HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- 
				AndrzejAndrzej
- Chuck Norris
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Obczajałem ostatnio lore cosmology i o co chodzi z tymi counterami? Rozumiem, że jak ma się counter to jest obniżony CV wszystkich spelli cosmosu lub chaosu. Ale co daje zbieranie counterów i posiadanie więcej niż jednego?

Nie zbierasz counterów, albo masz jeden albo żadnego. 
- rozpoczynasz grę - nie masz żadnego countera
- rzucasz pierwszy czar - dostajesz counter o typie rzucanego czaru (jak chaos to chaos, jak cosmos to cosmos)
- jeśli rzucasz czary tego samego typu co posiadany counter to masz mniejszy casting value
- jeśli rzucisz czar innego typu (posiadając counter chaosu rzucisz cosmos, lub odwrotnie) tracisz posiadany counter i nie masz żadnych bonusów
- dopiero jak rzucisz kolejny czar to znów dostajesz odpowiedni counter, tak jak wcześniej
- jeśli na koniec twojej fazy magii wciąż posiadasz counter, zmienia on swój typ, z chaosu na cosmos i z cosmosu na chaos
Trzeba zauważyć, że każdy mag posiada własny counter i nie wpływa on na innych magów oraz na to, że counter otrzymujemy gdy skutecznie rzucimy czar, ale tracimy go gdy tylko spróbujemy rzucić czar o innym typie (nie musi być skutecznie rzucony).

- rozpoczynasz grę - nie masz żadnego countera
- rzucasz pierwszy czar - dostajesz counter o typie rzucanego czaru (jak chaos to chaos, jak cosmos to cosmos)
- jeśli rzucasz czary tego samego typu co posiadany counter to masz mniejszy casting value
- jeśli rzucisz czar innego typu (posiadając counter chaosu rzucisz cosmos, lub odwrotnie) tracisz posiadany counter i nie masz żadnych bonusów
- dopiero jak rzucisz kolejny czar to znów dostajesz odpowiedni counter, tak jak wcześniej
- jeśli na koniec twojej fazy magii wciąż posiadasz counter, zmienia on swój typ, z chaosu na cosmos i z cosmosu na chaos
Trzeba zauważyć, że każdy mag posiada własny counter i nie wpływa on na innych magów oraz na to, że counter otrzymujemy gdy skutecznie rzucimy czar, ale tracimy go gdy tylko spróbujemy rzucić czar o innym typie (nie musi być skutecznie rzucony).
- 
				AndrzejAndrzej
- Chuck Norris
Ok, po prostu jest to głupio sformułowane i zmylila mnie liczba mnoga counters. Thx.

Masakra, mechanika cosmo jest słaba. Jeszcze hipsterski/słaby lore i nikt nie wie jak to działa.

- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
przeglądając rozpy z etc wiedzę że ludzie zwykle grają na masie małych oddziałów lub hordach piechoty w stylu 5x 50 modeli 
czy złozenie rozpy w takim stylu jest optymalne ?
lord rydwanowiec
mag div 4spelle
5sh muzyk
10sh muzyk
2x5 ellyrian bow
2x łudka z bolcem
2x fire fenix
2x 7 dp muzyk

czy złozenie rozpy w takim stylu jest optymalne ?
lord rydwanowiec
mag div 4spelle
5sh muzyk
10sh muzyk
2x5 ellyrian bow
2x łudka z bolcem
2x fire fenix
2x 7 dp muzyk
- w core raczej chcesz mieć łuki
- mag z divi musi mieć asfgard scolar prince
- 10 sh jest raczej do bani, ten oddział jest spoko tylko w liczbie 5 z muzykiem do robienia scoringu/odginania
- nie masz BSB a można go fajnie złożyć, żeby dawał qtf łukom
- reszta całkiem spoko

- mag z divi musi mieć asfgard scolar prince
- 10 sh jest raczej do bani, ten oddział jest spoko tylko w liczbie 5 z muzykiem do robienia scoringu/odginania
- nie masz BSB a można go fajnie złożyć, żeby dawał qtf łukom
- reszta całkiem spoko
- SZKODNIK-HE
mój problem jeśli chodzi o metowe HE to piechota w core 
zupełnie nie wiem jak tym grać, kiedy zaczynałem grałem 10 łuków i ze 30 spearów ale jakoś mnie to nie przekonało potem była 8ed kiedy grałem na klocu sh wl pg 2x frost + fasty i kadra, teraz coś tam próbuję składać i cos tam grać ale z braku czasu ciężko coś naprawdę dobrze przetestować
ewentualnie speary są ciekawe bo teraz mają ap1 i kb
JarekK podrzucił byś jakieś twoim zdaniem spoko rozpiski?

zupełnie nie wiem jak tym grać, kiedy zaczynałem grałem 10 łuków i ze 30 spearów ale jakoś mnie to nie przekonało potem była 8ed kiedy grałem na klocu sh wl pg 2x frost + fasty i kadra, teraz coś tam próbuję składać i cos tam grać ale z braku czasu ciężko coś naprawdę dobrze przetestować
ewentualnie speary są ciekawe bo teraz mają ap1 i kb
JarekK podrzucił byś jakieś twoim zdaniem spoko rozpiski?
- SZKODNIK-HE
dodam tylko że rozpa na polską metę  za granicą nigdzie i tak nie zagram xd
 za granicą nigdzie i tak nie zagram xd

za granicą nigdzie i tak nie zagram xd
 za granicą nigdzie i tak nie zagram xd- 
				AndrzejAndrzej
- Chuck Norris
Tak sobie pogralem trochę tymi he na 9, potestowalem Cory I mam wrażenie, że wszystko oprócz łukow obsysa  Ktoś jeszcze tak ma?
 Ktoś jeszcze tak ma?

Ktoś jeszcze tak ma?
 Ktoś jeszcze tak ma?Tylko sea guardzi nie grają, bo sam autor chyba nie wiedział co ma na myśli.
- Speary to spoko bunkier, w miare tani i ma te 20W.
- Silverzy to szybki scoring. Weź ich jak grasz breakthrou to zobaczysz, że fajni. Czyszczą też jakieś miękkie śmieci w cc i mają 2+ save, wiec pyromancji czy łuków się nie boją. Zawsze można ich poświęcić, a dzięki słabej waleczności, mozna u nich przyoszczędzić na muzyku.
- eleiny to świetny fast. Nie dość, że w core to jeszcze ma 9M, jak nie odgina to strzela, a i w cc walnąć nawet umie
- łuki wiadomo, coś postrzela coś zabije
Także w core jest całkiem spoko jak na mój gust.
Można też wystawić 50 spearów w hordzie z flaming bannerem i wziać 4 czary z alchemii. Brzmi jak fajny oddział w core.

- Speary to spoko bunkier, w miare tani i ma te 20W.
- Silverzy to szybki scoring. Weź ich jak grasz breakthrou to zobaczysz, że fajni. Czyszczą też jakieś miękkie śmieci w cc i mają 2+ save, wiec pyromancji czy łuków się nie boją. Zawsze można ich poświęcić, a dzięki słabej waleczności, mozna u nich przyoszczędzić na muzyku.
- eleiny to świetny fast. Nie dość, że w core to jeszcze ma 9M, jak nie odgina to strzela, a i w cc walnąć nawet umie
- łuki wiadomo, coś postrzela coś zabije
Także w core jest całkiem spoko jak na mój gust.
Można też wystawić 50 spearów w hordzie z flaming bannerem i wziać 4 czary z alchemii. Brzmi jak fajny oddział w core.
- SZKODNIK-HE
50 spearów kusi zeby próbować  

ellyrianie sa super mobilni coś strzela coś powalczą lub po blokują

ellyrianie sa super mobilni coś strzela coś powalczą lub po blokują
- 
				AndrzejAndrzej
- Chuck Norris
No w teorii też tak myślałem, ale jak przeliczyłem co ile kosztuje na łuki, to już tak fajnie nie wygląda 
Punktowo 20 spearów lub 5 sh to 14-15 łuków. Które jednak punktują już od 1 tury, a siłe w cc mają wcale nie mniejszą nić wspomniane 20 spearow, jesli uwzglednimy ze to z czym będą walczyć dostało 3 salwy i stand and shoota.
A z kolei 5 SH niby jest szybka i fajna, ale jak popatrzymy realnie, to ma szansę tylko z naprawdę bardzo miękkimi rzeczami, a kosztuje jednak dość sporo.

Punktowo 20 spearów lub 5 sh to 14-15 łuków. Które jednak punktują już od 1 tury, a siłe w cc mają wcale nie mniejszą nić wspomniane 20 spearow, jesli uwzglednimy ze to z czym będą walczyć dostało 3 salwy i stand and shoota.
A z kolei 5 SH niby jest szybka i fajna, ale jak popatrzymy realnie, to ma szansę tylko z naprawdę bardzo miękkimi rzeczami, a kosztuje jednak dość sporo.
wjeżdża kombo na wielki łuk Elu i przydupasa królowej do multishota x6?

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
						Trochę subtelności z tym pedalskim strzelaniem.
Dobrze rozumiem, że antek na ogniowym nie ma i nie może mieć sejwa?
A jak z herosem na orzełku?
Dobrze rozumiem, że WL zadają dwie rany?
I czemu im zabrali stubborna? Jak można zrobić whte lionów bez stubborna? To bulwersujące, przykre, głupie i słabe.

Dobrze rozumiem, że antek na ogniowym nie ma i nie może mieć sejwa?
A jak z herosem na orzełku?
Dobrze rozumiem, że WL zadają dwie rany?
I czemu im zabrali stubborna? Jak można zrobić whte lionów bez stubborna? To bulwersujące, przykre, głupie i słabe.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!