TEMAT OGÓLNY

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Re: TEMAT OGÓLNY

Post autor: Klaudel »

Tofic pisze:Grale dosłownie tacy sami.
The model part can make up to 2 Supporting Attacks
when its unit has at least one Full Rank.

Ten dopisek o pełnej rance. Ale to chyba tylko po to, zeby nie robic jakichs dziwnych kresek z nich. nvrmnd
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Patrze i nie wiem co chcesz powiedzieć.

Chyba nie masz na mysli Towering Presence który boostuje ten model jeszcze bardziej ?

pozdrawiam

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

To przyczytaj se co znaczy dalej te toering presence. Dalej pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Juz czytałem i co ?

as1
Chuck Norris

To przeczytaj se zasade Tall. Książka być trudna widzę.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Czytałem również i co ?

Aj si inglisz is not perfekt for ju bro

as1
Chuck Norris

Ty w ogóle widziałeś kiedyś gryfa na stole czy teraz cię olśniło?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Chce zrobic rozpiske a tu straszna bieda wychodzi. Spear na chłopkach jest droższy niz na innych jednostkach . Generalnie nie wygląda to dobrze :/

Rozumiem ze jeśli do unitu questów dołaczy bohater nie z QW to lanca nie dostaje +2 do szarzy na fear causing unity?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Nie.

Jak wsadzasz typa na koniu do piechoty do dostaje +X" i swifta? Tylko modele z tą zasadą dostają te bonusy.
Jak działa basterdsword? Czym się różni od wielkiej broni?
Polecam przeczytanie booka. =P~

Co do gryfa, ciągle ma towering pressence ale teraz zdaje się to plus. Cannony nie mają +1 do hita w toweringi tylko w gigantic size jeśli o to chodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

as1 pisze:Ty w ogóle widziałeś kiedyś gryfa na stole czy teraz cię olśniło?
Raz albo dwa i co ?

Ciara pisze: Co do gryfa, ciągle ma towering pressence ale teraz zdaje się to plus. Cannony nie mają +1 do hita w toweringi tylko w gigantic size jeśli o to chodzi.
dokładnie o to chodziło ale chciałem aby kolega as1 sam doszedł do takich wniosków, ma jeszcze spore braki do nadrobienia jeśli chodzi o czytanie z zrozumieniem 8)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Glegut pisze: dokładnie o to chodziło ale chciałem aby kolega as1 sam doszedł do takich wniosków, ma jeszcze spore braki do nadrobienia jeśli chodzi o czytanie z zrozumieniem 8)
Ja rozumiem, że asa1 uznaje się powszechnie za forumowego trolla, ale tutaj ma troszeczkę racji - poprzez zasadę towering presence gryfy i inny latające bydlaki mają zasadę tall - fizycznie cannony nie mają w nie +1 to hit, ale na potrzeby LOS ich size liczy się jako gigantic. Czasem to może być plus, ponieważ będzie można wykonać szarżę kryjąc się za własnymi dużymi jednostkami, ale w większości przypadków łucznikom i innym brzydkim działom organkowym łatwiej będzie takiego gryfa namierzyć i rozstrzelać :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Tak naprawde to nie wiadomo o co mu chodziło gdyż sam dokałdnie się nie sprecyzował :]

Mysle jednak że zdjęcie +1 to hit dla armat które wcześniej miał zapewnione na starcie, ugrywalni troszkę ten model 8)

To czy jest widoczny dla łuczników czy organek nie ma tak naprawdę znaczenia gdyz wcześniej również był widziany :P
A szczerze mówiąc wolę przytulić sobie pesteczki czy strzał z organek mając 1+1+ niż tubę z działa z + 1 to hit mając warda na 5+ ;)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Glegut pisze:Tak naprawde to nie wiadomo o co mu chodziło gdyż sam dokałdnie się nie sprecyzował :]

Mysle jednak że zdjęcie +1 to hit dla armat które wcześniej miał zapewnione na starcie, ugrywalni troszkę ten model 8)

To czy jest widoczny dla łuczników czy organek nie ma tak naprawdę znaczenia gdyz wcześniej również był widziany :P
A szczerze mówiąc wolę przytulić sobie pesteczki czy strzał z organek mając 1+1+ niż tubę z działa z + 1 to hit mając warda na 5+ ;)
Masz całkowitą rację, ten model napewno dostał sporego boosta :) Chciałem tylko wskazać, że towering presence to nie jest zasada która daje same pozytywne rzeczy.
Rozumiem, że 1+/1+ składa się za pomocą enchantu Ghostly Guard? Jeżeli tak, to myślę, że nie chciałbyś przyjąć strzału z organek :P
Obrazek

as1
Chuck Norris

Pamiętasz może taki przedmiot co niwelował muliwoundy. Gdzie on się podział?

Super mój przyjacielu jak chcesz tak grać na zasadzie że jeden strzał uwaga z działa, katapultu, sorpiona lub jakiejkolwiek dzidy zabija gryfa na miejscu to spoko. Ale ja tak nie chce grac i koniec tematu.
Więc wybacz mi to że nie ma +1 to hita to uwaga ale nic nie znaczy.

Powiedz z skąd te 1+/ 1+ na gryfie ciekawe złożenie bo gryf ma mniejszego save od konia.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

as1 pisze: Powiedz z skąd te 1+/ 1+ na gryfie ciekawe złożenie bo gryf ma mniejszego save od konia.
Jak najbardziej jest to możliwe :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

as1 pisze:Super mój przyjacielu jak chcesz tak grać na zasadzie że jeden strzał uwaga z działa, katapultu, sorpiona lub jakiejkolwiek dzidy zabija gryfa na miejscu to spoko. Ale ja tak nie chce grac i koniec tematu.
gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...

tak naprawde to towering presence jest z jednego powodu. Aby nie mogl dolaczac do oddzialow, co ma sens, gdyz takie potworki jak manticory i gryfy by mocno deklasowaly inne wierchowce w armiach (a w armii gdzie on sobie od tak bydolaczal do pegazow i mial losa juz w ogole bylby top pickiem).

bastard sword czym sie rozni od dwuraka? no coz. M.in. tym, ze tylko quesci go maja, ale tez kilkoma innymi zasadami.

Wazna rzecz w tych questach: nie musza uzywac juz dwuraka, co moze miec znaczenie

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Slayer Zabójców pisze:
as1 pisze: Powiedz z skąd te 1+/ 1+ na gryfie ciekawe złożenie bo gryf ma mniejszego save od konia.
Jak najbardziej jest to możliwe :)
To prawda. Jeszcze chwilę temu dało się drugiego takiego złożyć ale teraz finalnie już widać że niestety nie :(

Tak czy siak czytamy, czytamy , czytamy....
Shino pisze: gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...
O to to to to :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie zmienia to pytania czy gryf stal sie na tyle dobrym wyborem, ze warto go brac ;)

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Shino pisze:nie zmienia to pytania czy gryf stal sie na tyle dobrym wyborem, ze warto go brac ;)
moim zdaniem potrzeba tylko jednego usprawnienia - Mount Protection (2)

I wjeżdzamy

as1
Chuck Norris

Super mój przyjacielu jak chcesz tak grać na zasadzie że jeden strzał uwaga z działa, katapultu, sorpiona lub jakiejkolwiek dzidy zabija gryfa na miejscu to spoko. Ale ja tak nie chce grac i koniec tematu.gdyby tylko byl item, ktory ozywia gryfa jak ten zejdzie do 0 ran...
O to to to to :D
Proszę bardzo grajcie na tym.
tak naprawde to towering presence jest z jednego powodu. Aby nie mogl dolaczac do oddzialow, co ma sens, gdyz takie potworki jak manticory i gryfy by mocno deklasowaly inne wierchowce w armiach (a w armii gdzie on sobie od tak bydolaczal do pegazow i mial losa juz w ogole bylby top pickiem).
Wiem minotaury gorgony, gianty oraz smoki także wchodziły do odziału ale oki. A no tak poczekaj przecież maticorów i gryfów w ogóle na stołach nie widac no tak przepraszam.
bastard sword czym sie rozni od dwuraka? no coz. M.in. tym, ze tylko quesci go maja, ale tez kilkoma innymi zasadami.
Oj zobaczymy co monsterek zrobi jak zobaczy tego nowego queslinga oj zobaczymy.

Wazna rzecz w tych questach: nie musza uzywac juz dwuraka, co moze miec znaczenie
I wystawie ich zamaist grail . Proszę bardzo.

ODPOWIEDZ