodych, 12 strzelcow z accurate cannon i organki z flamingami i runa na organkach +1 to wound.
Ciagle jednak strzelanie zawodzi, bo w chaosie lezie jakis jakby shrine ktory daje -1 to hit, skull crashe sa w blisko 2/3 turze w cc, warriory z banner of speed czy choseni tez szybko dobiegaja... no i w walce dostaje bencki. Macie jakies rady jak to ugryzc?
Dzieki!
Macie jakis sposob na radzenie sobie z chaosem? Ciagle prsegrywam z turbo offence... ostatnio mialem taki zestaw: krol na tronie, bsb, ok 28 deep watch, 28 kings guard, 29 dlugobrodych, 12 strzelcow z accurate cannon i organki z flamingami i runa na organkach +1 to wound.
Ciagle jednak strzelanie zawodzi, bo w chaosie lezie jakis jakby shrine ktory daje -1 to hit, skull crashe sa w blisko 2/3 turze w cc, warriory z banner of speed czy choseni tez szybko dobiegaja... no i w walce dostaje bencki. Macie jakies rady jak to ugryzc?
Dzieki!
Dzięki że ktoś poruszył ten temat. Sam bardzo chętnie się dowiem jak z tym wygrać kilka bitew z takim fast wpier***** mam już za sobą i nadal 0 pomysłów jak to ugryźć.Magnus pisze:Moi mili,
Dzieki!
Początek nowej Ery
Żeby rozmontować ofensywny WDG (są w ogóle inne WDG?) musisz mieć odpowiednie narzędzia do tego.
Po pierwsze potrzebujesz w rozpisce odginaczek.
Po drugie z maszyn 2 działa w zupełności wystarczą pod warunkiem, że poprawnie wybierasz cele.
Po trzecie potrzebujesz czegoś, co zdejmie ich odginaczki (polecam żyrki + kowadło).
Po czwarte potrzebujesz przynajmniej jednego bitnego klocka (Dziadki to nie jest bitny klocek, prędzej Hammki i/lub Slayerzy).
Po piąte potrzebujesz bitnego charactera (król z S7 i MWd3 i/lub duży Slayer z Monster Seekerem).
Po szóste potrzebujesz zagrać parę razy taki paring, żeby wiedzieć co się powinno odginać, do czego strzelać a co kroić w walce wręcz.
Na Szczyrku 2x trafiłem WDG, skończyło się 20-0 i 18-2, więc da się.
Po pierwsze potrzebujesz w rozpisce odginaczek.
Po drugie z maszyn 2 działa w zupełności wystarczą pod warunkiem, że poprawnie wybierasz cele.
Po trzecie potrzebujesz czegoś, co zdejmie ich odginaczki (polecam żyrki + kowadło).
Po czwarte potrzebujesz przynajmniej jednego bitnego klocka (Dziadki to nie jest bitny klocek, prędzej Hammki i/lub Slayerzy).
Po piąte potrzebujesz bitnego charactera (król z S7 i MWd3 i/lub duży Slayer z Monster Seekerem).
Po szóste potrzebujesz zagrać parę razy taki paring, żeby wiedzieć co się powinno odginać, do czego strzelać a co kroić w walce wręcz.
Na Szczyrku 2x trafiłem WDG, skończyło się 20-0 i 18-2, więc da się.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Prawie dobrze to zinterpretowałeś - Odginaczka czyli mały oddział warriorów, kuszników, slayerów, pojedyńczy bohater czy żyrokopter którego zadaniem jest odgiąć przeciwnika czyli ustawić się tak, żeby przeciwnik po szarży w odginaczkę musiał overrunować/gonić w niesprzyjającym dla niego kierunku, dlatego z reguły po zniszczeniu tego oddziału przeciwnik robi tylko combat reform nie zmienia za bardzo swojego poprzedniego położenia (wyjątkiem są oddziały z frenzy, które muszą zawsze overrunować i dzięki temu można je z łatwością wystawiać na np. szarże na flankę).Merrol pisze:Odginaczki czyli co dokładnie - chodzi o male oddziały warriorow , kusznikow, slayerow generalnie ma przyjac szarże nie zginac i nie uciec ?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ale oni nie musza wytrzymywać dwóch rund, mogą zginąć
Przymierzam się do zagrania na 1.5 k. punktów z vc lub lizakami. Jako, że meta lokalna to 9 edycja w wersji 1.0, to pojawia się pytanie: w co warto zainwestować i czego się wystrzegać? Zaznaczę, że nie grałem od ponad 3 lat, a przeciwnik doświadczony, stąd za łopatologiczne odpowiedzi się nie obrażę.
...
Na lizaki zawsze dzialaja slayersi wszycy nie wiem czy to moje szczęście tylko czy faktycznie tak jest ,zwsze robią najwiecej roboty .Czasem jest to az dziwne byc moze chodzi o to ze przeciwnicy ich nie doceniają a potem jest juz za puzno . Ładują wszytko w duze klocki piechoty wiec male odzialy zabojcow latwo dochodzą do walki .Lecz tylko z lizakami z innymi armiami padaja odrazu od łuków i innych bełtów.
eMperem
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Vengeansi już tak dobrze nie działają ponieważ z nową tabelką to hit śmiecie trafiają ich na 5+ zamiast 6+.