The model part can make up to 2 Supporting AttacksTofic pisze:Grale dosłownie tacy sami.
when its unit has at least one Full Rank.
Ten dopisek o pełnej rance. Ale to chyba tylko po to, zeby nie robic jakichs dziwnych kresek z nich. nvrmnd
The model part can make up to 2 Supporting AttacksTofic pisze:Grale dosłownie tacy sami.
Polecam przeczytanie booka.Jak działa basterdsword? Czym się różni od wielkiej broni?
Raz albo dwa i co ?as1 pisze:Ty w ogóle widziałeś kiedyś gryfa na stole czy teraz cię olśniło?
dokładnie o to chodziło ale chciałem aby kolega as1 sam doszedł do takich wniosków, ma jeszcze spore braki do nadrobienia jeśli chodzi o czytanie z zrozumieniemCiara pisze: Co do gryfa, ciągle ma towering pressence ale teraz zdaje się to plus. Cannony nie mają +1 do hita w toweringi tylko w gigantic size jeśli o to chodzi.
Ja rozumiem, że asa1 uznaje się powszechnie za forumowego trolla, ale tutaj ma troszeczkę racji - poprzez zasadę towering presence gryfy i inny latające bydlaki mają zasadę tall - fizycznie cannony nie mają w nie +1 to hit, ale na potrzeby LOS ich size liczy się jako gigantic. Czasem to może być plus, ponieważ będzie można wykonać szarżę kryjąc się za własnymi dużymi jednostkami, ale w większości przypadków łucznikom i innym brzydkim działom organkowym łatwiej będzie takiego gryfa namierzyć i rozstrzelaćGlegut pisze: dokładnie o to chodziło ale chciałem aby kolega as1 sam doszedł do takich wniosków, ma jeszcze spore braki do nadrobienia jeśli chodzi o czytanie z zrozumieniem
Masz całkowitą rację, ten model napewno dostał sporego boosta Chciałem tylko wskazać, że towering presence to nie jest zasada która daje same pozytywne rzeczy.Glegut pisze:Tak naprawde to nie wiadomo o co mu chodziło gdyż sam dokałdnie się nie sprecyzował :]
Mysle jednak że zdjęcie +1 to hit dla armat które wcześniej miał zapewnione na starcie, ugrywalni troszkę ten model
To czy jest widoczny dla łuczników czy organek nie ma tak naprawdę znaczenia gdyz wcześniej również był widziany
A szczerze mówiąc wolę przytulić sobie pesteczki czy strzał z organek mając 1+1+ niż tubę z działa z + 1 to hit mając warda na 5+
Jak najbardziej jest to możliweas1 pisze: Powiedz z skąd te 1+/ 1+ na gryfie ciekawe złożenie bo gryf ma mniejszego save od konia.
gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...as1 pisze:Super mój przyjacielu jak chcesz tak grać na zasadzie że jeden strzał uwaga z działa, katapultu, sorpiona lub jakiejkolwiek dzidy zabija gryfa na miejscu to spoko. Ale ja tak nie chce grac i koniec tematu.
To prawda. Jeszcze chwilę temu dało się drugiego takiego złożyć ale teraz finalnie już widać że niestety nieSlayer Zabójców pisze:Jak najbardziej jest to możliweas1 pisze: Powiedz z skąd te 1+/ 1+ na gryfie ciekawe złożenie bo gryf ma mniejszego save od konia.
O to to to toShino pisze: gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...
Super mój przyjacielu jak chcesz tak grać na zasadzie że jeden strzał uwaga z działa, katapultu, sorpiona lub jakiejkolwiek dzidy zabija gryfa na miejscu to spoko. Ale ja tak nie chce grac i koniec tematu.gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...
Proszę bardzo grajcie na tym.O to to to to
Wiem minotaury gorgony, gianty oraz smoki także wchodziły do odziału ale oki. A no tak poczekaj przecież maticorów i gryfów w ogóle na stołach nie widac no tak przepraszam.tak naprawde to towering presence jest z jednego powodu. Aby nie mogl dolaczac do oddzialow, co ma sens, gdyz takie potworki jak manticory i gryfy by mocno deklasowaly inne wierchowce w armiach (a w armii gdzie on sobie od tak bydolaczal do pegazow i mial losa juz w ogole bylby top pickiem).
Oj zobaczymy co monsterek zrobi jak zobaczy tego nowego queslinga oj zobaczymy.bastard sword czym sie rozni od dwuraka? no coz. M.in. tym, ze tylko quesci go maja, ale tez kilkoma innymi zasadami.
I wystawie ich zamaist grail . Proszę bardzo.
Wazna rzecz w tych questach: nie musza uzywac juz dwuraka, co moze miec znaczenie