A 9th age jest jakąś organizacją, non profit? W sensie jest kogo pozywać? Jeśli nie, to jak, każdego z forumowiczów osobno?Loremaster pisze:Ja akurat jestem zawodowo adwokatem i zajmuje się m.in IP i doskonale wiem jak to działa - nie sądze aby 9th Age miało kogoś albo stać było na odpowiedź na np. 100-stronny pozew - szczególnie że naruszenia są oczywiste ( na początku to już w ogóle).
Oczywiście że GW wie o 9th Age sytuacja z Adepticonem to potwierdza, ale nie będą walczyć z fanowskim projekcie oficjalnie, projekcie który nadal opiera się pewnie w większości o ich figurki. Szczególnie że zmienili politykę na mega customer-friendly i walka z projektem non-profit nic im nie daje.
Sytuacja kiedy jednak 9th Age przestaje być non-profit to odwraca sytuację o 180 stopni, gdyż nagle 9thAge staje się konkurencją i wszystkie chwyty są dozwolone. Teraz to mogą najwyżej blokować 9thAge z imprez, które w jakikolwiek sponsorują/wspierają czy ze sklepów z którymi współpracują.
Przecież nawet żadna firma (oprócz Avatars of War) nie weszła bezpośrednio w pełną produkcję armii do 9th Age bo też pewnie wiążę się to z ryzykiem prawnym. Przecież dla takiego Raging Heroes to mógłby być czysty zysk.
A IP space marine? Blizzard powinien się pakować