Jeśli jeszcze ktoś się będzie upierał przy magicznej lancy na piechotę to ja mu współczuję.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ze 20 lat temu... Jak kobita ładna była... Zdarzało się...bigpasiak pisze:.. chcialbym tylko zobaczyc kolesia szarzujacego z taka kilku metrowa lanca na cokolwiek...
przeczytałes w ogole temat? chyba nie, jesli takie glupoty piszesz...zafael pisze:No dobra - jesli jeszcze ktorys zacznie pisac w temacie:
ze lanca na piechote to dyc to samo co na koniu
ba azaliz lepsza bo konia nie trza - owies drogi
to ja zaczne wszystkim wokoł rozpowiadac, jak to kilku battlowcow lance na polu znalawszy - rozpisali sie jakie to fajne drewno do walki na piechte - przeca nie na koniu ....
rzeczytac temat i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem? nikt nie proboje pisac, ze lanca na piechote daje jakiekolwiek bonusy do sily lecz o to czy mozna jej uzywac bez mounta (tlukac jak zwyklym kijem powiedzmy :>)zafael pisze: Lanca +3do siły na piechote - co ja mam dodac?
wydaje mi sie, ze to uscislnenie nadal gdzies jest pozniej jak bede mial chwilke to je znajdeNo wlasnie. Napisalem to i skasowalem, bo stwierdzilem, ze nie ma co sie tym zajmowac. Lance bretonskie powinno sie uznac, ze sa lancami. Kiedys bylo takie uscislenie, ale je niepotrzebnie skasowano. Jest to ewidentny babol GW, bo jesli zalozyc, ze lance bretonskie nie sa lancami to nie dziala z nimi virtue of the joust, ktory ma napisane, ze dziala...
mam zacytowac??Shino pisze:rzeczytac temat i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem? nikt nie proboje pisac, ze lanca na piechote daje jakiekolwiek bonusy do sily lecz o to czy mozna jej uzywac bez mounta (tlukac jak zwyklym kijem powiedzmy :>)zafael pisze: Lanca +3do siły na piechote - co ja mam dodac?
ja tez bym nigdy na to nie wpadł, ale GW w RB napisało ze jak ma sie magiczna broń to zawsze sie jej używa, rownież w RB nie ma zadnej zasady mowiacej o wypadaniu broni, itp.debelial pisze:Nigdy bym nie wpadł na inne rozwiązanie niż takie - jedziesz na czymś, masz lancę - spadasz na nóżki, lancę rzucasz na glebę i wyciągasz inną broń jaką masz przy sobie... Zawsze tak grałem, nikt nie sugerował inaczej, a wyszukiwanie innych możliwości to tylko niepotrzebne kombinowanie...