TEMAT OGÓLNY

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Re: TEMAT OGÓLNY

Post autor: Dancaarkiiel »

Shino pisze:
Dancaarkiiel pisze:
Shino pisze:racja! czyli dopiero master bedzie posiadal 4ke i 1 lub 6 (choc watpie aby bral dzide w tym momencie)

oraz co tez dobre 3ka juz chyba nie dziala na strzelanie :D co jest zawsze dobra wiadomoscia dla ryckow

po szybki przejrzeniu to jednak castingi sa takie, ze ew. +2 do casta dosc czesto daje mozliwosc rzucania z kostki mniej, wiec jednak sie beda pojawiali magowie z 2 pociskami z metalu. Z drugiej strony zobacyzmy jak sie meta wyklaruje i na ile mr z magiczek bedzie mial sens w grze teraz :D
SA spokojnie składa typa z wszystkimi pociskami z Alchemii +Armijny (D6 S5/6), +2 do ciasta i rerollem kostki. :)
kto oprocz sa ma path scholar? ;) poza tym nie wiem czy akurat alchemie bym w lizkaach bral, niemniej dobrze, ze maja taka mozliwosc.

@wind_sower >lizaki >2ga runda combatu
wybierz jedno ;)

a tak serio to jesli beda to lizaki d cc, to pewnie beda mialy jakis druidyzm z skinka albo shamanizm z stygiozaura oprocz metalu, wiec cosie cos znajda :)
Nie wiem kto jeszcze, HBE mają 1ki z kilku lorów co najwyżej. Tak to nie zauważyłem.
Żabą nie bierze się nawet Scholara, masz moc która daje 1sze zaklęcie z ścieżki której używasz.
Ewo i Pyro na pewno odpadają, bo są gównem. Divinacja lub 1sze zaklęcia z tych ścieżek zostają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Shino pisze:
Dancaarkiiel pisze:
Shino pisze:racja! czyli dopiero master bedzie posiadal 4ke i 1 lub 6 (choc watpie aby bral dzide w tym momencie)

oraz co tez dobre 3ka juz chyba nie dziala na strzelanie :D co jest zawsze dobra wiadomoscia dla ryckow

po szybki przejrzeniu to jednak castingi sa takie, ze ew. +2 do casta dosc czesto daje mozliwosc rzucania z kostki mniej, wiec jednak sie beda pojawiali magowie z 2 pociskami z metalu. Z drugiej strony zobacyzmy jak sie meta wyklaruje i na ile mr z magiczek bedzie mial sens w grze teraz :D
SA spokojnie składa typa z wszystkimi pociskami z Alchemii +Armijny (D6 S5/6), +2 do ciasta i rerollem kostki. :)
kto oprocz sa ma path scholar? ;) poza tym nie wiem czy akurat alchemie bym w lizkaach bral, niemniej dobrze, ze maja taka mozliwosc.

@wind_sower >lizaki >2ga runda combatu
wybierz jedno ;)

a tak serio to jesli beda to lizaki d cc, to pewnie beda mialy jakis druidyzm z skinka albo shamanizm z stygiozaura oprocz metalu, wiec cosie cos znajda :)
Nie wiem kto jeszcze, HBE mają 1ki z kilku lorów co najwyżej. Tak to nie zauważyłem.
Żabą nie bierze się nawet Scholara, masz moc która daje 1sze zaklęcie z ścieżki której używasz.
Ewo i Pyro na pewno odpadają, bo są gównem. Divinacja lub 1sze zaklęcia z tych ścieżek zostają.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szczury powinny miec ;) dodatkowo wampiry i jak wczrsniej wspomnialem poniekac imperium

evokacja nie wydaje sie byc taka zla, choc rzeczywiscie z lizakami moze sie srednio kombowac (z ud wydaje sie juz znacznie lepiej)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Shino pisze: @wind_sower >lizaki >2ga runda combatu
wybierz jedno ;)

Wiem :( Chciałem nastraszyć Dancara :( Scholar daje teraz znajomość wszystkich czarów?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wybierasz dowolne majac tyle czarow jaki masz poziom maga

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

wind_sower pisze:
Shino pisze: @wind_sower >lizaki >2ga runda combatu
wybierz jedno ;)

Wiem :( Chciałem nastraszyć Dancara :( Scholar daje teraz znajomość wszystkich czarów?
Pewnie teraz Super Frog będzie okolo 900-1000 kosztował na max opcji :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

@wind_sower :mrgreen:

@kangur Maksymalne punkty jakie da się za niego zapłacić to ~970. I tak jest tańszy niż na 1.3, magia zdecydowanie na plus... Biere w ciemno! :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Za tą cene pewnie będziemy mieli czarke ,gienka do cc i BSB :D jeśli faktycznie cena konnych poszła w dół?!
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

watpie aby az tak. Poza tym teraz mr(1) na magiczkach jest znacznie bardziej w cenie niz byl, zakladajac, ze zostanie

juz sobie przemyslalem i jest kilka bardzo fajnych komb, ktore mozna zlozyc z nowymi virtuami, choc to jak to bedzie wygladalo bedzie dopiero widac za 2 dni ;)

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Shino badź tak uprzejmy i podziel się po wyjściu 2.0 swoimi rozpiskami. Będę wiedział czym mam grać ;)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Cóż z zapowiedzi wychodzi, że będzie się dało grać na dwóch hipciach (jeden z wardem 4+ na maszyny, drugi z 3+)

Ale mi się marzy "Pancerny jeż" ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

na hipcia te widze jedno mozliwe ciekawe zlozenie, choc nie wiem jak wyjdzie w praktyce bo jest bardzo zalezne od dokladnego opisu cnot.

niemniej wychodzi, ze pancerny pan bedzie bardziej pancernym panem niz wczesniej

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

A co myślisz o defender shield w oddziale questów? hot or not?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Jasne że hot. Ja będe chciał takiego pana wcisnąć do unitu Forlornów . Zobaczymy jak punktowo to wyjdzie . Jednorożec nadal z MR2 będzie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

tez wydaje mi sie, ze bedzie dosc sensowna opcja, choc pytanie na ile quesci beda sie do rozpisek miescic ;)

inna sprawa, ze gosc bedzie musial byc tez questem aby nie stracili oni bonusow do szarzy

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

No ja myślę, że to najrozsądniejsza opcja, zeby zza tej tarczy dwurakiem naparzał ;) Do tego z WS 4 to jemu sie to +1 to hit moze przydać ;)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Pytanie jaka magia do tego będzie najlepiej pasowała ? Takie disticting czy leczenie z life'a rany raz na ture .
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

kangur pisze:Pytanie jaka magia do tego będzie najlepiej pasowała ? Takie disticting czy leczenie z life'a rany raz na ture .
Najlepiej to pasowałoby Favour of Meladys :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wind_sower pisze:No ja myślę, że to najrozsądniejsza opcja, zeby zza tej tarczy dwurakiem naparzał ;) Do tego z WS 4 to jemu sie to +1 to hit moze przydać ;)
no wlasnie ja z ta tarcza chyba grala widze jako rozsadniejsza opcje. Niemniej sam nie wiem czy warto

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

dla 9 defa? Czy dla 5 warda? Ja bym go widział z Piety. To ma być pancerny jeż, a nie popierdułka jakaś ;)

Magia to zdecydowanie druidysm. Najgorsze, że magiczka niweluje +2 do szarży jak siedzi w pancernym jeżu.

ODPOWIEDZ